Miszkail Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Miałem kiedyś stare wzmacniacze, denon 860 - no najmniej mi się podobał, talerze troszke nieco siarkawe, trochę za ciemny, 920 był już dla mnie fajniejszy albo 925, yamaha ax-750 jaśniejsza, wyższy bas, ale... jakoś taka sucha nie wiem... ciekawe czy współczesna as-701 mi by podeszła. Muszę przyznać, że sony ES dopiero najfajniej mi grał, chce się go słuchać. Jestem ciekaw, jakie propozycje możecie napisać z współczesnych wzmacniaczy, po 2000r+, używka albo nowy, tych starych z lat 90 już nie chce, powiedzmy do 4k. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Cześć, pod jakie kolumny szukasz? Ogółem, tak bardzo wstępnie sprawdziłbym Audiolaba 6000A MKII, Regę Brio Mk7, czy Musical Fidelity B1xi. Z jaśniej grających rozwiązań mamy w świetnej cenie Primare I15 Analog Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Żaden? Nowe wzmacniacze mają inna prezentację dzwieku. W kwocie do 4000 zł kupujesz bazowy wzmacniacz. Owszem sa fajne wzmacniacze. Jak na przykład wspomniane wyżej + Cyrus ONe, Atoll IN 50 itp. Ale no moim zdaniem to nie jest poziom Sony ES Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Nie no ludzie za 4tys zł można kupić na prawdę fajny używany wzmacniacz. W tych pieniądzach widziałem Atolla in200. Roksan k3, Denon pma 1600ne a czasem 1700, Baltlab epoca 3 czy Krell s300i. Trzeba szukać po ogłoszeniach bo trafiają się czasem okazje. Odpisz, cytując
Miszkail Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dziękuje za propozycje Panowie, no tego się obawiałem że być może żaden.. ale no zerknąłem sobie wyrywkowo na te nowe propozycje oraz tutaj wyżej używane. Kurcze no ciężka sprawa, najgorzej to tak w ciemno kupić, musiałbym coś testować, ale może jakiś nowy powystawowy kupić i ewentualnie zwrócić jeśli się nie spodoba. No ale może faktycznie coś się da uzyskać podobnego do sony, chociaż może aż tak nie koniecznie, ja słucham ciężkiej muzy, lubie fajną żywą średnice nie suchą, nieco punktowy bas, nie rozlane, nie ciemne, gitarka lubi to, sam gram i nagrywam. Ewentualnie poprosze jeszcze propozycje inne, to już myślę, że będe wiedział jaki kierunek wybrać. Odpisz, cytując
AndyBul Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu To może ja tutaj się jeszcze podepnę z zapytaniem. Co lepiej Roksan Kandy k2 czy denon pma 1500 lub denon pma 1510ae do muzyki trance , klubowej i elektronicznej? Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 6 minut temu, AndyBul napisał: To może ja tutaj się jeszcze podepnę z zapytaniem. Co lepiej Roksan Kandy k2 czy denon pma 1500 lub denon pma 1510ae do muzyki trance , klubowej i elektronicznej? Niedługo będziemy dobierać wzmacniacz pod artystę. A do kolęd jaki polecacie? Edytowano 1 godzinę temu przez Sundin997 1 Odpisz, cytując
AndyBul Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Sundin997 napisał: Niedługo będziemy dobierać wzmacniacz pod artystę. A do kolęd jaki polecacie? Żebyś się czasem nie ..... To że Pan w niczym nie pomaga to niech Pan chociaż nie przeszkzadza. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, AndyBul napisał: Żebyś się czasem nie ..... To że Pan w niczym nie pomaga to niech Pan chociaż nie przeszkzadza. Nie zaśmiecajmy wątku.A ty zacznij słuchać a nie peplać/pisać. Masz swój temat. Odpisz, cytując
d00 Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu (edytowany) 36 minut temu, AndyBul napisał: To może ja tutaj się jeszcze podepnę z zapytaniem. Co lepiej Roksan Kandy k2 czy denon pma 1500 lub denon pma 1510ae do muzyki trance , klubowej i elektronicznej? Wzmacniacz się dobiera pod kolumnę, a nie pod gatunek muzyczny. Tak samo autor wątku - nawet nie napisał jakie kolumny. Wzmacniacz każdy z siebie gra tak samo (nie gra, tylko wzmacnia sygnał), dopiero po połączeniu z danymi kolumnami pokazuje bardziej to czy tamto, ale to też nie są różnice rozmiarów 5 dB, tylko dużo, dużo mniej. Edytowano 51 minut temu przez d00 1 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 49 minut temu Napisano 49 minut temu 21 godzin temu, Miszkail napisał: Miałem kiedyś stare wzmacniacze, denon 860 - no najmniej mi się podobał, talerze troszke nieco siarkawe, trochę za ciemny, 920 był już dla mnie fajniejszy albo 925, yamaha ax-750 jaśniejsza, wyższy bas, ale... jakoś taka sucha nie wiem... ciekawe czy współczesna as-701 mi by podeszła. Muszę przyznać, że sony ES dopiero najfajniej mi grał, chce się go słuchać. Jestem ciekaw, jakie propozycje możecie napisać z współczesnych wzmacniaczy, po 2000r+, używka albo nowy, tych starych z lat 90 już nie chce, powiedzmy do 4k. Mnie kusiło zadać pytanie,czy autor wątku słuchał tych wszystkich wzmacniaczy z jednymi kolumnami,czy z wieloma:)? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu 5 minut temu, d00 napisał: Wzmacniacz się dobiera pod kolumnę Można też odwrotnie 😉 Odpisz, cytując
AndyBul Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu 4 minuty temu, d00 napisał: Wzmacniacz się dobiera pod kolumnę, a nie pod gatunek muzyczny. Tak samo autor wątku - nawet nie napisał jakie kolumny. Wzmacniacz każdy z siebie gra tak samo (nie gra, tylko wzmacnia sygnał), dopiero po połączeniu z danymi kolumnami pokazuje bardziej to czy tamto, ale to też nie są różnice rozmiarów 5 dB, tylko dużo, dużo mniej. Dzięki. WIem że do odpowiednich kolumn wzmacniacz itd ale dałem takie porównanie samych wzmacniaczy który jest powiedzmy lepszy sam w sobie a muzykę dodałem żeby można było iść takim tropem. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu 6 minut temu, d00 napisał: po połączeniu z danymi kolumnami pokazuje bardziej to czy tamto, ale to też nie są różnice rozmiarów 5 dB, tylko dużo, dużo mniej. A barwę np. ciepło, nasycenie, czy neutralność można zmierzyć decybelami ? 😏 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu (edytowany) 9 minut temu, DiBatonio napisał: A barwę np. ciepło, nasycenie, czy neutralność można zmierzyć decybelami ? 😏 Takie rzeczy mierzą tylko uszy audiofila nietoperza. Edytowano 32 minuty temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu (edytowany) 3 minuty temu, Sundin997 napisał: Takie rzeczy to mierzą tylko uszy audiofila nietoperza. Zapomniałeś dodać słowo klucz "moim zdaniem" . Albo nie rozumiesz o co w tym chodzi deprecjonując moją wypowiedź. Edytowano 36 minut temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu 7 minut temu, DiBatonio napisał: Albo nie rozumiesz o co w tym chodzi deprecjonując moją wypowiedź To mi wytłumacz co to jest ciepło,neutralność i nasycenie w dzwięku? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 28 minut temu Napisano 28 minut temu (edytowany) 3 minuty temu, Sundin997 napisał: To mi wytłumacz co to jest ciepło,neutralność i nasycenie w dzwięku? Zapytaj googla, albo Adama (kaczadupa) on tych wzmacniaczy przewalił trochę. Ułatwię troszkę. https://www.hifi.pl/slownik/barwa-dzwieku.php Edytowano 26 minut temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu (edytowany) 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Zapytaj googla, albo Adama (kaczadupa) on tych wzmacniaczy przewalił trochę. Czyli ty nie wiesz? W twoim linku jest tylko. Ciemna Jasna Ciepła Edytowano 22 minuty temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu Przed chwilą, Sundin997 napisał: Czyli ty nie wiesz? Wiem, ale nie będę tłumaczyć jak krowie na rowie, nie chce mi się, bo widzę do czego zmierzasz. Nie ze mną "kolego" takie rzeczy. Trochę wysiłku i znajdziesz od groma informacji w internetach, na tym forum chyba też. Poczytaj też testy wzmacniaczy Adama @kaczadupa, sorry Adam, ale nikt inny Ty nie potrafi opisać brzmienia/ barwy wzmacniaczy. 😉 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 15 minut temu Napisano 15 minut temu 26 minut temu, DiBatonio napisał: A barwę np. ciepło, nasycenie, czy neutralność można zmierzyć decybelami ? 😏 Ok. Ale sam zaatakowałes "obóz realistów". Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 12 minut temu Napisano 12 minut temu Przed chwilą, Sundin997 napisał: Ok. Ale sam zaatakowałes "obóz realistów". Nikogo i niczego nie atakowałem. Pewne rzeczy warto nauczyć się od siebie odróżniać, a nie wmawiać komuś czegoś, czego nie zrobił i nie miał zamiaru robić. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 11 minut temu Napisano 11 minut temu Przed chwilą, DiBatonio napisał: Nikogo i niczego nie atakowałem. Pewne rzeczy warto nauczyć się od siebie odróżniać, a nie wmawiać komuś czegoś, czego nie zrobił i nie miał zamiaru robić. Peace. Bo i tak zmierzamy w ślepą uliczkę 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts