mito Napisano 16 lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 lipca 2007 Mam kolumny ESA Triton, wzmacniacz i odtwarzacz Rotela z serii 02. Dźwięk jest ok, chciałbym dodać mu trochę analityczności i przestrzeni, słuchałem dwóch interkonektów, van den hul second oraz audioquest (chyba proteus). W obydwu przypadkach to jakby jeszcze nie to, zmiany były - vdh delikatniejszy dźwięk, a audioquest - jakoś bez rewelacji, podobnie do posiadanych tanich Monsterów. Jak sądzicie, jakie kable byłyby tu ok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 17 lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 lipca 2007 Parę lat temu też miałem ten zestaw Rotela i kolumny Avance Dana 670AV i u mnieto grało połączone kablami Qued-a IC Silver Spiral i głośnikowe Genesis Silver Spirali było nieżle.Genesis to stosunkowo drogi kabel ale XT Qued-a też jest b.dobry asporo tańszy.Kolega ,który kupił ode mnie Rotela kombinował z różnymi kabelkami ale mu nicnie "pasowało" aż w końcu pożyczyłem mu Qeda i tak już u niego zostało na stałe.Przejrzy też ofertę Firmy Audionova ,głośnikowe Quasarus sa wg. mnie bardzo dobrechociaż Kornik red. Karasiński z HiFi i Muzyka ma odmienne zdanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mito Napisano 18 lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 lipca 2007 Cytat Przejrzy też ofertę Firmy Audionova ,głośnikowe Quasarus sa wg. mnie bardzo dobre A co to w ogóle za firma Audionova, nigdy o niej nie słyszałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 18 lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 lipca 2007 http://www.audio-nova.net/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 18 lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 lipca 2007 Analityczność i przestrzeń - kabelki Nordosta! Dojdzie również nieograniczona dynamika... Ps. Propozycja wypróbowana (wysłuchana) samodzielnie...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 18 lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 lipca 2007 Przepraszam, że tak na raty...Warto byłoby też wypróbować interkonekty Sonus Oliva, bądź Siltechy (z uwagi na całość systemu raczej niższe lub średnie modele).Zmiany winny iść w zakładanym kierunku...No i może najtańsza propozycja do sprawdzenia - nieśmiertelny DNM ResonPozdrawiamA na marginesie - co służy do połączenia Rotelka z kolumienkami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maślana Napisano 19 lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 lipca 2007 Co Wy, kurde blaszka, z tymi kabelkami. Nie macie poważniejszych problemów, a może za dużo czasu? Dalej jazda jakiejś dobrej muzyki posłuchać jak Wam się nudzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 19 lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 lipca 2007 Czy wydatek na kable 10000tys zlotych to nie za duzo??? Znacznie lepiej poprawilby lub zmienily brzmienie (jezeli te ci nie odpowiada) jakis nowy amp albo kolumny za ta kase zamiast reanimacja starego "pudla" kablami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 19 lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 lipca 2007 Cytat Czy wydatek na kable 10000tys zlotych to nie za duzo??? Znacznie lepiej poprawilby lub zmienily brzmienie (jezeli te ci nie odpowiada) jakis nowy amp albo kolumny za ta kase zamiast reanimacja starego "pudla" kablami. A nie chodziło tu o kable do systemu, który kosztował 10 000? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
araqo Napisano 20 lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 lipca 2007 Też to tak odebrałam, chyba chodziło o kable do systemu, który to system kosztuje 10 000zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 20 lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 lipca 2007 Do takiego systemu na kable nie warto przeznaczyć więcej niż +/- 1,500,00 zeta.Jest jakaś granica rozsądku i wiary w cudowne właściwości kabelków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 20 lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 lipca 2007 A ja myslalem ze kable maja kosztowac 10 tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 20 lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 lipca 2007 Pisząc o 1,5 kzł na kabelki miałem na myśli IC i głośnikowe nie wiziąłem poduwagę sieciówek /2szt -do CD i do wzmaka/ ,których wpływ na dzwięk jestmoim zdaniem najmniejszy ale nie pomijalny. Poprawnie wykonane sieciówki dobrze zaekranowane za jakieś rozsądnepieniądze w systemie za 10.000 zł też warto jednak mieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts