Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
9 godzin temu, Arek_Gd napisał:

ja od tygodnia mam Strudera 900 r-core i po jego odpaleniu z ZD3 nie mogłem uwierzyć że taką pozytywną zmianę wniósł, ale jak masz budżet to Tomanek godny polecania

Bo Studer to fajny zasilacz, fajny projekt, zupełnie inny od klasycznego, znanego z III klasy technikum, jakie królują na rynku liniowych zasilaczy audio. Z jednym ALE. Też mam zasilacz Studer 900, ale nie jako gotowiec jak Twój, tylko płytkę zasilacza, którą zaadoptowałem do obudowy z trafo. Jak masz chęci i zajawkę na takie rzeczy to proponuję trochę w nim pogrzebać. Chińczyk robi fajne rzeczy, ale robi nas w konia, żeby zarobić. Do wymiany półprzewodniki, nawet diody - z pewnością podróbki przeciętnej jakości, ja u siebie wymieniłem na OnSemi. Ten największy kondensator filtrujący 6800uF to fake-Nichicon, można/należy wymienić na 10.000uF jakiś markowy. I jest tam jeszcze ważny temat opamp TL072, jest w podstawce więc bez problemu wyjmujesz i podmieniasz na inny. Chyba wszystkie opampy z Chin to podróbki, a biorąc pod uwagę, że TL072 nie jest orłem jeśli chodzi o szumy ( a podróbka to już diabli wiedzą), to należy wymienić go na inny, mniej szumiący. Ja akurat miałem pod ręką Opa JRC 4580 i taki włożyłem, niższe katalogowo szumy i oryginał z pewnego sklepu. Można jeszcze pobawić się wymieniając mniejsze elektrolity czy wyjściowy foliak z napisem Kemet (też raczej fake). Oczywiście to jakieś tam koszty, kilkadziesiąt złotych, ale fajne efekty i zabawa. Na pewno zasilacz odwdzięczy się niższymi szumami i jakością grania. Oczywiście ktoś łatwo może złapać mnie za słówka. Nie robiłem pomiarów szumów przed i po upgrade, a moja ocena lepszości grania po upgrade, pamięć słuchowa też łatwa do podważenia. Moim zdaniem warto, choćby dla higieny psychicznej i fun'u.

Napisano
1 godzinę temu, Rado napisał:

Przepychanie się uszami czy portfelem jest ok, ale polecam 2h cardio przed wejściem na forum. Jak ktoś ma blisko to zapraszam na trening na powiśle Wwa

Chyba wiem co chciałeś wyrazić swoim postem. Naprawdę kibicuje. Forum ma swoisty folklor , skupia ludzi o różnych charakterach i potrzebach. Co do propozycji lub nadziei , ze cardio coś zmieni .... to raczej płonne. Ja po godzinnym ciężkim treningu siłowym , siadam odpalam Forum i jak nieraz czytam to nadal mnie ponosi :) Ale droga słuszna , klient styrany jest mniej awanturujący się / taka parafraza ze starego kabaretu :) /

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Rado napisał:

To może jako małolat z 87 roku wyjdę przed szereg i trochę wygarnę z płuca 😜

Zanim miałem potrzebę napisać na forum przeczytałem mnóstwo postów ucząc się troszkę tego troszeczkę tamtego, ale najwięcej nauczyłem się rozwagi i ostrożności.

I to nie odnosi się do kontrargumentowania opinii innych użytkowników, bo bardziej wiedzy szukam niż oferuję. Bardziej chodzi o możliwość wyrażania jakiekolwiek własnego zdania na temat sprzętu bądź pytania o niego.

Wydaje mi się że część wiedzy nam umyka przez to że komuś się odechciewa wchodzić w zbyt gorącą debatę.

Przepychanie się uszami czy portfelem jest ok, ale polecam 2h cardio przed wejściem na forum. Jak ktoś ma blisko to zapraszam na trening na powiśle Wwa ;)

Post nie miał na celu nikogo urazić a jesli ktoś poczuł się urażony to przeproszę osobiście po wspomnianym treningu 🥸

Dobrze prawisz, wątek główny znowu został zaśmiecony przez kłótnie i frustracje użytkowników forum. Nawet twój głos się nie spodobał. Mało ? Są tacy, którzy przyznają iz zasiadają do klawiatury by się wyżyć na forum. Zwrócie uwagę ile wątków i wypowiedzi na tych 50 stronach jest poświęcone tematowi czyli Warmerowi ? 

Edytowano przez JACEK HABRAJSKI
poprawiono błedy uzupełniono
Napisano
8 minut temu, JACEK HABRAJSKI napisał:

Zwrócie uwagę ile wątków i wypowiedzi na tych 50 stronach jest poświęcone tematowi czyli Warmerowi ?

Klasyka, zrób statystykę ile osób wypowiadało się o warnerze nie mając go.

Napisano

Szlag mnie trafiał jak w wątku o K13 R2R czytałem stroną za stroną i jeden na 50 postów był na temat, reszta totalnie od czapy. Ale sam również czasem daję się ponieść, jak przed chwilą gdy napisałem o Pure Audio w Onkyo 😆

Ogólnie fora zamierają, bo albo mamy szybkich użytkowników którzy wpadają na 5 minut z pytaniem co kupić , albo "starą gwardię", która zna się jak łyse konie i od słowa do słowa tworzy często OT. I jak to pogodzić?

Trzeba by chyba tworzyć dwa wątki "Fiio Warmer R2R - testy, opinie , praktyka" oraz "Fiio Warmer R2R - dyskusja" 🙃 I skrupulatnie pilnować porządku. 

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Ale droga słuszna , klient styrany jest mniej awanturujący się

Ale styrany fizycznie, czy psychicznie ?

😁

1 minutę temu, Arek_Gd napisał:

Ogólnie fora zamierają, bo albo mamy szybkich użytkowników którzy wpadają na 5 minut z pytaniem co kupić

Takie wątki, to powinny być z urzedu wywalane.

To tak jakby na forum pytać, a jaką panią sobie wziąć za żonę ...