Pawel Laszenko Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Stoję przed wyborem dwóch urządzeń gramofon Audio-Technica AT-LPW50PB i viim ultra streamer Będzie podłączony do Pioneer SA 508 po całkowitej renowacji. Co zagwarantuje mi większą precyzję dynamikę szczegółowość, iść w streamer czy w gramofon. Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Streamer rzecz jasna da Ci na starcie dostęp do olbrzymich zbiorów nagrań za moim zdaniem przystępny cenowo abonament. Gramofon, o ile nie masz dużej kolekcji winyli, ograniczy Cię na początku tylko do tego co posiadasz, i co stopniowo będzie wzbogacało Twoje zbiory. Najlepiej byłoby wybrać jedno i drugie 🙂 jeśli masz ograniczone budżet to myślę, że rozsądniej jest zacząć od streamera, a później dokupić gramofon. Co do samej jakości nagrań to muszą się wypowiedzieć Ci, którzy bardziej w tym siedzą, ale może być tak, że budżetowy streamer da Ci lepszą jakość niż budżetowy gramofon. Ale to tylko moje przypuszczenie, bo choć sam mam gramofon i streamer to nie robią regularnych porównań między albumami odtwarzanymi na jednym i drugim urządzeniu 🙂 Odpisz, cytując
Marlin Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Wybór gramofonu to powinien być bardzo świadomy i zdecydowany wybór, żeby to miało sens i nie było rozczarowania – a taka postawa wyklucza zadawanie pytań jak w temacie. W dodatku gramofon tak, ale nie jako jedyne źródło. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Pawel Laszenko napisał: Jeżeli na zdjęciu jest Twój wzmacniacz, to może przede wszystkim warto zastanowić się czy w tej szafce nie jest mu za gorąco 🙂. 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 17 minut temu, KrólKiczu napisał: Jeżeli na zdjęciu jest Twój wzmacniacz, to może przede wszystkim warto zastanowić się czy w tej szafce nie jest mu za gorąco 🙂. To klasa AB więc prognozuję że pracuje w warunkach "cieplarnianych" 😁☀️ ...pomimo faktu że posiada też otwory wentylacyjne na bocznych ścianach Odpisz, cytując
marma2 Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu Trochę to jak wybór pomiędzy powozem konnym a samochodem. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu 8 minut temu, marma2 napisał: Trochę to jak wybór pomiędzy powozem konnym a samochodem. No nie. Na pewno nie Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu 13 minut temu, marma2 napisał: Trochę to jak wybór pomiędzy powozem konnym a samochodem. Raczej pomiędzy Audi a BMW Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 18 minut temu Napisano 18 minut temu 13 minut temu, marma2 napisał: Trochę to jak wybór pomiędzy powozem konnym a samochodem. Święta racja. @Pawel Laszenko nie kupuj streamera 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 14 minut temu Napisano 14 minut temu 4 godziny temu, Pawel Laszenko napisał: Stoję przed wyborem dwóch urządzeń Rozumiem ze jesteś już w posiadaniu kolekcji winyli? Bo jeśli nie, kupowanie gramofonu nie ma sensu. W takiej sytuacji lepiej streamer. 1 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 12 minut temu Napisano 12 minut temu (edytowany) 10 minut temu, MacieQ napisał: Raczej pomiędzy Audi a BMW Bardziej to jak wybór między Fordem Mustangiem z 70 czy 80 roku a Tesla, albo między choperem, a ścigaczem. @Pawel Laszenko Dobry gramofon z dobrą wkładką, z dobrym preampem i dobrymi płytami powinien zagrać lepiej niż wiim ultra ale będzie znacznie więcej kosztować. Ale widzę że poszłeś w vintage więc pewne wiesz że do tego bardziej pasuje gramofon 😃 No ale jednak dziś bez streamingu to raczej się nie da. 4 minuty temu, Sipo napisał: Rozumiem ze jesteś już w posiadaniu kolekcji winyli? Bo jeśli nie, kupowanie gramofonu nie ma sensu. @Pawel Laszenko Rozumiem że jesteś w posiadaniu internetu bo jesli nie to kupowanie streamera nie ma sensu 😃 Edytowano 8 minut temu przez Palmos Odpisz, cytując
marma2 Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu Nie napisałem tego złośliwie. Sam mam akurat wimm ultra ale także dwa gramofony, kilka pre phono (w tym mojej konstrukcji) i około 5 wzmacniaczy. Bardziej chodziło mi w porównaniu o kontekst zasięgu czyli coś w rodzaju łatwości dostępu do muzyki. Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 5 minut temu Napisano 5 minut temu 1 minutę temu, Palmos napisał: Bardziej to jak wybór między Fordem Mustangiem z 70 czy 80 roku a Tesla, albo między choperem, a ścigaczem. @Pawel Laszenko Dobry gramofon z dobrą wkładką, z dobrym preampem i dobrymi płytami powinien zagrać lepiej niż wiim ultra ale będzie znacznie więcej kosztować. Ale widzę że poszłeś w vintage więc pewne wiesz że do tego bardziej pasuje gramofon 😃 No ale jednak dziś bez streamingu to raczej się nie da. Noo znacznie więcej niż Wiim - ale teraz to już podnosimy poprzeczkę a mi chodziło że i to i to ma swoich zwolenników. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts