Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
21 minut temu, KrólKiczu napisał:

Jeżeli napiszesz, że to małe cudo potrafi wygrać z akustyką pokoju - biorę w ciemno.

A konkretnie chodzi mi o to, czy sprzęt ów, potrafi zbić podbicie w okolicach 60 Hz. Chociaż o 5 dB. 

Ale skoro rozciąga bas w dół, może i niesforne górki potrafi powycinać.

Użyj transportu Eversolo T8, skorzystaj z korekty akustyki i może się uda 

Edytowano przez tmnich
Napisano
9 minut temu, mateolo2 napisał:

A powiedz mi jakim cudem dac miałby wygrać z akustyką w pokoju?

Zadam podobne pytanie: 

JAKIM CUDEM PRZETEORNIK DA SPRAWIŁ, ŻE KOLUMNY ZAGRAŁY NIZSZYM BASEM? 

Za takie przełomowe rozwiązanie, twórcą tego wynalazku powinien dostać audiofilskiego Nobla. 

Napisano (edytowany)
5 minut temu, KrólKiczu napisał:

Zadam podobne pytanie: 

Za takie przełomowe rozwiązanie, twórcą tego wynalazku powinien dostać audiofilskiego Nobla. 

Takim jak słyszałeś. Jeden przetwornik mniej eksponował dół, a drugi bardziej. Nie wiem czego tu nie rozumiesz 🤷

Edytowano przez mateolo2
Napisano
4 minuty temu, KrólKiczu napisał:

Takim samym cudem jak każdy inny przetwornik zagra inaczej, taki tani DS z sabre i np hybryda lampizatora.

Masz zajebisty problem z tym warmerem i starasz sie na każdy możliwy sposób go zdyskredytować. 

Napisano
1 minutę temu, tmnich napisał:

Takim samym cudem jak każdy inny przetwornik zagra inaczej, taki tani DS z sabre i np hybryda lampizatora.

Masz zajebisty problem z tym warmerem i starasz sie na każdy możliwy sposób go zdyskredytować. 

Tak też to zauważyłem haha pupa trochę boli chyba

Napisano
1 godzinę temu, Palmos napisał:

(Żona dopiero po 2 dniach zauważyła że jest nowy klocek - i to wtedy jak jej go pokazałem)

BIORĘ !!! , bo jak kupiłem Luxmana i powiedziałem , że to jonizator powietrza to nie przeszło ☹️

1 godzinę temu, Palmos napisał:

Sam ten RME to górna półka.

Niby tak a basu nie rusza. Muszę go jutro przycisnąć :) 

Napisano
9 minut temu, KrólKiczu napisał:

Nasze odczuwanie ilości basu nie zawsze jest widoczne w pomiarach które sa niepełne we wszystkich aspektach. Prosta kwestia - napięcie na dac. Czym niższe tym większy i bardziej poluzowany dźwięk. Warmer ma niskie napięcie,  bodajże 1,9 czy 1,8. Tak właśnie powinien zagrać. Inna sprawa ze R2R robią wrażenie niższego zejścia,  przynajmniej moje ucho tak to odbiera.

Napisano
2 godziny temu, Artur Charicki napisał:

Dobra, zamówiłem i ja. Będzie pojedynek Warmer vs SMSL VMV D1se albo bardziej R2R vs DS 🤓

U mnie w takim starciu DS poległa na całym froncie ...

Napisano
13 minut temu, marcinmarcin napisał:

Inna sprawa ze R2R robią wrażenie 

To może zacznijmy pisać, że "mamy wrażenie", że jakiś DAC sprawił, że kolumny zagrały niższym basem. Nie daj Bóg ktoś przeczyta ten wątek, kupi ten cudowny przetwornik i jego wrażenia będą zgoła inne 😉.

@mateolo2, od kiedy pamiętam, każda zmiana w Twoim systemie powodowała jakiś kosmiczny przeskok. Już Creek był mega objawieniem a Gato były tak ukochane, że nawet Twoja sympatia mogłaby być o nie zazdrosna. 

Dlatego wybacz, ale z dużym dystansem podchodzę do tego co opisujesz w tym wątku 😉

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy. 

Napisano
43 minuty temu, KrólKiczu napisał:

Dlatego wybacz, ale z dużym dystansem podchodzę do tego co opisujesz w tym wątku 😉

Typowe audiofilskie lelum polelum HOKUS POKUS czary mary. Mam wrażenie czytając ten wątek, że z Warmerem nawet tweetery kolumn zaczynają grać basem.

Napisano
10 minut temu, d00 napisał:

Mam wrażenie czytając ten wątek, że z Warmerem nawet tweetery kolumn zaczynają grać basem

Jak czytam Twoje posty, że każdy DAC gra tak samo, to jest kwintesencja absurdu.

Jest jakiś trend już, że co chwilę bóldupowcy muszą  się jednoczyć i hejtować jakiś produkt, wcześniej był to WiiM Ultra, zwymyślany od badziewia jakiś przegrywow , których WiiM pokonał intelektualnie, po prostu nie potrafili go skonfigurować tego prostego urządzenia 😂

Teraz problem jest warmer, tani, prosty DAC R2R, który gra.

Napisano
42 minuty temu, tmnich napisał:

Jak czytam Twoje posty, że każdy DAC gra tak samo, to jest kwintesencja absurdu.

Jest jakiś trend już, że co chwilę bóldupowcy muszą  się jednoczyć i hejtować jakiś produkt, wcześniej był to WiiM Ultra, zwymyślany od badziewia jakiś przegrywow , których WiiM pokonał intelektualnie, po prostu nie potrafili go skonfigurować tego prostego urządzenia 😂

Teraz problem jest warmer, tani, prosty DAC R2R, który gra.

Nigdy nie hejtowałem żadnych urządzeń WiiM. Sam z nich korzystam i jestem bardziej niż zadowolony.
Nie widziałem postów na temat jakiegokolwiek WiiM'a w temacie pisania o nich jakoby magicznie dodawały basu, czarowały dźwiękiem czy emitowały poszerzan scenianu do powietrza itd.

Gdybym widział, to także bym stwierdził i pisał o owych stwierdzaniach, że to fałsz. Mniej więcej taki jak w legendarnym występie Mandaryny w Sopocie. Mam SMSL SU-1, któremu ceną daleko nawet do nazwanego przez Ciebie "tanim" Warmera i jest dla mniej także bardziej niż wystarczający. A testowałem także R2R od FiiO. Pisanie o magii w kontekście DAC'a audio jest po prostu kłamstwem i oszustwem. Chyba, że audio to dla Ciebie religia albo (gorzej) sekta, to OK. Natomiast wtedy pasuje zmienić forum.

Pozdrawiam.