cymes Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Naprawdę kibicuję Fiio Tak mnie się przypomniało jak 5 lat temu, trochę większe od pudełka zapałek FiiO D03K Taishan za czapkę drobnych zagrał dużo lepiej od dac w Marantz PM6005, to było ściągnięcie kurtyny. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, leoś napisał: O centra magazynowe i obsługę tego śmieciowego importu nie mamy się co martwić , już Holendrzy , Niemcy , Turcy i parę innych nacji zadba o to . A Polacy już zostali wycykani - wide CPK czy zagrania z blokadą transportu na granicy z Białorusią Zaraz Cię zakrzyczą 😉 Ale za to mamy merkosura i ten go co nikt nie ogra znowu pokazał skuteczność Edytowano 14 godzin temu przez marcinmarcin 1 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, Wing0 napisał: Kogo uwiera? Jak pisałem takich objawień było juz mnóstwo. Nic nikogo nie uwiera co najwyzej bawi. I to zajebiscie bawi - zwłaszcza za taką "śmieszną" cenę. Proponuję spróbować. Życzę sobie i innym jak najwięcej takich zabawek 😉 2 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 9 minut temu, Palmos napisał: Życzę sobie i innym jak najwięcej takich zabawek Moze i spróbuje ale pierw mam na tapecie monitory studyjne do przetestowania. Poza tym nie wiem czy zbyt cieply DAC nie zamuli mi systemu Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) 37 minut temu, marcinmarcin napisał: Zaraz Cię zakrzyczą 😉 Ale za to mamy merkosura i ten go co nikt nie ogra znowu pokazał skuteczność Marcin nie zaczynaj z polityką. Każdy średnio rozgarnięty wie, że Polska (Polski rząd) jest przeciwna obok takich krajów jak Francja, czy Austria i Irlandia . Wszystko zależało tak naprawdę od premier Włoch, ten głos był decydujący. Nie przemycaj proszę takich tekstów do wątków o audio. Edytowano 13 godzin temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, leoś napisał: Jak po paru drinkach zapytasz sie Belga czy Brytyjczyka i nieważne czy to będzie kierowca czy profesor czy uważa Polaków lub Rumunów za " zachód" to zaśmieje Ci się w twarz, Dla nich jesteśmy strefą wpływów, rynkiem zbytu, w najlepszym przypadku krajami do drenażu mózgów, no i zagłębiem ładnych kobiet . I tyle . O transakcyjnej polityce tzw, Zachodu w odniesieniu do naszego regionu już nie wspominam. Ojjjj mocne te drinki musiały być 🤭 Następnym razem przy tych drinkach zapytaj Brytyjczyka, czy jest dumny z BREXITU. Tutaj akurat znam opinie z pierwszej ręki, ale... Jakby co proponuje w Googlach użyć klucza: "jak dziś brytyjczycy postrzegają brexit" Co do tego, że jesteśmy dla zachodu rynkiem zbytu, jw. proponuję w Google użyć klucza "przychód z eksportu do Niemiec" Ale dość już o polityce w wątkach o Fiio audio. 😉 Edytowano 13 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
leoś Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 10 minut temu, DiBatonio napisał: Ojjjj mocne te drinki musiały być 🤭 Następnym razem przy tych drinkach zapytaj Brytyjczyka, czy jest dumny z BREXITU. Tutaj akurat znam opinie z pierwszej ręki, ale... Jakby co proponuje w Googlach użyć klucza: "jak dziś brytyjczycy postrzegają brexit" Co do tego, że jesteśmy dla zachodu rynkiem zbytu, jw. proponuję w Google użyć klucza "przychód z eksportu do Niemiec" Ale dość już o polityce w wątkach o Fiio audio. 😉 No właśnie, zwróciłeś uwagę innemu forumowiczowi i zaraz po tym sam zaczynasz. Podwójne standardy? Ponadto ja pisałem o zupełnie czymś innym ,ale EOT. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Marcin nie zaczynaj z polityką. Każdy średnio rozgarnięty wie, że Polska (Polski rząd) jest przeciwna obok takich krajów jak Francja, czy Austria i Irlandia . Wszystko zależało tak naprawdę od premier Włoch, ten głos był decydujący. Nie przemycaj proszę takich tekstów do wątków o audio. 2 Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: Ale za to mamy merkosura i ten go co nikt nie ogra znowu pokazał skuteczność Ale kolega ma krótką pamięć . Mgła covidova? To nie wątek polityczny, żebym cytował Broszkę i Czaputowicza. Teraz trzeba ten chłam po kimś sprzątać i tyle. Sorry za offtop. Kończymy, bo zrobi się warmer w wątku. P.S Tylko mi za chwilę nie wal linków na priv, na Whatsappie . Bo mam swoje na ripostę Edytowano 12 godzin temu przez Wito76 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 4 minuty temu, Wito76 napisał: bo zrobi się warmer w wątku Ładne. 2 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 godzinę temu, cymes napisał: FiiO D03K Taishan Miałem to shit jakich malo.... Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu A , gdzie produkują Leben-a ? Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 3 minuty temu, maciek72 napisał: A , gdzie produkują Leben-a ? Trochę wstyd pytać;). Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, maciek72 napisał: W Chinach ?:) No poszperaj trochę, akurat nie w Chinach... ale nie wiem co to ma do rzeczy mam i miałem sporo sprzętu z Chin cenie wiele ich produktów choć mnie bolą pewne kwestie. Ale żyć trzeba. 1 Odpisz, cytując
pukko Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 8 godzin temu, cymes napisał: Gdyby Warmer był produkowany w Europie i kosztował 5000zł, audiofilemony byli by bardziej zadowoleni. TAAAAAK!!!!! 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 41 minut temu, Wing0 napisał: No poszperaj trochę, akurat nie w Chinach... ale nie wiem co to ma do rzeczy mam i miałem sporo sprzętu z Chin cenie wiele ich produktów choć mnie bolą pewne kwestie. Ale żyć trzeba. Mimo , to nie przeszkadza Tobie , że produkują w Chinach , narzucają marże 500-800% plus podatki ? Cena gra ? Tak dla czystego sumienia ? Bądź taki miły i zamilcz Masz lub miałeś Fiio ? Jeżeli nie , to po ch... się odżywiasz ? Odpisz, cytując
pukko Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) 5 godzin temu, misiekx napisał: Panowie po co te przepychanki. DAC jak DAC, sprawdza się w systemach h gdzie było za 'chudo', dodaje trochę ciepła), łagodzi, zaokrągla kontury i wszystko. To tylko z opisów na forum. Dla jednych będzie słabo, za dużo cukru w cukrze, dla drugich przeciętnie a dla innych super. Czasami opisy są trochę przesadzone i na wyrost ale jak to w audio 😉. I tak do Pacuły czy innych jeszcze im daleko 😁. Pozdrawiam i miłego weekendu ✌️ Pamiętacie jak jakaś firma w Stanach sprzedawała drogi sprzęt, audiofile cmokali, płacili, testowali, Pacuła by laurkę poetycką wystawił, a to okazało się oszustwo, bo w ładnej obudowie był Denonek za tysiąc dolarów. Wiecie, co by było gdyby tak opakować tego warmerka? Gdyby Pacuły dostały kasę za pisanie o radości średnicy, o smarowaniu dźwięku miodem, stworzyć nową, bezkompromisową markę i gonić tego FiiO za 25 tysi? Albo lepiej, za 39 tysi! U ja tu sobie to piszę, a w świecie audio, jak pewnie większość z Was wie, to się dzieje od lat. A w przypadku tego produktu, jeszcze faktycznie słychać zmianę, a nie jak przy kierunkowych kabelkach, więc sukces akcji byłby pełny 🙂 Edytowano 11 godzin temu przez pukko 3 1 Odpisz, cytując
d00 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 47 minut temu, Wing0 napisał: No poszperaj trochę, akurat nie w Chinach... ale nie wiem co to ma do rzeczy mam i miałem sporo sprzętu z Chin cenie wiele ich produktów choć mnie bolą pewne kwestie. Ale żyć trzeba. No cóż. Gdyby nie te Chiny to by ludzie płacili za takie wynalazki jak Warmer po 5000-10000 zł. Tak samo jak z samochodami produkcji chińskiej, których - jak zakładam - także zwolennikiem nie jesteś. Kilka aut Chińczyków wyszło i od razu przeceny na europejskich tworach. Czyli jednak się da taniej? Bo mówili, że nie. Każda konkurencja na rynku jest dobra. A już szczególnie taka, która umożliwia DOBRĄ zabawę za stosunkowo niewielką kwotę. Przed chwilą, pukko napisał: Pamiętacie jak jakaś firma w Stanach sprzedawała drogi sprzęt, audiofile cmokali, płacili, testowali, Pacuła by laurkę poetycką wystawił, a to okazało się oszustwo, bo w ładnej obudowie był Denonek z tysiąc dolarów. Wiecie, co by było gdyby tak opakować tego warmerka? Gdyby Pacuły dostały kasę za pisanie o radości średnicy, stworzyć nową, bezkompromisową markę i gonić tego FiiO za 25 tysi? I ja tu sobie to piszę, a w świecie audio, jak pewnie większość z Was wie, to się dzieje od lat. A w przypadku tego produktu jeszcze faktycznie słychać zmianę, a nie jak przy kierunkowych kabelkach, więc sukces akcji byłby pełny 🙂 Panie, po co się tak mordować? Niektórym wystarczy podkładki pod kable pokazać i już się rumienią. 😂 Niektórzy tacy zapaleni, że już Warmer nie ma czego grzać. Wystarczy dopisać, że oparte o mechanikę kwantową i od razu się bas otwiera. 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) 33 minuty temu, maciek72 napisał: Mimo , to nie przeszkadza Tobie , że produkują w Chinach , narzucają marże 500-800% plus podatki ? Po pierwsze dzieciaku dokształcić sie bo skoro nie wiesz co to Leben i gdzie jest produkowany to gówno wiesz o audio. Po drugie dla twojej informacji czy ci sie to podoba czy nie tak niestety cena gra... też mnie to boli ale taka jest prawda. Po trzecie miałem fiio inne, miałem kilka DACów, kilkanaście słuchałem i mogę sie wypowiadać, ch.... ci do tego 32 minuty temu, pukko napisał: A w przypadku tego produktu, jeszcze faktycznie słychać zmianę, a nie jak przy kierunkowych kabelkach, więc sukces akcji byłby pełny 🙂 Zmiany słychać bo jakby Ci chociazby Kraft napisał spieprzyli DAC :). R2R to stara texhnologia, lampy wprowadzają zakłócenia i stąd są zmiany ;). Co do Pacuła gość jest biegły w poetyce heheh umie kase robic na pisaniu poezji 34 minuty temu, d00 napisał: których - jak zakładam Źle zakładasz bo w wątku o autach tu na forum nawet pisałem ze wprowadzenie chińskich aut ma ogromne plusy dla konsumenta ale niestety negatywne dla przemysłu europejskiego. 35 minut temu, d00 napisał: Niektórzy tacy zapaleni, że już Warmer nie ma czego grzać. A ja sądzę że jest też grupa ludzi którzy podniecają sie tanimi chińskimi wynalazkami przypisujac im brzmi3nie za 5-10-30 tyś bo nie mogą sobie kupić tych podkładek czy urzadzeń za te 10-30 tyś i tak sobie tłumacząc ten smutnu stan rzeczy. Najważniejsza jest równowaga;). Jak coś tez szukam alternatyw cenowych bo szkoda mi wywalać w audio 50 czu 100 tyś. Tylko poszedłem deko inną drogą. Edytowano 10 godzin temu przez Wing0 1 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Był u mnie z 10-12 lat temu koleś z Leben 300 (?) ( wzmacniacz lampowy ) . Porównaliśmy go Yaqin ML100 po modyfikacji kolegi @Indyk9 z audio stereo.pl Wrócił do domu i wystawił Leben-a na sprzedaż . Tyle są warte , te Twoje miliony 3 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) 22 minuty temu, maciek72 napisał: Wrócił do domu i wystawił Leben-a na sprzedaż . Tyle są warte , te Twoje miliony Mhmmm a śwystaka też tam widziałeś? Miałem Cayina słuchałem 2 Yaqiny no cóż:) nie bede komentował. Lebena mam obecnie i dwa inne piece, pogram na nim jeszcze deko bo to świetny wzmacniacz, ale zapewne pitem wpadnie cos innego. Nawet nie wiesz gdzie go produkują, nie wiesz jaką wersję słuchałeś pewnie w gównianym torze no rzeczowa opinia. Tysiące użytkowników Lebena już płacze A i Leben jest relatywnie tani. Polecam zbudować wokół niego fajny analogowy system, nie bedzie trzeba go docieplać lampami JJ PS Lebena podawałem jako przykład sprzętu kultowego trzymającego cene przez wiele lat bez znacznych spadków. A ze przy okazji gra supcio to tylko się cieszyc. Edytowano 10 godzin temu przez Wing0 1 Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 3 godziny temu, Palmos napisał: I to zajebiscie bawi - zwłaszcza za taką "śmieszną" cenę. Proponuję spróbować. Życzę sobie i innym jak najwięcej takich zabawek 😉 Dokładnie @Palmos właśnie leci u mnie stary uliczny rokendrol z Lublina. Nigdy jeszcze nie grał mi tak dobrze. Oczywiście nie licząc "livelów". Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, leoś napisał: No właśnie, zwróciłeś uwagę innemu forumowiczowi i zaraz po tym sam zaczynasz. Podwójne standardy? Ponadto ja pisałem o zupełnie czymś innym ,ale EOT. Wiem o czym pisałeś dlatego napisałem, żebyś następnym razem zapytał o co innego... A mój tekst był tylko odpowiedzią na Twój, więc nie ja zaczynam o polityce, zresztą odczytaj ostatnie moje zdanie w tamtym poście. Odpisz, cytując
Recommended Posts