bartini Napisano 2 lutego 2011 Napisano 2 lutego 2011 Witam Serdecznie:)Jestem nowym forumowiczem, założyłem konto bo mam nadzieję,że pomożecie,doradzicie,liczę na fachową pomoc:)Posiadam wzmacniacz Yamaha As-700,niestety nie posiadam jeszcze do niego żadnych kolumn. Chciałbym kupić do niego dobre kolumny podłogowe zależy mi na dobrym basie oraz dobrym sopranie.Słucham różnorodnej muzyki: Techno,trance,Hip-Hop i wiele innych,Cena jaką chce przeznaczyć to od 2000zł do 4000zł.Zródło z jakiego będę słuchać to komputer,posiadam dobry interkonekt Chord-Cobra.Pomieszczenie to 30m2.Czekam na wasze propozycje:) Odpisz, cytując
Angel Napisano 2 lutego 2011 Napisano 2 lutego 2011 Kolumny muszą być nowe, czy mogą być używane? Wiadomo z używanymi większa szansa na lepsze brzmienie, szczególnie, że do 30m2 niewiele kolumn można będzie polecić. Odpisz, cytując
bartini Napisano 2 lutego 2011 Autor Napisano 2 lutego 2011 Chodzi o kolumny nowe:),kwota nie zła na pewno w tym przedziale cenowym powinienem dostać dobrze brzmiące kolumny:),mam taką nadzieję. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 lutego 2011 Napisano 3 lutego 2011 Witaj,biorąc pod uwagę wzmacniacz Yamaha A-S700 oraz preferencje muzyczne, zdecydowanie zwróciłbym Twoja uwagę na następujące konstrukcje:1. Dynaudio DM 3/7 - zdecydowanie górna granica budżetu. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie dla Ciebie. Rewelacyjny bas świetnie kontrolowany, góra szczegółowa ale nie ostra, pełna harmonia dźwięku. Moja rekomendacja2. Monitor Audio BX6 - duża mocna kolumna o zaznaczonych skrajach pasma. Bardzo dobre wykonanie, bardzo efektowny dźwięk w połączeniu z A-S700. 3. Monitor Audio RX6 - klasa wyżej, brzmienie lepsze pod każdym względem w stosunku do serii BX. Wykonanie kolumny na najwyższym poziomieProponuję jednak odsłuchać poszczególne modele kolumn i wybrać najbardziej optymalne rozwiązanie, które będzie się Tobie podobało. W przypadku budżetu około 5-6 tys. zł. za parę pojawia się jeszcze kilka świetnych konstrukcji wartych zainteresowania.W przypadku pytań, wątpliwości służę pomocą Odpisz, cytując
Angel Napisano 3 lutego 2011 Napisano 3 lutego 2011 Myślę, że propozycje kolegi Q21 są całkiem niezłe. Osobiście wybrałbym Dynaudio. Są to kolumny najbardziej "rozwojowe", czyli wymienisz wzmacniacz na lepszy a kolumny zostaną i pokażą jeszcze na co je stać. Choć na pierwszy rzut ucha wydają się najmniej atrakcyjne.Z używanych za podobne pieniądze można by lepiej, ale pewnie nie z takim wzmacniaczem (trzeba by mocniejszy, wydajniejszy prądowo). Oczywiście namawiam na odsłuch w/w kolumn i to jeśli się da w swoim pokoju. Odpisz, cytując
bartini Napisano 3 lutego 2011 Autor Napisano 3 lutego 2011 W sklepie którym kupiłem wzmacniacz zaproponowano mi kolumny JBL E-90 za 2200zł. Nie znam tych kolumn i nie wiem czy warto je kupić,co wy powiecie na ten temat? Odpisz, cytując
zukzukzuk Napisano 3 lutego 2011 Napisano 3 lutego 2011 Cytat W sklepie którym kupiłem wzmacniacz zaproponowano mi kolumny JBL E-90 za 2200zł. Nie znam tych kolumn i nie wiem czy warto je kupić,co wy powiecie na ten temat? Wartości "audiofilskiej" (brzmieniowej) nie maja tak dużej, jak poprzednio wymieniane.Ale do Twojej muzyki, preferencji i metrażu mogą być NAJ. Sprawdzić trzeba! Odpisz, cytując
bartini Napisano 3 lutego 2011 Autor Napisano 3 lutego 2011 Za cenę 2200zł się opłaca? Odpisz, cytując
don Napisano 3 lutego 2011 Napisano 3 lutego 2011 nie opłaca się, gdyby kosztowały połowę tego, to można by się zastanowić Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 3 lutego 2011 Napisano 3 lutego 2011 Jesli już JBLa to przynajmniej Studio L890, albo ES90. Wbrew pozorom był postęp między seriami E i ES, trochę u mnie postały ES100, a przed zakupem próby były Niemniej bartini rozejrzyj się jeszcze za czymś innym, może Klipsch RF-82, albo Paragidm'y Monitor 9... Odpisz, cytując
bartini Napisano 3 lutego 2011 Autor Napisano 3 lutego 2011 Dzięki bardzo za propozycje.Mam pytanie odnośnie swojej karty dzwiękowej http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=939N68PV-GLAN czy z niej da się coś dobrego wyciągnąć czy nie bardzo czy może zakupić sobie przetwornik do dzwięku zastanawiałem się nad http://allegro.pl/cambridge-audio-dacmagic...1434902391.html czy ten przetwornik coś zmieni? Odpisz, cytując
zukzukzuk Napisano 3 lutego 2011 Napisano 3 lutego 2011 Dla Ciebie Don i dla wielu innych (bardziej "filskich") - być może połowę. Dla niektórych - pewno więcej...Doczytałem, że ten "wzmacniaczyk" dysponuje zmierzonymi127 W przy 4 omach, a przy tym ma całe 12.000 (!!!) mikrofaradów w zasilaniu:( Aż strach! Zdaje się, że każde większe kolumny o średniej skuteczności i oporze w tym metrażu go "uduszą". Lecz ja się nie znam. Może jakiś biegły elektronik się wypowie? Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 3 lutego 2011 Napisano 3 lutego 2011 Cytat Dzięki bardzo za propozycje.Mam pytanie odnośnie swojej karty dzwiękowej http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=939N68PV-GLAN czy z niej da się coś dobrego wyciągnąć czy nie bardzo czy może zakupić sobie przetwornik do dzwięku zastanawiałem się nad http://allegro.pl/cambridge-audio-dacmagic...1434902391.html czy ten przetwornik coś zmieni? No ta karta dobra na pewno nie będzie... kupno DACa to bardzo dobry pomysł. Obejrzyj jeszcze Arcama rDAC i Beresforda Caiman. W sumie wybór jest spory, trzeba posłuchać, jak zwykle Odpisz, cytując
bartini Napisano 3 lutego 2011 Autor Napisano 3 lutego 2011 Jeszcze trzeba wybrać dpbre okablowanie 2x2.5m jaką firmę polecacie?,interkonekt juz posiadam Chord Cobra,cena jaką chcę przeznaczyć to 400zł. Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 3 lutego 2011 Napisano 3 lutego 2011 Aż tyle??? Weź na początek jakiś zwykły Oehlbach'a czy Profigold'a, a potem możesz doszlifować zestaw. Kable to bardzo indywidualna sprawa... Odpisz, cytując
bartini Napisano 4 lutego 2011 Autor Napisano 4 lutego 2011 Wrócę do tematu kolumn znalazłem w necie zestaw Cerwin-Vega VE-12 http://sklep-albatros.pl/index.php?product...amp;prod_id=181 jak myślicie warto je kupić? Odpisz, cytując
Angel Napisano 5 lutego 2011 Napisano 5 lutego 2011 A skąd Ci przyszły do głowy takie kolumny? Zamierzasz nagłaśniać nimi remizę, czy chcesz słuchać muzyki? Odpisz, cytując
bartini Napisano 5 lutego 2011 Autor Napisano 5 lutego 2011 Cena nie jest taka zła,a co złe kolumny? Odpisz, cytując
don Napisano 6 lutego 2011 Napisano 6 lutego 2011 nie są takie złe na jakie wyglądają, grają całkiem przyjemnie choć w ich cenie (z nowych) można kupić lepsze podłogówkijeśli priorytetem jest duża moc i ciut słabsza jakość to będzie to strzał w dziesiątkę, powinny nieźle zagrać z jasnym wzmacniaczem (a takim chyba jest ta Yamaha) Odpisz, cytując
bartini Napisano 6 lutego 2011 Autor Napisano 6 lutego 2011 Czy te kolumny zapewnią dobry,czysty bas? Odpisz, cytując
zukzukzuk Napisano 6 lutego 2011 Napisano 6 lutego 2011 Cytat Czy te kolumny zapewnią dobry,czysty bas? Poczekaj na opinię exika. Miał większy model z 15 calami na basie... Odpisz, cytując
don Napisano 7 lutego 2011 Napisano 7 lutego 2011 wiele kolumn zapewni "mocny, czysty bas"... pytanie tylko czy potrzebujesz tak mocnego jak na małą dyskotekę ?poza tym bas to nie wszystko... Odpisz, cytując
bartini Napisano 7 lutego 2011 Autor Napisano 7 lutego 2011 Wiem,że bas to nie wszystko zależy mi żeby był niską schodzący czy te kolumny to zapewnią,kolumny mają być przeznaczone do pokoju 30m2,czasami może na jakeś małe imprezki.Co w takim razie powiecie o tych kolumny? Odpisz, cytując
Recommended Posts