Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Oczywiście to całe "warm" sprawia, że dźwięk nie jest już idealnie neutralny, lecz delikatnie podbarwiony, dodane te słynne drugie harmoniczne, które tak lubimy, tak nam się podobają i można chyba umówić się, że lampa działa tutaj jako "procesor dźwięku".

Edytowano przez Wito76
Napisano (edytowany)

Fajna recenzja warmera. Właśnie najlepsze efekty powinniśmy osiągnąć gdy mamy takie czyste, detaliczne, analityczne brzmienie.

Mam taki waśnie system, i ciągle się zastanawiam, czy nie sprawić sobie tego taniego warmera. Jak brzmienie się nie poprawi w kierunku , który oczekuje(obecne i tak mi bardzo pasuje, ale może ta krztyna ciepła, i ewentualny zanik rzadkich sybilantów, coś jeszcze poprawi), to trafi w inne ręce.

Jedno co mnie mocno powstrzymuje, to jednak kolejny dodatkowy klocek do ustawienia, a lubię jak ich jest jak najmniej.

https://www.headfonia.com/fiio-warmer-r2r-review/

Edytowano przez Tomasz Kluczynski
Napisano

@Wito76 nie wiem jak teraz jest z lampami, ja już od dawna nie mam z nimi do czynienia. Jeszcze jak miałem Feliks audio słuchawkowy i AA z buforem lampowym, to coś tam jeszcze żonglowałem.

Wiem, że można poprosić przy zakupie o parowanie lamp i dostajesz wtedy protokół tego parowania, jak jest teraz nie wiem.

Ta opcja lamp może być ciekawa, tak sobie gdybam tylko:

https://sklep.lampyelektronowe.pl/?1434,6922-e88cc-tad-premium-selected

11 minut temu, pukko napisał:

Każda z nich będzie pasowała w sensie specyfikacji, tak?

Te podwójne triody można wzajemnie sobą zastępować (podkreślone), może się ździebko różnią punktami pracy, ale w układach wzmacniaczy z autobiasem nie powinno być problemu.

Nie pamiętam już. 

Screenshot_2026-01-25-22-21-06-770_com.android.chrome-edit.jpg