jakubk Napisano Piątek o 17:36 Napisano Piątek o 17:36 (edytowany) 6 minut temu, Grubyjoe napisał: za cene nawet używanego hegla hd30 mam np. ( NOWY ) Audio-GD R-28 MK3 oprócz lepszego daca ma dobry preamp i świetny wzmak słuchawkowy "gratis" ,a tysiaka drożej niż używany hd30 jest NOWY np. Audio-GD R-27 MK2 są też wersje bez pre i słuchawkowego ampa , wykonanie wewnątrz i zewnątrz (użyte materiały komponenty) to przepaść w stosunku do konkurencji brzmienie też - pierwsze co sie rzuca w uszy to to że nie gra to ostro , tylko gładko reszta (bas , super wokal i wysokie- bez zarzutu) (a miałem kilka dobrych daców np. lampowy california audio labs alpha - to swoje wiem - miałem kilka urządzeń tej marki i z żadnym nie było żadnego problemu - długa gwarancja (10 lat) ,ale niepotrzebna, bo najdłużej jedno z ich urządzeń miałem 14 lat i bez zarzutu - zero problemów. Dzięki za Twoją opinię. A jak w cenię używanego HD30 oceniasz używanego Audio-GD Master 7 ? Cały czas zastanawiam się, czy podejście na zasadzie 'DAC starszy niz 3-5 lat nie jest już wart uwagi' jest w pełni zasadne. Edytowano Piątek o 17:37 przez jakubk Odpisz, cytując
Grubyjoe Napisano Piątek o 18:06 Napisano Piątek o 18:06 26 minut temu, jakubk napisał: Dzięki za Twoją opinię. A jak w cenię używanego HD30 oceniasz używanego Audio-GD Master 7 ? Cały czas zastanawiam się, czy podejście na zasadzie 'DAC starszy niz 3-5 lat nie jest już wart uwagi' jest w pełni zasadne. nie miałem akurat , ale np. miałem tańszy: audio gd r2r 1 - wart ceny- jako używany ofc, a - hegel np. hd 30 to też made in china- jak by coś „Produkcja odbywa się w Chinach, a główna siedziba w Norwegii zajmuje się rozwojem produktu, projektowaniem obwodów, pozyskiwaniem części, testowaniem, naprawami i kodowaniem oprogramowania” Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Piątek o 18:14 Napisano Piątek o 18:14 (edytowany) 9 minut temu, Grubyjoe napisał: hegel np. hd 30 to też made in china- jak by coś Coraz trudniej o to, aby w audio bylo cokolwiek produkowane poza Chinami. Nie zmienia to faktu, że dla takich europejskich marek jest jednak inna kontrola jakości i to akurat fakt, nie tylko w audio, ale też w innych dziedzinach. 44 minuty temu, Grubyjoe napisał: za cene nawet używanego hegla hd30 mam np. ( NOWY ) Audio-GD R-28 MK3 Ale słyszałes HD30, czy tylko za kryterium obrałeś cenę? Edytowano Piątek o 18:16 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
Wito76 Napisano Piątek o 18:28 Napisano Piątek o 18:28 (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Ja nieśmiało napiszę , że ten jest niezły. Słuchałem , porównywałem z RME i wstydu nie ma . https://www.olx.pl/d/oferta/arcam-irdac-po-serwisie-zasilacz-liniowy-tomanek-CID99-ID192qr2.html Też go miałem i poszedłem krok dalej zasilając go z żelowego akumulatora 12V. Żaden zasilacz nie ma tutaj startu i z takim zasilaniem sztos to gra. W dziale Nasze Testy jest moja recenzja tego Irdaca. Polecam, Magda Gessler. Edytowano Piątek o 18:28 przez Wito76 4 Odpisz, cytując
jakubk Napisano wczoraj o 09:05 Napisano wczoraj o 09:05 Dnia 15.01.2026 o 11:16, _A_R_T_ napisał: Da się anulować zamówienie ze zwrotem wpłaconej kasy? Tak, pytałem o to wprost i jest możliwość anulowania zamówienia i zwrotu całości środków. Pani proponowała oczywiście aby poczekać, wtedy dostanę jakieś kupony, żetony czy co na następne zakupy 😂 których oczywiście nie będzie patrząc na ich zachowanie w tym przypadku. Generalnie jeśli ktoś ma numer zamówienia po tym moim i nie chce czekać do marca, to można się bez bólu katapultować. Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano wczoraj o 10:01 Napisano wczoraj o 10:01 Również wysłałem zapytanie o swoje zamówienie złożone 4 stycznia otrzymałem odpowiedź że są w kontakcie z producentem i potrzebuje on około miesiąca by im dostarczyć warmery🙂 plus czas na wysyłkę wiec ten marzec jest niestety realny. Odpisz, cytując
Palmos Napisano wczoraj o 10:19 Napisano wczoraj o 10:19 Gdzieś wyczytałem że Fiio nie spodziewało się że ten Warmer na świecie będzie sprzedawał się tak dobrze. Oni teraz są na ukończeniu produkcji kolejnej partii i będą zaraz dystrybuować. Natomiast jaki dystrybutor i ile go dostanie to nie wiadomo. Ta kolejna partia też nie będzie nieskończona więc jak ktoś go bardzo chce po taniości to radzę nie rezygnować lub zamawiać. No chyba że rynek się nasyci lub jego 5 minut minie. Odpisz, cytując
bartleby Napisano wczoraj o 11:04 Napisano wczoraj o 11:04 Na head-fi ktoś z fiio napisał: Cytat Hi, it is not discontinued, but actually it is short of stock. Indeed, when we launched this product, we hadn't anticipated such popularity at all. Consequently, our stock levels were rather conservative. The good news is that we're accelerating production. I później: Cytat New batch will be available at the end of Jan or early Feb. Odpisz, cytując
Palmos Napisano wczoraj o 11:07 Napisano wczoraj o 11:07 1 minutę temu, bartleby napisał: Na head-fi ktoś z fiio napisał: Nie ktoś tylko gość z Fiio 😉 Generalnie tam ciekawe rzeczy piszą właśnie ludzie z Fiio. Odpisz, cytując
bartleby Napisano wczoraj o 11:10 Napisano wczoraj o 11:10 1 minutę temu, Palmos napisał: Nie ktoś tylko gość z Fiio 😉 Generalnie tam ciekawe rzeczy piszą właśnie ludzie z Fiio. Ktoś z fiio napisałem. No wiem, dlatego tam zaglądam, chociaż nie używam słuchawek. Odpisz, cytując
Palmos Napisano wczoraj o 11:15 Napisano wczoraj o 11:15 4 minuty temu, bartleby napisał: Ktoś z fiio napisałem A tak. Sorki Odpisz, cytując
przespol Napisano wczoraj o 11:39 Napisano wczoraj o 11:39 Jednak będę zwracał swojego Warnera. Szukam dalej Jakby ktoś chciał wygrzaną sztukę w srebrnym kolorze to służę pomocą. Srebrny, polska dystrybucja, 1850 zł. Gliwice. Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 2 godziny temu, przespol napisał: Jednak będę zwracał swojego Warnera. Szukam dalej Jakby ktoś chciał wygrzaną sztukę w srebrnym kolorze to służę pomocą. Srebrny, polska dystrybucja, 1850 zł. Gliwice. Napiszesz coś więcej… ? Dlaczego taka szybka sprzedaż ? Brzmieniowo nie podpasował? Odpisz, cytując
bartleby Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Tam już na kwiecień zapowiadają, więc może warto poczekać ze 2-3 tygodnie aż się wszystko wyprzeda ze sklepów i za 3k wystawiać 😉 Odpisz, cytując
przespol Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 4 godziny temu, krupczatnik napisał: Napiszesz coś więcej… ? Dlaczego taka szybka sprzedaż ? Brzmieniowo nie podpasował? Dokładnie. Ma swój urok na pewno. Wokale, średnica petarda. Na moim raczej ciemnym systemie, brakuje mi góry i szerokości w górnych rejestrach. Wysunięcie średnicy do przodu sprawia że góra dodatkowo ginie w tle. Myślę że na jasnym systemie to nie byłby problem. Bas jest rozciągnięty bardziej w dół ale kosztem poluzowania. Przy szybszej muzyce, elektronicznej lepiej mi się słucha z pominięciem Warnera. Także dla mnie to rozwiązanie które w niektórych scenariuszach jest super, w innych tak nie do końca. Spróbuję czegoś z Chorda. Może kiedyś wrócę do Warnera jak zrobię rozeznanie rynku. Dopiero zaczynam przygodę z audio 2 Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Dzięki za te kilka zdań podsumowania,jako że szukałem daca po cieplejszej stronie mocy 🙂warmer ze swoimi cechami idealnie wpisuje się w te chwilowe potrzeby,zapewne mocno narzuca swój charakter w nagraniach,zastanawiam się tylko czy po dłuższym użytkowaniu nie okaże się za słodkim miśkiem 😄 Pozostaje czekać na swój egzemplarz z hifigo może w lutym już będzie 🙂 1 Odpisz, cytując
Grubyjoe Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Dnia 16.01.2026 o 19:14, DiBatonio napisał: Coraz trudniej o to, aby w audio bylo cokolwiek produkowane poza Chinami. Nie zmienia to faktu, że dla takich europejskich marek jest jednak inna kontrola jakości i to akurat fakt, nie tylko w audio, ale też w innych dziedzinach. Ale słyszałes HD30, czy tylko za kryterium obrałeś cenę? nie słuchałem żadnego hegla - kierowałem sie ceną , wykonaniem obudowy i użytymi podzespołami , tu audio-gd wygrywa mocno wg mnie Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 12 minut temu, Grubyjoe napisał: użytymi podzespołami , tu audio-gd wygrywa mocno wg mnie Wg mnie też 😉 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 3 godziny temu, krupczatnik napisał: Dzięki za te kilka zdań podsumowania,jako że szukałem daca po cieplejszej stronie mocy 🙂warmer ze swoimi cechami idealnie wpisuje się w te chwilowe potrzeby,zapewne mocno narzuca swój charakter w nagraniach,zastanawiam się tylko czy po dłuższym użytkowaniu nie okaże się za słodkim miśkiem 😄 Pozostaje czekać na swój egzemplarz z hifigo może w lutym już będzie 🙂 A , i Ciebie który numer zamówienia ? Odpisz, cytując
Arko55 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Do 2tys moi faworyci to irDAC na zasilaczu Tomanka i LKS DA003, wieki temu miałem jeszcze na testy Aune S6pro i też ładnie grało, również Aune S16 wersja stock spokojnie zjadł modyfikowanego Dac Magic 100, mimo że tu mielismy kombajn przy malutkim CA Magicu Przez dłuższy czas uzytkowałem DIY na kości CS4397, ale finalnie ustępował nieco barwą LKS 003 a jeszcze gorzej wypadł przy irDACu.. Ostatnio sporo się naczytałem o dawnym killerze to co "niby" robi teraz furore Fiio, mowa o XiangSheng 05b, gdy by tam wymienic opampy mozna by bardzo docenić jego granie za nieduze pieniadze. 1 Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 7 godzin temu, maciek72 napisał: A , i Ciebie który numer zamówienia ? Sprawdziłem i numer zamówienia to 80421 składałem 4 stycznia Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Mam 80141 i nic nie widać , aby ruszyła Na stronie shop bez zmian od 3 tygodni Jaki kolor wybrałeś ? Odpisz, cytując
krupczatnik Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Zamówiłem srebrny,będzie pasował do reszty gratów 🙂 1 Odpisz, cytując
_A_R_T_ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dla mnie FiiO Warmer można powiedzieć, że jest przełomowy, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę około 1300 zł. Uważam, że warto o tym pamiętać, tym bardziej że wkrótce na rynku wtórnym prawdopodobnie pojawią się używane egzemplarze w jeszcze bardziej atrakcyjnych cenach. Do tej pory nie spotkałem DAC'a w takiej cenie, który tak bardzo mi się podoba. Przypuszczam, że można znaleźć lepsze przetworniki DAC, ale pojawia się pytanie. W jakiej cenie? Czy w budżecie Warmera da się realnie kupić coś wyraźnie lepszego? Miałem przez kilka dni możliwość bezpośredniego porównania Warmera z Denafrips Ares 1 i spośród tej dwójki to właśnie Warmer sprawiał mi większą przyjemność podczas odsłuchu. Aby uzyskać zauważalny krok naprzód, musiałbym prawdopodobnie celować w urządzenia pokroju Denafrips Pontus (nowy ok. 11 000 zł, używany ok. 5 000 zł), Laiv Harmony może jeszcze coś innego, a to już zupełnie inny budżet. Na ten moment FiiO Warmer jest najlepiej brzmiącym DAC-iem, jakiego miałem okazję słuchać zaczynając od taniutkiego SMSL Su 1, po droższy SMSL VMV D1se lub Denafrips Ares 1. 1 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Możesz przypomnieć jaki zestaw towarzyszący masz dla Warmera ? Odpisz, cytując
Recommended Posts