Adamc Napisano 30 listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 listopada 2009 Czasem pojawiają się w temacie "Czego słuchasz" informacje o ciekawych muzycznych DVD. Myślę, że w naszych szafkach znajduje się dużo ciekawych muzycznych filmów, tak zapisów koncertów jak i innych związanych z muzyką.Ciekaw jestem co u Was w tej kwestii słychać (i widać).U mnie ostatnio pojawił się muzyczny "serial" -> "The Blues" - 7 dokumentów o historii bluesa.Zdążyłem obejrzeć "Piano Blues" reżyserowany przez Clinta Eastwooda. Pycha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 30 listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 listopada 2009 W mojej szafce głównie koncerty na DVD. Muzycznych filmów raczej nie zbieram, choć parę sztuk jest na stanie. Widzę Adam, że u Ciebie rządzi blues. Ja w sobotni wieczór po raz kolejny, tym razem z żoną delektowałem się koncertem "Live in New York City" z 2001 r. z udziałem Bruce Springsteen'a i jego The E Street Band. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 30 listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 listopada 2009 U mnie z muzycznych DVD - to tak 2 koncerty Metallica.Koncert -Lary FabianKoncert - Chrisa Bottiego, Within Temptation.-Live In France, Depeszów Fatboy Slim (tu housowo imprezowo)oraz przepiękne Victoria's Secret Fashion Show (tu jest na prawdę co oglądać ) a muzycznie oprawa koncertu Seal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 30 listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 listopada 2009 U mnie słabo z DVD muzycznymi i koncertami, ale kolekcja dopiero raczkuje, a pewnie będzie przybywać (jak wreszcie kino się skompletuje ). Ostatnio w szkole oglądałem z kolegą (noc filmowa, takie nowoczesne atrakcje , ale nagłośnione PRLem, a mianowicie ALTUSami) Queen - Rock Montreal na Blu-Ray, poza tym mam jeszcze Iron Maiden - Live after death (słabo, myślałem, że będzie z jakimś masteringiem, a brzmi gorzej niż vinyl z przed 20 lat). Jest jeszcze DVD z video clipami Metallici i to chyba koniec, póki co Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 30 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2009 Bluesa u mnie dużo ale nie byłbym sobą gdybym tu nie pochwalił (się) DVD ze znakomitego koncertu SBB z 1979 roku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 22 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2009 A ja ostatnio nabyłem wydania DVD płyt z gatunku "nowe brzmienie":- Moderat- Fever RaySzczególnie to pierwsze polecam jako doskonałe połączenie muzyki i obrazu!http://www.youtube.com/watch?v=DoxUiqUpkw4&hd=1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewabas Napisano 22 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2009 Posiadam tylko jedno muzyczne DVD, ale za to jakie... "Bjork: Vespertine Live at Royal Opera House". Niesamowite Bjork w wyśmienitej formie, a wspomaga ją m.in. duet Matmos. Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 22 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2009 (edytowany) Bjork i Fever Ray to podobne skandynawskie klimaty Edytowano 30 grudnia 2009 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu go cytować w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedek Napisano 24 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2009 Pink Floyd - Pulse (DVD) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 26 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2009 A ja pod choinką znalazłem jedyne brakujące mi DVD SBB -> "BEHIND THE IRON CURTAIN" , a że Święta poza domem to zapuszczę je sobie dopiero jutro . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2010 W swojej kolekcji mam jeszcze DVD AC/DC "Live at the Pavillon, Paris", ale tutaj sytuacja jest podobna do IM "LAD" nie pokuszono sie o jakis glebszy mastering przez co jakosc obrazu i dźwięku jest bardzo słaba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 23 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2010 "The Blues" (z pierwszego postu) - uczta Dziś Jimi Hendrix "until we meet again"Ależ ten facet gra .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 23 stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2010 Natomiast na wieczorny relaks Malo audiofilskie, za to niezwykle urocze "MAMMA MIA" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portato_pl Napisano 4 lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 lutego 2010 Polecam świetny koncert Belli Flecka - Bela Fleck & The Flecktones - Live At The Quick, zresztą mam wrażenie że on lepsze koncerty nagrywa niż płyty:)Bjork też super i na Vespertine i na Shepherds Bush Empire Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gremlin Napisano 5 lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 lutego 2010 moja videoteka z koncertami powoli, powoli się rozrasta, rzadziej oglądam a częściej słuchamostatnio oglądane David Gilmour "Live in Gdansk" oraz "David Gilmour In Concert" (z fantastyczną akustyczną wersją Shine on You Crazy Diamonds) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 5 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Ostatnio nieco mocniej (po MAMMA MIA trzeba nieco podostrzyć ) -> pyszne DVD LED ZEPPELIN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 pacio Dziwne coś masz to Live After Death Iron Maiden .....Jakość obrazu jest niezła, dźwiękowo bardzo dobrze .............. całe szczęście nie remasterowali tego .....Materiał brzmi tak jak brzmieć powinien na koncercie, w końcu to koncert z Long Beach. A że brzmi gorzej niż winyl no to jest jakby oczekiwane i normalne w końcu to tylko DVD.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 marca 2010 Udostępnij Napisano 5 marca 2010 Wszystko zależy od oczekiwań, wydaje mi się, że z tym obrazem mogłoby być lepiej. Gdyby komuś naprawdę zależało na oddaniu świetnego materiału to wideo wyglądałoby jak nakręcone nie dalej jak 8-10 lat temu , a jest jakie jest (nie złe, ale myślałem, że będzie lepiej)Dźwięk zdziwił mnie dlatego, że winyl ma swoje lata i jego stan nie jest najlepszy, a ścieżki koncertu słuchałem jako PCM 2.0, czyli jakby nie patrzeć CD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 14 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2010 Dziś energiczne przedpołudnie -> szalony Jerry Lee Lewis z przyjaciółmi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 14 marca 2010 Udostępnij Napisano 14 marca 2010 ok to u mnie dziś też jak u Adamcmocniej energiczniej płyta Chylińskiej - Winna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 14 marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2010 Co można zrobić z tak rozpoczętym dniem ??Tylko kontynuować Rory Gallagher "Live at Montreux" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 23 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2010 Wczorajszy (wolny u mnie) dzień sprzyjał popatrzeniu i posłuchaniu ->Najpierw Yes "Live 1975"a potem (żeby nieco bliżej ziemi ) -> ACDC "Live at Donington" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 24 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2010 Czy to coś złego być najaktywniejszym "pisarzem" własnego tematu ?? Dziś inne nieco klimaty :Janis Joplin - The Kozmic Blues Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 25 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2010 Cytat Czy to coś złego być najaktywniejszym "pisarzem" własnego tematu ?? Nic złego (skoro nikt nie odpowiada to odpowiem sobie sam (może nieco stronniczo ).Tym bardziej, że "fazę" na oglądanie złapałem SBB "BEHIND THE IRON CURTAIN"Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedek Napisano 1 maja 2010 Udostępnij Napisano 1 maja 2010 Bardzo mi się podobało. Stworzyłem odpowiedni nastrój i odbiór był doskonały. PS: Adamc nic złego! Ale post do edycji przez moderatora- nie ma powodu cytować postu pisząc bezpośrednio za nim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts