Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć;

Krótko i na temat - wzmacniacz zintegrowany brytyjskiego producenta Avid model Accent. 

Producent dumnie pisze na swojej stronie, iż jego jedynym celem jest zapewnienie prawdziwej wierności, niczego więcej, niczego mniej. 
Ciekawe stwierdzenie jak na specjalistę od analogu. 
Zapraszam do dyskusji. 

A tak prezentuje się przedmiotowy wzmacniacz.

IMG_7689.jpeg

IMG_7694.jpeg

IMG_7693.jpeg

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)
7 minut temu, DiBatonio napisał:

Mnie się podoba wizualnie.

Też uważam, że jest OK. Ani więcej, ani mniej a OK. 

2 minuty temu, DiBatonio napisał:

Zauważyłem od pewnego czasu, że masz bardzo seksistowskie podejście do audio.

Poczekaj na finał. ;) 

Napisano

Fajnie, coś nowego. Niszowy piecyk.

Standardowo - jak kultura pracy? Potencjometr (balans kanałów przy cichym graniu), szumy, brum z trafa?

Jakieś wstępne skojarzenia z tym, co już wcześniej słuchałeś?

Napisano (edytowany)

Producent raczej mało popularny w naszym kraju więc link dla chętnych zerknąć co takiego ma do zaoferowania. 

https://www.avidhifi.com/ 

9 minut temu, lpomis napisał:

jak kultura pracy

Dziękuję za pytanie.
Za tydzień Wojtek, jak teraz wszystko napiszę, to co mi zostanie na podsumowanie. 
Napisać, że drut ze wzmocnieniem? ;) 
Będzie prawda i tylko prawda. Chcę być uczciwy wobec innych producentów wzmacniaczy. 

Napisano
11 minut temu, kaczadupa napisał:

Będzie prawda i tylko prawda. Chcę być uczciwy wobec innych producentów wzmacniaczy. 

Twoja prawda, czyli subiektywna ocena brzmienia, jak ze wszystkim w audio.

Jest trochę recenzji na zachodzie tak jak pisałem, więc coś tam zaczerpniesz ...😉

Napisano

Mam wrażenie, że na siłę chcesz się… ;) 

Słuchaj, co do kultury pracy nie trzeba posiadać złotego ucha. I o tym pisałem. 

A co do brzmienia - masz napisane - moje wrażenia. Możesz mieć zupełnie inne - nie będziemy o tym pisali tysięczny raz. 

Napisano
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Producent dumnie pisze na swojej stronie, iż jego jedynym celem jest zapewnienie prawdziwej wierności, niczego więcej, niczego mniej. 

Czyli jeden z poprawnie skonstruowanych. Super!

Napisano (edytowany)

@kaczadupa

Zbyt osobiście znów przyjmujesz to co piszę...

Ale...

Nie wierze, że tak sobie wpadłeś na pomysł znalezienia tego wzmaka, bo "jeszcze nikt nie miał" - obok w wątku wczoraj pisałeś, że nie ma też recenzji.

A ja na dzień dobry znalazłem wczoraj z 3 zachodnie recenzje.

Blagujesz trochę na ten temat, poza tym Avid może nie jest znaną marką na tym forum, ale w Polsce już tak, na innych forach też.

Jest kilka salonów, które mają w ofercie produkty Avid.

Ale grzej i słuchaj, zobaczymy co tam Ci wyjdzie, konkluzja testu może być tylko jedna 🤭

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)
18 minut temu, DiBatonio napisał:

konkluzja testu może być tylko jedna 🤭

Widzisz, to tak jak u Ciebie z audiovoodoo  ale pisz sobie o tych bezpiecznikach itd., konkluzja i tak może być tylko jedna. 🤭

11 minut temu, Al3x napisał:

Świetny wzmacniacz, miałem okazję trochę go poznać. Napędzał ATC SCM40. Bad I dynamika zrobiła na mnie niesamowite wrażenie.

Ponosisz odpowiedzialność za to, że wzmacniacz trafił w moje ręce. :) 

U mnie z ATC SCM 7 nie poznam pełni jego możliwości ale i małe monitory zasługują na dobre wzmacniacze. Sprawdzę też z Dynaudio.

Napisano (edytowany)
30 minut temu, kaczadupa napisał:

Widzisz, to tak jak u Ciebie z audiovoodoo  ale pisz sobie o tych bezpiecznikach itd., konkluzja i tak może być tylko jedna

Nie widzę żadnego związku, kompletnie żadnego.

O bezpiecznikach ? Jprdl 😁

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)

Moja propozycja, Ty dodajesz mnie do zablokowanych a ja Ciebie, i to zaraz. To jak? Kończyny jak mężczyźni czy będziemy ciągnąć to g…o w nieskończoność? Czekam na odpowiedź.