muzyczny_gość Napisano 8 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2010 Tak już zauważyłem, że to potęga ..podobnie jak kino..Kolejną sprawą są gry i faktycznie co raz lepsze ścieżki...Radi - nabyłeś juz może płytę z "Wiedzmina" ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 października 2010 Udostępnij Napisano 8 października 2010 Z muzyki filmowej - polecam składanki z wiodącymi tematami z filmów o Jamesie Bondzie, bo co do całych płyt z danego filmu - to raczej późniejsze produkcje.No i trzeba uważać na realizacje, bo niektóre płyty (składanki) są mówiąc krótko kiepsko nagrane i wykonanywane przez małe składy...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 8 października 2010 Udostępnij Napisano 8 października 2010 Zaproponuję płytę, którą już kilkakrotnie wspominałem na tym forum, KAYANIS "Where Abandoned Pelicans Die" (WAPD).Pozwolę sobie przytoczyć fragment jednej z recenzji dostępnych na witrynie Kayanisa,cyt. :" Takiej muzyki jeszcze nie było... W pewnym momencie nasuwa się myśl, że byłaby ona doskonałą ilustracją do filmu. Są jednak dwa "ale":1. Tak dobrego filmu jeszcze nie nakręcono2. Nawet gdyby, to ścieżka dźwiękowa zdominowałaby fabułę.Tak więc zapomnijmy o filmie. "http://kayanis.com/A to trzeba koniecznie odsłuchać GŁOŚNO: LINK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 9 października 2010 Udostępnij Napisano 9 października 2010 Co do ,,Wiedźmina" muzyczny_gościu, to jeszcze nie . Ale mam to na uwadze i będę szukał gry ze ścieżką dźwiękową, Jak tylko wpadnie mi w ręce to dam znać !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 9 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2010 Profidzięki za info, taka zachęta.. włączam link z yt. i co i mówię sobie "aaahhhhhaaaa" znane mi znane..... ale dzięki za przypomnienieZamówiłem już 3 kolejne tytuły filmowe PS. Znalazłem również 3 płytową edycję z filmu "Ostatni Mohikanin" dostępna jest tu czy ktoś ją słyszał ? z opisu może być ciekawa..Radi a grę z płytą widziałem na allegro.. co prawda było to jakiś czas temu.. jak kupisz i uzyska Twoją rekomendację - kupuję w ciemno RoRo tak tak na składankach już się kilka razy przejechałem - to okropność mało co mi odpowiada...Tobie rozumiem też ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 października 2010 Udostępnij Napisano 9 października 2010 Cytat RoRo tak tak na składankach już się kilka razy przejechałem - to okropność mało co mi odpowiada...Tobie rozumiem też ? Przy zakupie płyt zawsze sprawdzam wytwórnię - i omijam najtańsze produkcje.A co do takich składanek - patrzę również na wykonawców: gdy są to tematy muzyczne, to staram się by była to znana i duża orkiestra, natomiast przy piosenkach jest gorzej - niby oryginalne wykonanie, a czasami wygląda to tak, jakby było przeniesione z MP3 i to z dużą kompresją Taka schrzaniona płytka to czasami ląduje w pracy, w kuchennej miniwieży lub w samochodzie, bo na porządnym sprzęcie to niestety się nie da...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 9 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2010 To w takim razie robimy podobnie U mnie co prawda juz nie są nabywane składanki - powiedziałem stanowczo - stop!To jak by nie było strata pieniędzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 października 2010 Udostępnij Napisano 9 października 2010 Składanki są dla mnie wygodne wtedy, gdy nie chcę (lub nie mogę - z różnych przyczyn) mieć pełnego soundtracka.Zresztą odnosi się to również do "The Best of...", gdy nie chcę kompletować pełnej dyskografii danego wykonawcy...Ale staram się przed zakupem odsłuchać płytę "kawałkami" w sklepie, albo pożyczam od znajomych / słucham u nich, czy też proszę o zrobienie kopii.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodzynkiwczekoladzie Napisano 11 października 2010 Udostępnij Napisano 11 października 2010 Ostatni Mohikanin - świetny. Posiadam sam w domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 15 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2010 Cytat Ostatni Mohikanin - świetny. Posiadam sam w domu. ale czy wersję o której wsomniałem w poście nad Twoim ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larix Napisano 18 października 2010 Udostępnij Napisano 18 października 2010 Dziwi mnie iż nikt nie zaproponował ścieżki z Desperado, jest ona ciekawa i raczej dynamiczna Jeszcze polecam "Queen of the Damned" ale tylko dla osób lubiących cięższa muzykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 18 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2010 Rozpoznaję temat muzyki filmowej ostatnimi czasy dość mocno i zauważyłem, ze to temat rzeka i nie dziwi mnie,ze ktoś jeszcze czegoś nie dodał Takich postów jak Twój będzie jeszcze na prawdę wiele Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 19 października 2010 Udostępnij Napisano 19 października 2010 Po wczorajszym oglądnięciu filmu: ,,Królestwo Niebieskie" (tytuł oryginalny: Kingdom of Heaven). Ze wspaniałą muzyką, o której niestety jakiś czas temu zapomniałem . Ale od tej chwili mam plan konkretny, mianowicie zakupowy . Pan Harry Gregson-Williams według mnie stworzył świetną oprawę muzyczną, film nie obronił się, a nawet przyniósł straty, ale ta muzyka......................... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2010 Cytat Po wczorajszym oglądnięciu filmu: ,,Królestwo Niebieskie" ....... faktycznie rewelacyjny pomysł dzięki za kolejny dobry przykład Niedługo powstanie niezła rozpiska soundtracków Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pescyn Napisano 19 października 2010 Udostępnij Napisano 19 października 2010 nieśmiało pojawiła się informacja nie tyle o muzyce z filmu co muzyce z gry - chciałbym zachęcić do zagłębiania się w temat muzyki tworzonej na potrzeby gier - bo mimo, iż może to mało "audiofilskie" to czasem takie utwory mogę nieźle zaskoczyć.Kuldahar - Icewind Dale - może to kogoś zachęci, a może nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 października 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2010 Tak, była mowa o muzyce z Wiedzmina - na którą choruje Radi a teraz kolega pescyn dodał coś od siebie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 24 października 2010 Udostępnij Napisano 24 października 2010 Cytat Bandyta (Michał Lorenc)Taniec Eleny piękny utwór.Ghost in the Shell (Kenji Kawai) W pełni popieram ! mnie ta muzyka zabiera, od kilku dni w kółko słuchana dla tych co nie słyszeli http://www.youtube.com/watch?v=zxMum4IAD98 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamson Napisano 25 października 2010 Udostępnij Napisano 25 października 2010 Ja polecam piękny utwór Gorana Bregovicia Lullaby z "Królowej Margot" : http://www.youtube.com/watch?v=YVZYychHL8E Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selphy Napisano 31 października 2010 Udostępnij Napisano 31 października 2010 Polecam "The Best of Bond...James Bond" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaonashi Napisano 1 listopada 2010 Udostępnij Napisano 1 listopada 2010 Cytat nieśmiało pojawiła się informacja nie tyle o muzyce z filmu co muzyce z gry - chciałbym zachęcić do zagłębiania się w temat muzyki tworzonej na potrzeby gier - bo mimo, iż może to mało "audiofilskie" to czasem takie utwory mogę nieźle zaskoczyć.Kuldahar - Icewind Dale - może to kogoś zachęci, a może nie Z Planescape Torment jest świetnahttp://www.youtube.com/watch?v=SfEjKBPZNYU...feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=UvSc5jfZP_g...=1&index=26Rainmanhttp://www.youtube.com/watch?v=9sLpjApt-Uk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
todd Napisano 3 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2010 Cytat Ostatni Mohikanin - świetny. Posiadam sam w domu. Też. Poza tym z Twin Peaks i Ptaśka. No i nieśmiertelny Transpotting. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portato_pl Napisano 31 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2010 Wspomniany już Michal Lorenc robi dobrą muzę filmową - np. Kryminalni z aranżacjami Herdzina - perełeczka, dość dobry jest soundtrack do filmu Hunt for Red October by Poledouris. Chyba nie wspominał też nikt do tej pory Tiersena i jego Amelii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2011 Dotarło do mnie kilka płyt filmowych przyznam szczerze, że często płyty z dobraną muzyką są lepsze niż niejednego wykonawcy Często zdarzało mi się po kupieniu płyty stwierdzać,że płyta jest monotonna/jednostajna (co nie oznacza, że zła) a w muzyce filmowej wydaje mi się, że jakoś więcej się dzieje Kolejne krążki pewnie w styczniu A czy Wy nabyliście może ostatnio muzykę filmową ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2011 Ja nabyłem pierwszą od dłuuugiego czasu. Konkretniej soundtrack stworzony przez Daft Punk do filmu "Tron: Legacy". Ogólnie rzecz biorąc, słuchając go, ma się wrażenie, że to wszystko było już gdzieś wcześniej, ale to nie zmienia faktu, że płyta jest naprawdę niezła. Dla mnie takie 5- i z czystym sumieniem polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2011 No własnie tej płyty też szukałem w empiku - gdzie ją dostałeś Pacio ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts