pawelzbrd Napisano 17 listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 listopada 2007 mam do wydania 2800zł na sprzęt do mojego domu.Pokuj ma powierzchnie 12m i chcekupic jakiś wzmacniacz i 2 lub 4 kolumny o wystarczającej mocy by go pożądnie nagłośniły.Muzyka będzie odtważana z mp3ki i Kąputera.(Mam jak narazie Wieże Panasonic sa-ak18 o mocy muzycznej 2x100w i słabo nagłaśnia ten pokuj) Pozdrawiam Paweł:] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 17 listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 listopada 2007 Jest podobny wątek na forum, wystarczy trochę poszukać. Przeczytaj go wraz z linkami w nim zawartymi.Plastikowa wieża nigdy nie zagra z mocą podaną w specyfikacji, więc się nie dziw, że cicho gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 listopada 2007 PawelzbrdA czy poza MP3 i wykąpanym komputerem myślisz o ciut ambitniejszym źródle dźwięku? Kolumny mają być podłogowe (4 czy 2 lub np. 2 podłogowe i 2 podstawkowe) i do jakiego typu muzyki? Do takiej powierzchni i głośnej muzyki wystarczą spokojnie dwie mocne kolumny - np. Magnat Monitor 880, 990 i 1000, Jamo S708 czy poprzednia seria Jamo X albo droższe od nich JBL E80/90/100. To tylko przykładowe modele...Takie kolumny potrafią nagłośnić pokoje znacznie większe od Twojego Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 17 listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 listopada 2007 Do mp3 szkoda kupować lepszego sprzętu od tego, który już masz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelzbrd Napisano 17 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2007 Muzyka Hip-hop, Techno kolumny mi obojetne mogą byc podłogowe lub podstawkowe byle by grały ostro zastanawiam sie nad tonsil altus 300 lub tonsil zeus co o nich mi mozecie powiedziec? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelzbrd Napisano 17 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2007 miałem przyjemnosci z takimi kolumnami http://www.allegro.pl/item268935701_sony_s...er_okazja_.html oraz http://allegro.pl/item270370366_czarny_zes...tega_mocy_.html i one troche za słabe jak na moje wymagania i wlasnie poszukuje prawdziwą potęge Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 listopada 2007 PawelzbrdLinki z Twojego postu odnoszą się do niedużych kolumn od mini wieży... Kolumny tego typu czy nawet zacniejsze podstawkowe nie dadzą Ci raczej takiego kopa jakiego szukasz Mocne "podstawkowce" zaczynają się od JBLa E30 w cenie ok.850zł za parę, a w tej samej cenie kupisz już fronty z podwójnym głośnikiem basowym (lub jednym większym).Jeżeli masz 2800zł do wydania na wzmacniacz i kolumny do ostrej/głośnej muzyki, to wg mnie szukaj dużych frontów: za nowe Magnaty 990 czy 1000 zapłacisz mniej niż za nowe ALTUSy 300 czy ZEUSy. A niewątpliwie kultura dźwięku będzie lepsza od wyrobów Tonsila.Chyba, że dla Ciebie jest najważniejszy bardzo mocny bas, który może być "lekko szalejący", wtedy jak najbardziej Tonsil zadowoli Ciebie. Weź do sklepu parę płyt ze swoją ulubioną muzyką, sprzedawcy jakoś przeżyją a Ty dowiesz się czegoś nowego Trochę dziwnie wygląda kwota, jaką możesz wydać na sprzęt w zestawieniu z MP3, ale ...Posłuchaj tych Magnatów i Jamo, są stosunkowo łatwo dostępne a potem możesz się zacząć przymierzać do wzmacniacza Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts