bartini Napisano 2 lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 lutego 2011 Witam Serdecznie:)Jestem nowym forumowiczem, założyłem konto bo mam nadzieję,że pomożecie,doradzicie,liczę na fachową pomoc:)Posiadam wzmacniacz Yamaha As-700,niestety nie posiadam jeszcze do niego żadnych kolumn. Chciałbym kupić do niego dobre kolumny podłogowe zależy mi na dobrym basie oraz dobrym sopranie.Słucham różnorodnej muzyki: Techno,trance,Hip-Hop i wiele innych,Cena jaką chce przeznaczyć to od 2000zł do 4000zł.Zródło z jakiego będę słuchać to komputer,posiadam dobry interkonekt Chord-Cobra.Pomieszczenie to 30m2.Czekam na wasze propozycje:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 2 lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 lutego 2011 Kolumny muszą być nowe, czy mogą być używane? Wiadomo z używanymi większa szansa na lepsze brzmienie, szczególnie, że do 30m2 niewiele kolumn można będzie polecić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartini Napisano 2 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2011 Chodzi o kolumny nowe:),kwota nie zła na pewno w tym przedziale cenowym powinienem dostać dobrze brzmiące kolumny:),mam taką nadzieję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Witaj,biorąc pod uwagę wzmacniacz Yamaha A-S700 oraz preferencje muzyczne, zdecydowanie zwróciłbym Twoja uwagę na następujące konstrukcje:1. Dynaudio DM 3/7 - zdecydowanie górna granica budżetu. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie dla Ciebie. Rewelacyjny bas świetnie kontrolowany, góra szczegółowa ale nie ostra, pełna harmonia dźwięku. Moja rekomendacja2. Monitor Audio BX6 - duża mocna kolumna o zaznaczonych skrajach pasma. Bardzo dobre wykonanie, bardzo efektowny dźwięk w połączeniu z A-S700. 3. Monitor Audio RX6 - klasa wyżej, brzmienie lepsze pod każdym względem w stosunku do serii BX. Wykonanie kolumny na najwyższym poziomieProponuję jednak odsłuchać poszczególne modele kolumn i wybrać najbardziej optymalne rozwiązanie, które będzie się Tobie podobało. W przypadku budżetu około 5-6 tys. zł. za parę pojawia się jeszcze kilka świetnych konstrukcji wartych zainteresowania.W przypadku pytań, wątpliwości służę pomocą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Myślę, że propozycje kolegi Q21 są całkiem niezłe. Osobiście wybrałbym Dynaudio. Są to kolumny najbardziej "rozwojowe", czyli wymienisz wzmacniacz na lepszy a kolumny zostaną i pokażą jeszcze na co je stać. Choć na pierwszy rzut ucha wydają się najmniej atrakcyjne.Z używanych za podobne pieniądze można by lepiej, ale pewnie nie z takim wzmacniaczem (trzeba by mocniejszy, wydajniejszy prądowo). Oczywiście namawiam na odsłuch w/w kolumn i to jeśli się da w swoim pokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartini Napisano 3 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 W sklepie którym kupiłem wzmacniacz zaproponowano mi kolumny JBL E-90 za 2200zł. Nie znam tych kolumn i nie wiem czy warto je kupić,co wy powiecie na ten temat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Cytat W sklepie którym kupiłem wzmacniacz zaproponowano mi kolumny JBL E-90 za 2200zł. Nie znam tych kolumn i nie wiem czy warto je kupić,co wy powiecie na ten temat? Wartości "audiofilskiej" (brzmieniowej) nie maja tak dużej, jak poprzednio wymieniane.Ale do Twojej muzyki, preferencji i metrażu mogą być NAJ. Sprawdzić trzeba! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartini Napisano 3 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Za cenę 2200zł się opłaca? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 nie opłaca się, gdyby kosztowały połowę tego, to można by się zastanowić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Jesli już JBLa to przynajmniej Studio L890, albo ES90. Wbrew pozorom był postęp między seriami E i ES, trochę u mnie postały ES100, a przed zakupem próby były Niemniej bartini rozejrzyj się jeszcze za czymś innym, może Klipsch RF-82, albo Paragidm'y Monitor 9... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartini Napisano 3 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Dzięki bardzo za propozycje.Mam pytanie odnośnie swojej karty dzwiękowej http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=939N68PV-GLAN czy z niej da się coś dobrego wyciągnąć czy nie bardzo czy może zakupić sobie przetwornik do dzwięku zastanawiałem się nad http://allegro.pl/cambridge-audio-dacmagic...1434902391.html czy ten przetwornik coś zmieni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Dla Ciebie Don i dla wielu innych (bardziej "filskich") - być może połowę. Dla niektórych - pewno więcej...Doczytałem, że ten "wzmacniaczyk" dysponuje zmierzonymi127 W przy 4 omach, a przy tym ma całe 12.000 (!!!) mikrofaradów w zasilaniu:( Aż strach! Zdaje się, że każde większe kolumny o średniej skuteczności i oporze w tym metrażu go "uduszą". Lecz ja się nie znam. Może jakiś biegły elektronik się wypowie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Cytat Dzięki bardzo za propozycje.Mam pytanie odnośnie swojej karty dzwiękowej http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=939N68PV-GLAN czy z niej da się coś dobrego wyciągnąć czy nie bardzo czy może zakupić sobie przetwornik do dzwięku zastanawiałem się nad http://allegro.pl/cambridge-audio-dacmagic...1434902391.html czy ten przetwornik coś zmieni? No ta karta dobra na pewno nie będzie... kupno DACa to bardzo dobry pomysł. Obejrzyj jeszcze Arcama rDAC i Beresforda Caiman. W sumie wybór jest spory, trzeba posłuchać, jak zwykle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartini Napisano 3 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Jeszcze trzeba wybrać dpbre okablowanie 2x2.5m jaką firmę polecacie?,interkonekt juz posiadam Chord Cobra,cena jaką chcę przeznaczyć to 400zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 lutego 2011 Aż tyle??? Weź na początek jakiś zwykły Oehlbach'a czy Profigold'a, a potem możesz doszlifować zestaw. Kable to bardzo indywidualna sprawa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartini Napisano 4 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2011 Wrócę do tematu kolumn znalazłem w necie zestaw Cerwin-Vega VE-12 http://sklep-albatros.pl/index.php?product...amp;prod_id=181 jak myślicie warto je kupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 5 lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 lutego 2011 A skąd Ci przyszły do głowy takie kolumny? Zamierzasz nagłaśniać nimi remizę, czy chcesz słuchać muzyki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartini Napisano 5 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2011 Cena nie jest taka zła,a co złe kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 6 lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 lutego 2011 nie są takie złe na jakie wyglądają, grają całkiem przyjemnie choć w ich cenie (z nowych) można kupić lepsze podłogówkijeśli priorytetem jest duża moc i ciut słabsza jakość to będzie to strzał w dziesiątkę, powinny nieźle zagrać z jasnym wzmacniaczem (a takim chyba jest ta Yamaha) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartini Napisano 6 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2011 Czy te kolumny zapewnią dobry,czysty bas? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 6 lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 lutego 2011 Cytat Czy te kolumny zapewnią dobry,czysty bas? Poczekaj na opinię exika. Miał większy model z 15 calami na basie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 7 lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 lutego 2011 wiele kolumn zapewni "mocny, czysty bas"... pytanie tylko czy potrzebujesz tak mocnego jak na małą dyskotekę ?poza tym bas to nie wszystko... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartini Napisano 7 lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2011 Wiem,że bas to nie wszystko zależy mi żeby był niską schodzący czy te kolumny to zapewnią,kolumny mają być przeznaczone do pokoju 30m2,czasami może na jakeś małe imprezki.Co w takim razie powiecie o tych kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts