MariuszZ Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Nie wiem czy to wina zmiany metody pomiaru , już niewiele wiem. Ale mogę zrobić ten pomiar jeszcze raz , z tym pikaniem i bez. Zobaczymy. Hej, Tomek zrób z pikaniem ale osobno kanały L i P. później skorelujemy i zobaczymy stereo ( All SPL --> zaznaczasz tylko L i P ----> Cross corr align ---> Vector sum i masz stereo wyśrodkowane ) Tak lepiej robić bo błędy przy ustawianiu mikrofonu w centralnej pozycji środkowej pomiędzy l i P zawsze są i mogą zaburzać przebieg dB SPL bo filtrowanie grzebieniowe itp. Oczywiście trzeba mieć nową wersję REW. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 2 godziny temu, Slawko69 napisał: Jak miałeś ustawione ProAci w czasie odsłuchów. Mocno dokręcone do środka? Zdjęcia spłaszczają perspektywę. Ja nie mogę z moich D2R uzyskać takich efektów przestrzennych. Być może to wina akustyki nie mam w tym względzie nic ogarnięte. Podobnie jak ty mieszkanie w bloku salon 22m ProAców nie skręca się do środka. Ustawiasz zaledwie 5-7° skręcenie w osi kolumny. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 9 godzin temu, DiBatonio napisał: ProAców nie skręca się do środka. Dla mnie to kwestia czysto indywidualna. Zbyt dużo zmiennych , by był gotowy przepis. Mam rozstaw 2,8m , brak dogięcia powoduje dziurę w scenie jakieś 40 cm. od wewnętrznej strony kolumn. Natomiast jak przy tym samym rozstawie przesunę kolumny z 2,8 m na 1,4 metra do miejsca odsłuchu , to tak , wówczas mogę sobie pozwolić na ustawienie bez dogięcia i jest ok. Na szczęście pozycjonowanie jest za darmoszkę a daje spektakularne efekty. Warto kombinować. Odpisz, cytując
Recommended Posts