Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
6 minut temu, Grubyjoe napisał:

za cene nawet używanego hegla hd30 mam np. (  NOWY  ) Audio-GD R-28 MK3 oprócz lepszego daca ma dobry preamp i świetny wzmak słuchawkowy "gratis" :P ,a tysiaka drożej niż używany hd30 jest NOWY np. Audio-GD R-27 MK2 są też wersje bez pre i słuchawkowego ampa  , wykonanie wewnątrz i zewnątrz (użyte materiały komponenty) to przepaść w stosunku do konkurencji brzmienie też - pierwsze co sie rzuca w uszy to to że nie gra to ostro , tylko gładko reszta (bas , super wokal i wysokie- bez zarzutu)  (a miałem kilka dobrych daców np. lampowy california audio labs alpha - to swoje wiem ;) - miałem kilka urządzeń tej marki i z żadnym nie było żadnego problemu - długa gwarancja (10 lat) ,ale niepotrzebna, bo najdłużej jedno z ich urządzeń miałem 14 lat i bez zarzutu - zero problemów. 

Dzięki za Twoją opinię. 

A jak w cenię używanego HD30 oceniasz używanego Audio-GD Master 7 ?

Cały czas zastanawiam się, czy podejście na zasadzie 'DAC starszy niz 3-5 lat nie jest już wart uwagi' jest w pełni zasadne.

Edytowano przez jakubk
Napisano
26 minut temu, jakubk napisał:

Dzięki za Twoją opinię. 

A jak w cenię używanego HD30 oceniasz używanego Audio-GD Master 7 ?

Cały czas zastanawiam się, czy podejście na zasadzie 'DAC starszy niz 3-5 lat nie jest już wart uwagi' jest w pełni zasadne.

nie miałem akurat , ale np. miałem tańszy: audio gd r2r 1 - wart ceny- jako używany ofc, a - hegel np. hd 30 to też made in china- jak by coś ;) „Produkcja odbywa się w Chinach, a główna siedziba w Norwegii zajmuje się rozwojem produktu, projektowaniem obwodów, pozyskiwaniem części, testowaniem, naprawami i kodowaniem oprogramowania” :P 

Napisano (edytowany)
9 minut temu, Grubyjoe napisał:

hegel np. hd 30 to też made in china- jak by coś

Coraz trudniej o to, aby w audio bylo cokolwiek produkowane poza Chinami.

Nie zmienia to faktu, że dla takich europejskich marek jest jednak inna kontrola jakości i to akurat fakt, nie tylko w audio, ale też w innych dziedzinach.

44 minuty temu, Grubyjoe napisał:

za cene nawet używanego hegla hd30 mam np. (  NOWY  ) Audio-GD R-28 MK3

Ale słyszałes HD30, czy tylko za kryterium obrałeś cenę? 

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Ja nieśmiało napiszę , że ten jest niezły. Słuchałem , porównywałem z RME i wstydu nie ma .

https://www.olx.pl/d/oferta/arcam-irdac-po-serwisie-zasilacz-liniowy-tomanek-CID99-ID192qr2.html

Też go miałem i poszedłem krok dalej zasilając go z żelowego akumulatora 12V. Żaden zasilacz nie ma tutaj startu i z takim zasilaniem sztos to gra. W dziale Nasze Testy jest moja recenzja tego Irdaca. Polecam, Magda Gessler.

Edytowano przez Wito76