Skocz do zawartości

Recommended Posts

• MCHammer2022 changed the title to Sony czyli powrót do przeszłości
Napisano (edytowany)

Ja mialem coś takiego. Chyba byly 3 egz w pl. Wydany z okazji 20 lecia walkmana. Full wypas.

Sony_WM-EX20_-_Angled_front_zoom_ig-boxedwalkman.jpg

Zdjęcie z neta.

Mojego mi ukradli :(

Nawet teraz kosztuje ciezkie pieniadze. Okaz kolekcjonerski.

Edytowano przez audiowit
Napisano (edytowany)
7 godzin temu, audiowit napisał:

Nawet teraz kosztuje ciezkie pieniadze

W latach 90. sprzęt Sony to było coś - solidny i drogi. Sony miało nawet swoje własne salony firmowe (w dużych miastach nawet kilka salonów) z telewizorami, kamerami, magnetowidami, sprzętem audio. Produkty leżały w szklanych,  zamkniętych gablotach, klienci nie mogli ich dotykać, towar podawał sprzedawca. Ogólnie pachniało luksusem.

Edytowano przez MCHammer2022
Napisano (edytowany)

Ja swoje dwa Trinitrony kupowałem w jakimś mało ekskluzywnym półhurcie na Głogowskiej przy Dworcu Zachodnim w Poznaniu (1991 lub 1992 r.).Ale sprzęt klasa.

Jeden nawet jeszcze działa! Oczywiście w towarzystwie magnetowidu.

Edytowano przez Kraft
Napisano (edytowany)
3 godziny temu, MCHammer2022 napisał:

Produkty leżały w szklanych,  zamkniętych gablotach, klienci nie mogli ich dotykać, towar podawał sprzedawca. Ogólnie pachniało luksusem.

I za ten luksus kazali sobie drogo płacić. W 2010 kupowałem flagowca HX900 - za 46 cali życzyli sobie prawie 13 tys. Zadnych zniżek dla uczestników programów lojalnościowych. Wcześniej kupowałem u nich kilka produktów. Kupiłem tego HX900, ale nie u nich. Kilkadziesiąt km dalej - z linii niemieckiej. Zapłąciłęm prawie 5 tys taniej. Działał bezusterkowo 15 lat. Wymieniłem na następnego Sony. 

Edytowano przez Rega
Napisano (edytowany)
3 godziny temu, Kraft napisał:

na Głogowskiej przy Dworcu Zachodnim w Poznaniu

A ja walkmana WM-FX36 kupiłem na Półwiejskiej - walkman z megasem, dolby B i radiem stereo - odlot!  💣💣💣   A 14-calowego Trinitrona na Głogowskiej przy Rynku Łazarskim.

Screenshot_20260314_110555_Chrome.jpg.c949a4fb420615d2fc201c1222c8b4d6.jpg

Edytowano przez MCHammer2022
Napisano
4 godziny temu, MCHammer2022 napisał:

W latach 90. sprzęt Sony to było coś - solidny i drogi. Sony miało nawet swoje własne salony firmowe (w dużych miastach nawet kilka salonów) z telewizorami, kamerami, magnetowidami, sprzętem audio. Produkty leżały w szklanych,  zamkniętych gablotach, klienci nie mogli ich dotykać, towar podawał sprzedawca. Ogólnie pachniało luksusem.

No to wlaśnie w takim salonie go kupowalem. Byly 2 szt rzucone :) na Wawę i 1 na Krk.