mejson Napisano 14 lipca 2007 Udostępnij Napisano 14 lipca 2007 Kto nie spotkał się z rozpaczliwym westchnieniem partnerki stojącej przed pełną szafą - "Ja nie mam co na siebie włożyć!" ? Sytuacja podobna do tej, gdy staję przed wyborem, którą płytę wybrać do słuchania. I czasami mam wrażenie, że problem ten był mniejszy, gdy płyt miałem niewiele.A obecnie zdarza się, że otworzę szafę, pomedytuję i często niczego nie wybieram, tylko włączam radio... Też tak macie, czy nigdy nie zabraknie wam pomysłu, czego posłuchać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chłodny Napisano 14 lipca 2007 Udostępnij Napisano 14 lipca 2007 Właśnie kiedy to piszę grzmi "Reunion" Black Sabbath.Od trzydziestu lat ich słucham,i nigdy mnie nie zawiedli.Na "weltschmertz" chyba tak to się pisze po niemiecku,nie ma lepszych klimatów nad stary heavy metal.Nigdy nie stoję przed półką dłużej niż 5 sekund.Kiedy nie wiesz jak się zachować,zachowaj się przyzwoicie,mawiał mądry człowiek,mnie z perspektywy ponad 30 lat melomaniaka,wypada skromnie dodać,kiedy nie masz czego sluchać włącz koncerty fortepianowe Mozarta.Inna sprawa,że płyt mam raczej mało,około 600 sztuk,co upraszcza sprawę.Moją radę polecam,ale póki co ryczy Osborn,a z estrady idzie metalowy walec sabatów,i tak ma być,i tak ma zostać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 14 lipca 2007 Udostępnij Napisano 14 lipca 2007 Z tymi Waszymi dylematami "co by tu dzisiaj posłuchać" to jest jak z namówieniem partnerkido sexu.Trudno zacząć ale póżniej to już samo jakoś idzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 14 lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2007 Cytat Z tymi Waszymi dylematami "co by tu dzisiaj posłuchać" to jest jak z namówieniem partnerkido sexu.Trudno zacząć ale póżniej to już samo jakoś idzie. Za włosy i do wyra? Traktujcie ten wątek z przymrużeniem oka Z reguły się nie zastanawiam, ot tak tylko od czasu do czasu z lekkim rozbawieniem.Nie piszę o seksie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 14 lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2007 Cytat kiedy nie masz czego sluchać włącz koncerty fortepianowe Mozarta.Inna sprawa,że płyt mam raczej mało,około 600 sztuk,co upraszcza sprawę. Ja mam też niedużo - ok. 750... A koncerty Mozarta włączę, owszem.Tylko niech skończy się Trójkowa "Lista Osobista" - nieźle dają... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chłodny Napisano 14 lipca 2007 Udostępnij Napisano 14 lipca 2007 Cytat Cytat kiedy nie masz czego sluchać włącz koncerty fortepianowe Mozarta.Inna sprawa,że płyt mam raczej mało,około 600 sztuk,co upraszcza sprawę. Ja mam też niedużo - ok. 750... A koncerty Mozarta włączę, owszem.Tylko niech skończy się Trójkowa "Lista Osobista" - nieźle dają... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chłodny Napisano 14 lipca 2007 Udostępnij Napisano 14 lipca 2007 Przepraszam za ostatni wpis,ale komputer się zbiesił,i zamiast mojego wpisu zacytował Mejsona za co serdecznie Go przepraszam.Jakoś breja w mózgu nie kręci się tak jak godzinę temu,zanim dostanę płytę czeka jeszcze 48 wpisów,od czego słabo w głowie,ale spróbuję.Teraz o Trójce,sluchałem niewiele lat,od 1975 do 1990 roku,ale wystarczyło.Piotr Kaczkowski,innych nie wymienię,żeby nie mącić w obrazku,nauczył mnie co to jest ROCK,za którą to lekcję jestem Mu dozgonnie wdzięczny.Teraz ,kiedy piszę idzie koncert Grechuty,słowa piękne idą same pod klawiaturę,ale nie moje,więc niech zostaną "w powietrzu". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 16 lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 lipca 2007 Oj zdarza się i to często...W takim wypadku pada z mej strony sakramentalne pytnie - "Kochanie, czego teraz posłuchamy?". Zawsze pomaga, gdyż... albo wkładam do odtwarzacza propozycję małżonki, albo... natychmiast przychodzą mi do głowy na pomysły z kolejnymi płytami, zupełnie innymi niż propozycje żony..." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 17 lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 lipca 2007 W momencie gdy nie wiem co wybrać do słuchania, mam prostą receptę, wybieram ostatnią płytę z półki. W ten sposób słucham płyt, do których sięgam nieczęsto, ale jednak je słucham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 17 lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 lipca 2007 Cytat W momencie gdy nie wiem co wybrać do słuchania, mam prostą receptę, wybieram ostatnią płytę z półki. W ten sposób słucham płyt, do których sięgam nieczęsto, ale jednak je słucham. Dokładnie robię tak samo i w ten sposób utwierdzam się w przekonaniu ,że płyty do których nie miałemjakoś "serca" w mojej kolekcji nie znalazły się przypadkowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 19 lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 lipca 2007 Ja czasami nosze sie pare dni z zamiarem przesluchania jakiejs plytki i tylko czekam az mieszkanie calkowicie sie oprozni, moge wtedy odkręcic Volume poza godzine 14... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2007 Polecam akustyczna płyte Godsmack. Bardzo fajnie sie słucha...jesli ktos lubi taka muzyke oczywiscie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 3 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2007 Może coś z klasyki ?Byłem dzisiaj w sklepie "dla idiotów" i nabyłem dwupłytowe wydawnictwo /2CD/ grupyPolice pt. "The Police" /po naszemu the best/ za jedyne 39,90.Mam cztery winyle tej grupy /trochę ostatnio zapomnianej, nie piszę o Stingu/ ale wnienajlepszym stanie ,dwie pierwsze płyty b.słabo zrealizowane i nawet na CD poremasterinu to niestety słychać.Polecam posłuchać szanownym audiofilom. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 4 sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2007 Cytat Polecam akustyczna płyte Godsmack. Bardzo fajnie sie słucha...jesli ktos lubi taka muzyke oczywiscie. "The Other Side"?Mniam, mniam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 4 sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2007 Cytat Może coś z klasyki ? A może z takiej klasyki?Włączyć:http://strony.aster.pl/mejson/images/audio/merkury.jpgoraz:http://strony.aster.pl/mejson/images/audio/bernard.jpgna talerz założyć to:http://strony.aster.pl/mejson/images/audio/lz.jpgi posłuchać tego:http://strony.aster.pl/mejson/images/audio/since.jpgTakie skarby znalazłem w zeszłym tygodniu na wsi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2007 Cytat Cytat Polecam akustyczna płyte Godsmack. Bardzo fajnie sie słucha...jesli ktos lubi taka muzyke oczywiscie. "The Other Side"?Mniam, mniam... Tak, dokładnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senat Napisano 22 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2007 Ja zazwyczaj slucham muzyki z Winampa lub z radia internetowego, wiec nie mam takich problemow jakie CD by tu dzis posluchac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 22 sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2007 Cytat Ja zazwyczaj slucham muzyki z Winampa lub z radia internetowego, wiec nie mam takich problemow jakie CD by tu dzis posluchac A ja nie znoszę słuchania ... szumu komputera.Nawet pracując przy kompie często używam ... słuchawek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senat Napisano 22 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2007 Ja tez ale mam laptopa a one troche ciszej chodza i taki szum latwo mozna zagluszyc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 22 sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2007 Szkoda ze nie mastacji naziemnych oferujacyc jaks konkretna muzyke... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 5 września 2007 Udostępnij Napisano 5 września 2007 Już od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem posłuchania tej płyty ale zawszejakoś tak w ostatniej chwili zmieniałem zamiary ale dzisiaj pogoda "po psem"i trochę czasu więc zamiar wcieliłem w życie .Jest to podwójna koncertowa płyta grupy Marillion "The Thieving Magpie".Realizacja niespecjalna ale muza wspaniała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebse Napisano 31 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2007 Sporo słucham muzyki filmowej. Częstokroc wolę słuchac samej muzyki z filmu niż oglądac film. Muzyka filmowa bardziej rozwija wyobraźnie jednocześnie przypomina sekwencje filmowe. Polecam muzykę Vangelisa z filmu 1492. Oraz coś bardziej egzotycznego rodem z Chin, z filmu Przyczajony tygrys ukryty smok. Dwie propozycje na spokojne słuchanie muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 31 grudnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2007 Cytat Sporo słucham muzyki filmowej. Częstokroc wolę słuchac samej muzyki z filmu niż oglądac film. Muzyka filmowa bardziej rozwija wyobraźnie jednocześnie przypomina sekwencje filmowe. W takim razie polecam muzykę Clinta Mansella do filmu "The Fountain".Filmu możesz nie zdzierżyć, ale ta muzyka...Na pewno rozwija wyobraźnię!Zacznij od utworu 9 i 10 a potem do początku płyty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszf Napisano 31 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2008 Ja na szczęście nie mam tego problemu, może dlatego że mam mało czasu na słuchanie muzyki i dlatego ciągle mi brakuje iluś tam płyt których dawno nie słuchałem. Więc po prostu odpalam tą która pierwsza przyjdzie mi na myśl i jest fajnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józek Napisano 4 lutego 2008 Udostępnij Napisano 4 lutego 2008 I tutaj znowu wchodzi moje niesamowite, być może przesadzone uporządkowanie. Mam płyty podzielone na gatunki i jak słucham danego gatunku bo akurat mam na to ochotę to biorę płyty po czy od lewej do prawej, czy każdą płytę słucham tam samo często co jest na pewno sprawiedliwe wobec nich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts