Profi Napisano 6 maja 2008 Udostępnij Napisano 6 maja 2008 Pierwsze 200 płyt trzymam w biblioteczce robionej na zamówienie pod wymiar wnęki, drugie 200 w kartonie, a ostatnia setka wala się byle gdzie. Na razie temat musi nabrać mocy urzędowej, gdyż aktualnie mamy ważniejsze wydatki. Hasło dnia (codziennego) żony: Gdzie nie spojrzeć, tam leżą twoje płyty! Wrzucę jeszcze link do strony producenta tego typu osprzętu, w Polsce też są te rzeczy dostępne, poszukajcie w necie.Firma nazywa się VISMARA Design. Zawsze można coś skopiować...http://www.vismara.it/home_uk.htmA tu moje wymarzone standy (z tego co wiem to ich cena wynosi "tylko" 1200 Euro)http://www.vismara.it/prodotti/modern/Oasi.htm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomson Napisano 20 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2009 Ja wszystkie plyty, przechowuje w regale. Jako ze zajmuja one dosc duzo miejsca, przez co nie ma przestrzeni na inne rzeczy musze zmienic ich polozenie.Kupilem potrojny stojak, i nie bawem przeloze do niego czesc plyt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 22 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2009 http://www.qnap.pl/sp_qnap_ts109pro.php+ dysk 1TB, wyjdzie kilka setek plyt CD w jedny malym pudeleczku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 22 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2009 A gdzie tu przyjemność z brania pudełka w dłonie ,wyjmowania dysku ,wkładania do playera ,zapachu farby drukarskiej książeczki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 22 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2009 Sa tacy ktorzy tego potrzeuja. Ja nie Zreszta podobnie mowia Vinylowcy, zarzucajac brak celebracji i bezdusznosc w przypadku odsluchu plyt CD.Podoba mi sie dostep do calego zbioru plyt w jednej sekundzie. Mozliwosc tworzenia playlist. Ile czasu poswiecacie czasem na poszukiwaniu tej jednej plyty, by odsluchac tylko jeden utwor, a pozniej szukac kolejnej ? Jak to kiedys powiedzial pewien polityk "sa plusy dodatnie i ujemne" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 23 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2009 Ja swoje plyty trzyma na pólce. Ostatnio dzieki mojej kochanej zoneczce ilosc plyt gwaltownie sie zwiekszyla i nadal zwieksza wiec pomalu rozgladam sie za jakims fajnym mebelkiem na plyty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango5 Napisano 29 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2009 Płyty cd trzymam albo na półce,albo na metalowych stojakach, kupionych w sklepach muzycznych, wtedy płyty wyglądają elegancko i łatwo je wybierać i wybierać , by je słuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawkocebula Napisano 3 lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 lutego 2009 Muzykę trzymam zawsze w moim sercu, a płyty są w specjalnych pudełkach, oznakowane i sięgam po nie wedle nastroju, delektuje się muzyką, dbam aby płyty nie były porysowane, wydaję każde zaoszczedzone pieniądze na płyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango5 Napisano 7 lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 lutego 2009 (edytowany) Płyty należy trzymać blisko biurka, muszę je zawsze trzymać przy sobie, blisko siebie, ale resztę płyt trzymam na stojakach metalowych. Polecam małe plastkowe boksy i koperty.W czasach takich jak teraz płyty są bardzo drogie, nie każdego stać na płyty nawet po 30zł, wersja polska oznacza tańszą płytę ,ale bez dodatków i książeczki.Uwielbiam buszować po sklepach muzycznych, empik czy inne muzyczne sklepy są cudowne, wtedy czuje się jak ryba w wodzie, stoją na specjalnych szaflach, lub stojakach. Edytowano 8 lutego 2009 przez RoRo Nie "nabijaj" liczby postów!!! Proszę używaj opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post jeden pod drugim... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamadam Napisano 30 sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2011 Witam,odkopuje trochę temat, bo nie chcę zakładać nowego. Powpli zbieram swoją kolekcję płyt i mam pewien problem z egzemplarzami w tekturowych pudełkach (nie lubie tego, wole tradycyjne plastikowe). Otóż nie mogę trzymać ich w swoim stojaku na płyty, bo są niewymiarowe i się nie mieszczą. Dlatego zazwyczaj kładę je na półce pionowo lub poziomo. Mimo to większość z nich już ma poobcierane/poobijane kanty. I dzieje się tak ze wszystkimi egzemplarzami, nie ważne czy dużo ich używam, wyjmuje, itp czy mało. Też tak macie?Jak temu zaradzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandflyer Napisano 2 września 2011 Udostępnij Napisano 2 września 2011 Ile masz płyt teraz?Ile będziesz miał za np. 3 lata/ 5 lat?Ja mam tej glazury coś ponad 2 000 i stolarz wybudował mi dwa regały od podłogi do sufitu z zapasem miejsca na kolejne płyty. Światło półek na wysokość mini-winyla (zakładam, że o to Ci chodzi jak mówisz "tekturowa okładka", bo digipacki mają wysokość taką samą jak CD) + grubość palca, żeby łatwo płytę było wyciągnąć.Nie było to tanie - coś pod 2000 zł (materiał sosna), ale sprawdza się znakomicie.Oczywiście nie musisz budować takich gigantów, ale warto zastanowić się nad takim rozwiązaniem zamiast pojedynczych przegródek, bo potem kupuje się kolejną płytę zespołu i wszystko musisz przekładać.W Ikei zdaje się też robią stosunkowo niezłe rzeczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manaudio Napisano 13 września 2011 Udostępnij Napisano 13 września 2011 w specjalnych pudelkach ,zeby sie nie zniszczyly Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miwako Napisano 28 października 2015 Udostępnij Napisano 28 października 2015 a ja kupiłam ostatnio śliczne pudełka w Ikei, takie twardsze, plastikowe. Posegregowałam płyty w miarę alfabetycznie i stoją koło szafy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shelly Napisano 1 listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 listopada 2015 Ja miałem gdzieś kolo 100 chyba, leżą sobie bezpiecznie w szufladzie w biurku Raczej nic nowego nie dojdzie, bo już nie pamiętam kiedy cokolwiek nagrywałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek90 Napisano 4 listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 listopada 2015 Ja trzymam płyty na specjalnym stojaczku obok wieży:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 4 listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 listopada 2015 Każdy gdzieś trzyma płyty, na stojaczku, na półeczce, w szufladzie. Mam wrażenie, że założycielowi tego tematu chodziło o bardziej konstruktywne odpowiedzi ew. zdjęcia, opisy półek szafek itd.Natomiast od dłuższego czasu pojawiają się wypowiedzi nic nie wnoszące do wątku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
House Napisano 15 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2017 Hej, u mnie takie półeczki. Na zdjęciu około 150 pozycji. Kolejne dwa mam kupione i schowane będę dokładał w miarę rozrostu kolekcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambeat Napisano 15 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2017 A tu moja przechowalnia, 3/4 Ikea 1/4 samoróbka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dryrab Napisano 17 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2017 Ja też trzymam płyty na półkach Nie mam takiej typowej kolumny, lecz drewniany, fajny regał z wieloma półkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts