pacio94 Napisano 30 maja 2010 Udostępnij Napisano 30 maja 2010 Wczoraj do kolekcji doszedł BR z koncertem Johna Mayera "Live in Los Angeles". Jeszcze nie obejrzany, ale mam nadzieję na dobrą muzykę i swietną jakosć dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 31 maja 2010 Udostępnij Napisano 31 maja 2010 Jak tak Wszyscy chwalą się muzycznymi DVD, to i ja:1 ) Will Smith ,,Music Video Collection" - (teledyski) nigdy nie ukrywam, że słucham wszystkiego oprócz DISCO POLO!!!2 ) Prince ,,Rave un2 The Year 2000" - (koncert) wspaniały milenijny koncert, świetnie nagrany w dts, ale niestety obraz 4:3. Sporo gwiazd min. Lenny Kravitz, George Clinton...3 ) Queensryche ,,Operation: Live Crime" - (koncert) jeden z najwspanialszych koncertów muzyki Heavy Metalowej, w całości zawiera tylko utwory z 4 płyty zespołu: ,,Operation: Mindcrime".4 ) Queensryche ,,Building Empires" - (teledyski, fragmenty koncertów) ciekawa płytka, jakość teledysków różna, najciekawsze są dwa ostanie bo MTV Unplugged!!!5 ) Sade ,,Lovers Live" - (koncert) tego występu artystki nie trzeba opisywać, przez wielu uważany za najlepszy jaki Sade w całej karierze zaśpiewała i podpisuje się pod tym. Jakość płyty nie zachwyca, a sony chyba dla żartu na obwolucie zamieściło logo dts.6 ) Peter Gabriel ,,Play The Videos" - (teledyski) oryginalny artysta, świetne dźwięki i przebogata muzyka, jakość płyty rewelacyjna: dts 24/96kHz!!!7 ) Scorpions & Berliner Philharmoniker ,,Moment Of Glory" - (koncert) sam koncert to istny majsterstyk, kapitalne zupełnie nowe aranżacje wielkich przebojów. Walory muzyczne tak filharmonii jak i zespołu, to miód dla moich uszu. Niestety jakość płyty pomimo, że dts nie zachwyca - trzaski...8 ) Scorpions ,,Acoustica" - (koncert) perfekcyjnie zagrane, nagrane (dts), zaśpiewane a wszystko to już bez udziału MTV Unplugged i może bardzo dobrze. Niesamowity klimat ma ta płyta!!!P.S. Mam jeszcze DVD-Audio: Miles Davis ,,Tutu" nagranie 24/96kHz bit oraz Faith Hill ,,Cry" w takiej samej jakości do Davis, ale dodatkowo dts 5.1. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 9 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2010 Dedek, koncertu Metalliki z Colosseum widziałam część, a do tego na płycie Blu-ray - odlot!!! A tak przy okazji i z ciekawości- wybieracie się na Sonisphere Festival, jeśli już przy Metallice jesteśmy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 22 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2010 Mój nowy nabytek: Blue Man Group ,,The Complex" w formacie DVD-AUDIO min. nagrana w DTS 24/96kHz!!! To zjawiskowa muzyka, instumenty, ludzie tworzący ten zespół... Robią niesamowite interaktywne show, grając głównie na rurach PCV!!! Proponuje poszukać ich w necie - jest tego sporo. A poza tym niebieskie jest przecież w modzie: Blue Ray, Avatar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qrawat Napisano 23 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2010 Ja swego czasu miałem pozyczone nagranie koncertu Pink Floyda ,,Pulse", ale musiałem je kurcze oddać . W planach mam zakup płyty ,,Coma - Live", ktoś ją ma? Co o niej sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snail Napisano 22 lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 lipca 2010 Dream Theater - Live at BudokanPink Floyd - PulseBon Jovi - Live At Madison Square GardenJoe Bonamassa - Live From The Royal Albert HallBlack Sabbath - Reunion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 28 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2010 Seria Super Drumming (1-3). Projekt dwóch przyjaciół: Pete Yorka, angielskiego perkusisty i Michaela Maschke, niemieckiego producenta TV. Płyty zawierają oryginalny materiał zarejestrowany w latach '87 - '89. Sesje odbywały się w kaplicy i opuszczonej fabryce. Jest to forma koncertu bez publiczności, w którym biorą udział muzycy zaproszeni przez Yorka i on sam. Obraz niestety nie najlepszy, szczególnie starszy materiał. Format 4:3Ponieważ jest to SUPER DRUMMING, większość materiału to popisy perkusistów, często są to pojedynki na dwie perkusje. Muzyka jest niezwykle energetyczna, trudno spokojnie wysiedzieć przed telewizorem, praktycznie cały czas jest BAARDZO WYSOKI WSKAŹNIK PRZYTUPU, miejscami prawdziwa jazda bez trzymanki! Włos się jeży, co ci ludzie wyprawiają. Każde DVD zawiera średnio 3 godziny zapisu z udziałem prawdziwych wirtuozów perkusji, całość w klimacie rock, rock'n'roll, blues, country i pop.I może lepiej nie puszczać płyt przed spaniem - bo z nocki nici Charly Antolini's International Jazz Power (65th Birthday Concert) - koncert jednego z moich ulubieńców. Ostatnie 15 minut to po prostu SZOK. Więcej muzycznych DVD nie mam, czekam, aż w zestawie pojawi się BlurayMam jeszcze prośbę o zidentyfikowanie FILMIKU to znaczy, o tytuł płyty DVD/BR na której ten koncert się znajduje.Z MOJEJ STRONY DOZGONNA WDZIĘCZNOŚĆ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 9 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2010 Dziś wspomnieniowo, nostalgicznie -> jeszcze na skórze czuję słońce wakacyjne, a tu już pierwszy przymrozek, brrr A jak wakacje, wspomnienia i nostalgia to tylko Fado i Mariza "Concerto em Lisboa" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrek.gd Napisano 18 października 2010 Udostępnij Napisano 18 października 2010 Ja słucham najczęsciej Pink Floyd i wszystko co z tym związane. Ostatnio w sklepach znanej sieci wypatrzyłem DVD Roger Waters Live from Lisbona w atrkacyjnej cenie. Jakie było moje zdziwienie, gdy po wlożeniu do odtwarzacza DVD okazało się to marnym jakosciowo produktem. Słabym dźwiekowo jak i wizyjnie też. Podejrzewam że to jakiś botleg Fan Clubu Watersa. Przestrzegam przed zakupem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 31 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2010 Zainspirowany ostatnim zakupem (SBB "Malczewski") wracam do DVD "Follow My Dream" -> SBB + TEATR WIZJI I RUCHU + reżyseria J.GRUZA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedek Napisano 4 listopada 2010 Udostępnij Napisano 4 listopada 2010 Cytat Dedek, koncertu Metalliki z Colosseum widziałam część, a do tego na płycie Blu-ray - odlot!!! A tak przy okazji i z ciekawości- wybieracie się na Sonisphere Festival, jeśli już przy Metallice jesteśmy? Przepraszam że taka przeterminowana odpowiedź.Nie wybrałem się i na razie na żadnego "lajfa (live)" się nie wybieram Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 12 listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 listopada 2010 Dzisiaj po długim czasie ROBERT PLANT and the Strange Sensation.Wizyjnie i dzwiekowo DVD dobrze zrealizowane.Wokal PLANTA nadal imponuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lamdre Napisano 7 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2010 A ja mam DVD "Muse H.A.R.P. live at Wembley" rewelacja, świetnie nagrane i zagrane. No i posiadam moim zdaniem pozycję obowiązkową, Led Zeppelin - rejestracja występu z Royal Albert Hall, który odbył się w styczniu 70 roku, seria pięciu koncertów zorganizowanych w Earl's Court w maju 75 roku, rejestracja rewelacyjnych występów z Knebworth Festival z sierpnia 79 roku (rok przed rozwiązaniem zespołu). Znalazły się tu równeż utwory wykonane w nowojorskim Madison Square Garden w lipcu 73 roku, które nie zostały wykorzystane na filmowym zapisie koncertowym The Song Remains The Same - jedynym dotychczas wydanym materiale filmowym, dokumentującym występ Led Zeppelin na żywo. Wszystko zremasterowane, poprostu ogień! Wydanie opatrzone jest dwoma kolorowymi książeczkami umieszczonymi w rozkładanym digipacku oraz w specjalnym etui... (Warner Music Poland , 2003) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portato_pl Napisano 31 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2010 Richard Galliano - Piazzolla Forever przeżycie transcendentalne dla kogoś kto lubi klimaty tanga i jazzu! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 1 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2011 Najświeższy nabytek -> Sting "Live in Berlin" .Pyszny, kameralny w nastroju tworzonym przez Stinga. Pięknie wkomponowana orkiestra Miód na uszy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 10 kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2011 Z dużą przyjemnością słucham i oglądam Maanam i dawną (!!!) Korę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 17 maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2011 Wczoraj dotarła do mnie płytka DVD "TINA LIVE" - dynamit !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobosz65 Napisano 9 listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 listopada 2011 Obejrzałe mostatnio Vengo gatlifa na moim kinie domowym, dobrze rozmieszczone głośniczki i ta nostalgia rozpływała się jak mgła w powietrzu. Piękne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 12 listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2011 Ostatnio nabyłem 2 DVD WITHIN TEMTATION - dynamit Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 24 listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2011 Czego innego można dziś słuchać ???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 24 listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 listopada 2011 Na przykład tego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 24 listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 listopada 2011 Jak na blu-ray to polecam- Crossroads Guitar Festival 2010. Koncert charytatywny organizowany przez Erica Claptona.Obraz i dzwięk znakomity. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 24 listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 listopada 2011 Tak Crossroads zdecydowanie zasługuje na rekomendację, popieram kolegę pirsa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jooras Napisano 21 grudnia 2011 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2011 Cytat Tak Crossroads zdecydowanie zasługuje na rekomendację, popieram kolegę pirsa I ja polecam to wydawnictwo, jak rowniez Deep Purple with Orchestra - Live at Montreux 2011. Wlasnie niedawno nabylem -rewelacja!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 10 lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 lutego 2012 A ja uzupełniłem swoją kolekcję o dwie, a w zasadzie trzy godne polecenia pozycje:1. PETER GABRIEL ,,GROWING UP LIVE" jak to zwykle bywa u tego pana i ta płyta wydana jest znakomicie (min. dts). Świetne nowe aranżacje jego największych przebojów oraz wspaniałe widowisko z centralnie ustawioną kolistą, wielopoziomową sceną. Mnóstwo nowoczesnych technologii, gadżetów, etc. oryginalne show... . Płytkę udało mi się kupić w sklepie nie dla idiotów za niecałe 30 zł - rarytas !!!2. QUEEN ,,GREATEST VIDEO HITS 1 i 2" w sumie aż 4 płyty DVD z doskonałą muzyką nagraną w większości w dts 96kHz/24-bit, jakość video niestety nie zachwyca, ale godne pochwały jest zrealizowanie wszystkich teledysków w 16:9!!! Dźwięk natomiast jest ,,bez zarzutu", bo jednak Peter Gabriel ,,Play The Video" pokazał, że można jeszcze lepiej wykorzystać dts 96/24... Na płytach QUEEN jakby brakowało troszeczkę wysokich tonów, może to wina źródła i lepiej się już nie dało...? Ciekawa pojawia się tu zbieżność w realizacjach: mianowicie dużo utworów nagranych jest po przez rozbicie (odseparowanie) wokalu i poszczególnych instrumentów na pojedyńcze kanały. Daje to niesamowite efekty, ktoś czasami śpiewa z tyłu głowy, albo z boku..., to samo dotyczy wszystkich instrumentów!!! Słuchacz zdaje się być w centrum nagrania, dosłownie i w przenośni... Te dwa podwójne wydania największych przebojów zespółu, udało mi się trafić w Media Expert za 2 x 35 zł !!!P.S. Wracając do Queen, od jakiegoś czasu poluje na powoli ,,umierające" już formaty DVD-Audio oraz SACD i tu pojawia się dylemat: czy warto kupić dwie płyty w/w zespołu ,,THE GAME" oraz ,,A NIGHT AT THE OPERA"? Czy odstają one jakością nagrania od chociażby opisanych wyżej płyt DVD...??? Ktoś porównywał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts