zbigniew Napisano 7 września 2007 Udostępnij Napisano 7 września 2007 W nagrywarkach CD były specjalne płyty CD-R Audio, a jak to wygląda jeśli chcę zrobić kopię (na własny użytek) filmu DVD? Chciałbym posłużyć się do tego nagrywarką z twardym dyskiem, czy można zrobić idealną kopię, jakie wybrać płyty, menu i inne dodatki też się skopiują? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 7 września 2007 Udostępnij Napisano 7 września 2007 Na większości stacjonarnych nagrywarek nie można kopiować płyt. Lepiej to zrobić na komputerze. Jeżeli płyta jest zabezpieczona przed kopiowaniem, trzeba użyć jednego z programów do usuwania zabezpieczeń, np. DVD Decrypter. Nie ma specjalnych płyt jak w przypadku CD, ważna jest tylko pojemność płyty (jedno- lub dwuwarstwowa, ew. dwustronna). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 8 września 2007 Udostępnij Napisano 8 września 2007 Polskie prawo zezwala na wykonanie kopii własnej płyty na własny użytek. Kwestią jest omijanie zabezpieczeń znajdujących się na płycie, to już odrębna sprawa. Producenci stacjonarnych nagrywarek, w bezpośredni sposób uniemożliwiają dokonania kopii płyty DVD. No ale od czego są pecety, można skopiować wszystko. DVD Shrink, DVD Decrypter i inne programy zabezpieczenia te omijają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigniew Napisano 10 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2007 Komputerowo jestem noga, liczyłem, że kupię stacjonarną i coś się da...a chociaż sam film bez menu i całej reszty? Pytam o nagrywarki z dyskiem twardym, bo przypuszczam, że podłączając metodami starych magnetowidów odtwarzacz dvd do takiej nagrywarki to się jakoś da? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 10 września 2007 Udostępnij Napisano 10 września 2007 W nielicznych przypadkach. Ogromna większość płyt jest zabezpieczona przed kopiowaniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 10 września 2007 Udostępnij Napisano 10 września 2007 Próbowałem kiedyś skopiować film z odtwarzacza DVD na nagrywarkę, i nic z tego. Jedynie film niezabezpieczony mogłem skopiować, a tych jest bardzo mało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigniew Napisano 11 września 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2007 Zaraz, nawet jak podłączę scartem jedno z drugim to nie można nagrać? Co się wtedy dzieje, w ogóle nie startuje? To strasznie sprytnie to zrobili... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 11 września 2007 Udostępnij Napisano 11 września 2007 Spróbuj przegrać na VHS oryginalną kasetę zabezpieczoną programem FOTA. Efekt jest podobny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 11 września 2007 Udostępnij Napisano 11 września 2007 Cytat Zaraz, nawet jak podłączę scartem jedno z drugim to nie można nagrać? Co się wtedy dzieje, w ogóle nie startuje? To strasznie sprytnie to zrobili... Od razu wywala komunikat o zabezpieczeniach i nie nagrywa. Zabezpieczenie zakodowane jest w strumieniu wideo i taki wykrywa nagrywarka i magnetowid. Odpowiednie układy wbudowane w torze zapisu, po takim zakodowanym sygnale uniemożliwiają zapis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts