Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
mam unitre merkury DSh 303 i kolumny unitra tonsil ZG 40\8 i te kolumny mają 8omh a merkury pisze ze 4omh. czy jest jakis sposób żeby te kolumny działały na tym merkurym?? aha no i kolumny maja po 45W a wzmac 2x20W
Napisano
Cytat

kolumny mają 8omh a merkury pisze ze 4omh.

Nie ma żadnych przeciwwskazań, można śmiało podłączać. Co najwyżej, nieco ciszej zagra.

Cytat

kolumny maja po 45W a wzmac 2x20W

To dobrze, bo mają jeszcze zapas potencjału.
Napisano
podłączyłem na próbe kolumne inna 12W i jak mam głośność na max to ledwo co słychać... i trzeszczy bardzo jak pukam w pokrętło od głośności. co robić?? kolumna jest na bank sprawna. a tonsili boje się podłaczać do niepewnego sprzętu:)
Napisano
Cytat

podłączyłem na próbe kolumne inna 12W i jak mam głośność na max to ledwo co słychać... i trzeszczy bardzo jak pukam w pokrętło od głośności. co robić?? kolumna jest na bank sprawna. a tonsili boje się podłaczać do niepewnego sprzętu:)

Merkury "słynął" z trzeszczenia potencjometrów...
A co do obawy o kolumny - no cóż - staruszek Merkury do trwałych nie należał, ale jego moc to ok. 25W przy 4 Ohmach, co on może zrobić 8-ohmowym kolumnom o większej niż 25W mocy?
Napisano
Cytat

Ja proponowałbym wzmacniacz Onkyo Integra A-8250 bardzo ładnie gra Miałem go przez jakiś czas.Gdy udało mi się mój wzmak puścić z dymem. Na Allegro bez problemów do kupienia.Przyjemne relaksujące brzmienie.

ale po co mi taki drogi wzmac. no i on ma 2X80W a moje kolumny po 45W...