Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, MacieQ napisał:

Ale też nie popadam ze skrajności w skrajność by wszystkie klocki wyposażać w druty zasilające za "grubszą" kasę gdyż zwyczajnie nie wszystkie tego wymagają ...owszem na jakiś poziom powinny trzymać ale bez przesady by np. do zasilacza liniowego zastosować powiedzmy AQ Tornado 😋

Bardzo dobrze, też nie popadam w takie skrajności jeśli chodzi o zasilające, troszkę inaczej jest z resztą sygnałowych i głośnikowych. Dzisiaj już bym nie kupił nowych wypustów Albedo Monolitch.

A nie w sumie to jeden mam do sluchawkowca XLR Albedo Monolitch Monocrystal i AES/EBU do transportu.

Tak się składa że miałem mnóstwo kabli zasilających, nie wszystkie mi się chciało wpinać, ale te co po oprawianiu mnie skusiły wpinałem czasem w ścianę do kondycjonera lub od kondycjonera do DACa i wiesz co, nie zawsze te droższe od tych co mam były lepsze.

Tak było na przykład z "landryną" od Furutcha DPS 4.1 na ich najdroższych wtykach.

Bardziej mi leży brzmienie Oyaide Tunami V1  Cu PC OCC z wtykami Oyaide  P004 Aspirin White i Oyaide AC 004 Armored zrobiony po mojemu (nie uznaję tego jak zaprawiają producenci) niestety.

Zobacz sobie na wtórnym, albo w dystrybucji np.taki Tunami V1, bo V1 już niedostępny i zobacz ile kosztuje Landryna Furutech DPS 4.1.

Zatem nie każdy drogi musi się wpasować w system, czy dane urządzenie i tak samo będzie z tym AQ Tornado niestety.

Nie ma kabli uniwersalnych do wszystkiego nawet tych zasilających, a właściwie zwłaszcza tych zasilających.

2 godziny temu, MacieQ napisał:

Panowie trochę luzu, niech sobie każdy używa takich drutów jakie chce

Zgadzam się, tylko po co prześmiewcze teksty o kablach, czy wtykach ludzi, którzy nawet w ręku nie trzymali tego co krytykują.

Te wszystkie tanie Tomanki i jemu podobne na wtykach z Castoramy będą ździebko lepsze od zwykłego, ale już daleko im do niektórych Japońców, czy nawet naszych Enerrów (gotowców), które na wtórnym rynku są w zjadliwych cenach.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
4 godziny temu, DiBatonio napisał:

Ale wiesz, że mowa o przewodach zasilajacych?

A z czym grają? 

4 godziny temu, DiBatonio napisał:

Zdjęć nie chce mi się wrzucać, bo i po co

W podstawówce, pani od rosyjskiego, na argument 'zeszyt z pracą domową zostawiłem w domu', odpowiadała, że 'w domu, to ona ma słonia w karafce' 😉

Napisano
3 godziny temu, MacieQ napisał:

zgodzę się z @DiBatonio że klocki z wyższej półki zasługują na lepsze druty

I dokładnie o to zapytałem, tym bardziej, że gość wyraził się pogardliwie o systemach innych forumowiczów - no to niech pokaże te swoje 'klocki z wyższej półki'.

Sam, korzystam z sieciówek producenta.

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, pairtick napisał:

dokładnie o to zapytałem, tym bardziej, że gość wyraził się pogardliwie o systemach innych forumowiczów - no to niech pokaże te swoje 'klocki z wyższej półki'.

Albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, albo szukasz zwary.

Nie napisałem pogardliwie, ale mawiają, że jak się chce uderzyć psa , to kij się zawsze znajdzie.

5 godzin temu, DiBatonio napisał:

Ile tego przerobiliście z @cymes w swoich "systemach" ?

Co tu jest pogardliwego o audio systemach kolegów?

Rozumiesz w ogóle to zdanie, czy potrzebujesz rozłożenia zdania na czynniki pierwsze, żebyś zrozumiał?

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
3 godziny temu, mariol napisał:

Wydaje mi się, że dobrze wiesz jak wielką wiedzę ma @DiBatonio w temacie kabli zasilających. I zamiast się obrażać warto poczytać co ma do powiedzenia, tym bardziej że dzieli się wiedzą, którą mało kto posiada. 

Zgodnie z zasadą Goldwatera, nie wiem co Ci się wydaje 😁

I nie insynuuj mi proszę.