Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 godziny temu, Kraft napisał:

To się wyklucza

Znaczy ze w jednym momencie utworu? To zalezy od nagrania, ciągnący się kontrabas nie może być punktowy a krótkie elektro-bity obszerne. 

Napisano
1 godzinę temu, Sipo napisał:

Znaczy ze w jednym momencie utworu? To zalezy od nagrania, ciągnący się kontrabas nie może być punktowy

W jednym momencie może nie, ale utworze tak.

Chociaż zależy,  jak kto zagra na tym kontrabasie, w rozdzielczym i barwnym systemie słychać szarpniecie struny i np rozciagniety bas przez pudło rezonansowe kontrabasu. Kontrabas zagra i tak i tak, zależy w którym miejscu na gryfie muzyk dociśnie struny. 

Napisano (edytowany)
14 godzin temu, KrólKiczu napisał:

Nie do końca o to mi chodziło 😁. Bardziej o to, żeby znaleźć w swoich pieniądzach taki system, gdzie włączając swoje ulubione albumy, nic nas jakoś szczególnie nie uwiera

no to ja jestem zdecydowanie na takim etapie

mniej poezji a będzie prościej się zrozumieć

Edytowano przez Sundin997
Napisano
5 godzin temu, misiekx napisał:

O to,to,to dokładnie 👍 Szczerze, wolałbym do końca życia słuchać mojej ulubionej muzyki na radiu  w kuchni niż "audiofilskich"płyt dla samych dźwięków tam zawartych. A wiem ,że tacy koledzy tutaj są😃

Którzy to? 

Napisano
28 minut temu, misiekx napisał:

No jest kilku, kkunastu z tego forum, wystarczy poczytać 😉

To pewno ci co tak żonglują klamotami i kolumnami ze swoimi poetyckimi opowieściami o wokalach ...

Ciekawe ilu z nich  potrafi przysiąść do płyty i posłuchać od dechy do dechy, czy to ze streamingu, czy z nośnika?

😏

Napisano
25 minut temu, DiBatonio napisał:

To pewno ci co tak żonglują klamotami i kolumnami ze swoimi poetyckimi opowieściami o wokalach ...

Ciekawe ilu z nich  potrafi przysiąść do płyty i posłuchać od dechy do dechy, czy to ze streamingu, czy z nośnika?

😏

Nie przesłuchać płyty od dechy do dechy to grzech! Ciężki 😉

Napisano
13 minut temu, Raf_raf napisał:

Nie przesłuchać płyty od dechy do dechy to grzech! Ciężki 😉

Moje córki  czasem pytają: jak Ci się nie podoba, to po cholere słuchasz? 

Bo niedosłuchanie plyty przynosi pecha....?!!! To chyba oczywiste 🫵!

Dlatego warto pomyśleć przed 😅

Napisano
3 minuty temu, BlaBla napisał:

Moje córki  czasem pytają: jak Ci się nie podoba, to po cholere słuchasz? 

Bo niedosłuchanie plyty przynosi pecha....?!!! To chyba oczywiste 🫵!

Dlatego warto pomyśleć przed 😅

No ba, należy dosłuchać choćby bolało 😋 ale przyznam, że kupiłem ostatnio płytę w ciemno i wymiękłem na drugim, już do niej nie wrócę. Choć może dla najzagorzalszych fanów jazzu to jakieś legendarne nagranie...

Napisano (edytowany)

Teraz to już rzadkość żeby kupić w ciemno ale kiedyś... stoi pochowane tego złomu na pęczki. Myślę czasem, posłucham, może po latach będzie lepiej... gdzie tam -  godzina w plecy 😒.

A co tam kupiłeś @Raf_raf, co Cię zwiodło a potem umęczyło 🤣

Edytowano przez BlaBla
Napisano
3 minuty temu, Raf_raf napisał:

Przeżuło i wypluło. Dotarłem do granic jazzu przyswajalnego dla mnie. @BlaBla znasz to?

IMG20260130235515.jpg

Matko Bosko ki diabeł !?!?! Nie znam, ale jak zawodowcy wymiękają przy drugim... aż mnie korci posłuchać ale już nie dzisiaj. Ale plyta ładna 😄