kallor Napisano 11 listopada 2007 Udostępnij Napisano 11 listopada 2007 mam unitre merkury DSh 303 i kolumny unitra tonsil ZG 40\8 i te kolumny mają 8omh a merkury pisze ze 4omh. czy jest jakis sposób żeby te kolumny działały na tym merkurym?? aha no i kolumny maja po 45W a wzmac 2x20W Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 11 listopada 2007 Udostępnij Napisano 11 listopada 2007 Możesz je bez obaw podłączyć. Opisz, jak grają. Powinno być OK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 11 listopada 2007 Udostępnij Napisano 11 listopada 2007 Cytat kolumny mają 8omh a merkury pisze ze 4omh. Nie ma żadnych przeciwwskazań, można śmiało podłączać. Co najwyżej, nieco ciszej zagra. Cytat kolumny maja po 45W a wzmac 2x20W To dobrze, bo mają jeszcze zapas potencjału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kallor Napisano 11 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2007 podłączyłem na próbe kolumne inna 12W i jak mam głośność na max to ledwo co słychać... i trzeszczy bardzo jak pukam w pokrętło od głośności. co robić?? kolumna jest na bank sprawna. a tonsili boje się podłaczać do niepewnego sprzętu:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 11 listopada 2007 Udostępnij Napisano 11 listopada 2007 Cytat podłączyłem na próbe kolumne inna 12W i jak mam głośność na max to ledwo co słychać... i trzeszczy bardzo jak pukam w pokrętło od głośności. co robić?? kolumna jest na bank sprawna. a tonsili boje się podłaczać do niepewnego sprzętu:) Merkury "słynął" z trzeszczenia potencjometrów...A co do obawy o kolumny - no cóż - staruszek Merkury do trwałych nie należał, ale jego moc to ok. 25W przy 4 Ohmach, co on może zrobić 8-ohmowym kolumnom o większej niż 25W mocy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kallor Napisano 12 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2007 a jaki wzmacniacz czy amplituner proponowalibyście do tych kolumn? Z jakichś tańszych na allegro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 12 listopada 2007 Udostępnij Napisano 12 listopada 2007 Ja proponowałbym wzmacniacz Onkyo Integra A-8250 bardzo ładnie gra Miałem go przez jakiś czas.Gdy udało mi się mój wzmak puścić z dymem. Na Allegro bez problemów do kupienia.Przyjemne relaksujące brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kallor Napisano 12 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2007 Cytat Ja proponowałbym wzmacniacz Onkyo Integra A-8250 bardzo ładnie gra Miałem go przez jakiś czas.Gdy udało mi się mój wzmak puścić z dymem. Na Allegro bez problemów do kupienia.Przyjemne relaksujące brzmienie. ale po co mi taki drogi wzmac. no i on ma 2X80W a moje kolumny po 45W... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 13 listopada 2007 Udostępnij Napisano 13 listopada 2007 Dlaczego drogi da się go kupić za jakieś 150 zł tylko trochę cierpliwości.Większa moc wzmacniacza to tylko plus .Słaby przesterowany wzmacniacz bez problemu uszkodzi kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts