gra Napisano 22 października 2011 Udostępnij Napisano 22 października 2011 Witam Już nie mam siły kupuję ciągle przejściówki i nie działają, szukam takiej która połączy dźwięk z dwóch urządzeń do słuchawek, czyli chcę żeby dźwięk z kompa i z innego urządzenia np ipod czy coś, był w jednych słuchawkach, dźwięk z kompa np po lewej a z ipoda po prawej. Jest jakaś taka przejściówka, czy nic nie znajdę? Liczę na waszą pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UMKA Napisano 22 października 2011 Udostępnij Napisano 22 października 2011 Nie mam pojęcia po co Tobie taka opcja ale jeśli masz mus to najlepiej zrób taką sam. Kup gniazdo do słuchawek, do tego dwa bananki (wtyczki) i połącz to gniazdo z tymi dwoma końcówkami podłączając do każdej po jednym kanale z gniazda. Kabelek łączący bananki z gniazdem zrobisz tak długi jaki będzie potrzebny. jeśli dobrze zrozumiałem intencje to zrobiłbym to właśnie tak.pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 22 października 2011 Udostępnij Napisano 22 października 2011 Nie rozumiem w czym problem, jednej przejściówki tak nie zaadaptujesz, ale jak kupisz dwa kable jack-jack (od źródeł komputera i tego drugiego), dalej rozgałęziacz jack-->2jack i na koniec łącznik z dwoma gniazdami jack na końcach to będzie działać.Pozostaje kwestia tego, że takie podwójne "wzmacniacnie" słuchawek może być niebezpieczne dla nich samych... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gra Napisano 22 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2011 Dobra może napisze głownie do czego mi to potrzebne, mam wzmacniacz do gitary i chciałbym mieć dźwięk z tego wzmacniacza i z kompa w słuchawkach, żeby podkład leciał z kompa a gitara ze wzmacniacza w jednych słuchawkach, no i jak to najlepiej zrobić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 22 października 2011 Udostępnij Napisano 22 października 2011 (edytowany) Potrzebny Ci jest mikser stereo z wyjściem słuchawkowym.Na przykład takihttp://allegro.pl/okazja-mikser-luxon-ster...1883110826.html Edytowano 22 października 2011 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika bezpośrednio po nim nie ma sensu go cytować! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gra Napisano 22 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2011 (edytowany) a jak przez ten cały mikser da się podłączyć słuchawki do wzmacniacza i komputera ? Potrzebuję czegoś co ma dwa kable jack i jeden otwór żeby słuchawki weszły i chcę żeby dźwięk był stereo czyli żeby to i to grało na lewej i prawej słuchawce Edytowano 22 października 2011 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika bezpośrednio po nim nie ma sensu go cytować! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 22 października 2011 Udostępnij Napisano 22 października 2011 Cytat ...chcę żeby dźwięk z kompa i z innego urządzenia np ipod czy coś, był w jednych słuchawkach, dźwięk z kompa np po lewej a z ipoda po prawej. Cytat mam wzmacniacz do gitary i chciałbym mieć dźwięk z tego wzmacniacza i z kompa w słuchawkach, żeby podkład leciał z kompa a gitara ze wzmacniacza w jednych słuchawkach To się zdecyduj: chcesz mieć sygnał z pierwszezgo źródła w lewej słuchawce a z drugiego źródła w prawej...czydźwięk z obu źródeł jako lewy kanał w lewej, a w prawej słuchawce z obu prawych kanałów?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gra Napisano 22 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2011 No chodzi o to, że leci jakiś podkład puszczony z kompa i do tego gram na gitarze i chcę to słyszeć na słuchawkach, byle by nie był ten dźwięk w jednej słuchawce tzn. że gitara i podkład jest tylko w lewej a w prawej jest cisza, najlepiej by było jakby dźwięk z kompa był w obu słuchawkach i gitary w obu i to było jakoś połączone, ale jak się tak nie da to dźwięk gitary w prawej, a podkład w lewej albo na odwrót.Ogólnie wzmacniacz ma wejście na słuchawki i komp ma wejście na słuchawki i jak to i to podłączyć do jednych słuchawek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 23 października 2011 Udostępnij Napisano 23 października 2011 Słuchawki podłącz pod wyjście słuchawkowe miksera oznaczone "headphone".Wyjście z komputera podłącz pod dowolne wejście liniowe miksera "input".Gitarę możesz podłączyć na dwa sposoby.Albo bezpośrednio pod wejście mikrofonowe miksera "mic".Aby dźwięk z gitary był w obu kanałach potrzebna przejściówka rozdzielacz (jedno gniazdo - dwa wtyki).Drugi sposób to wyjście ze wzmacniacza podłącz pod drugie wejście liniowe miksera.W obu przypadkach słuchawki podłączone do wyjścia słuchawkowego miksera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gra Napisano 24 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2011 a możesz mi podać link do tych przejściówek, bo nie chcę czasem złych kupić...i czy inni mogą się wypowiedzieć czy to na pewno zadziała, bo trochę to kosztuje,a nie chcę znów kasy w błoto wydawać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 25 października 2011 Udostępnij Napisano 25 października 2011 Nie wiem jakie masz wtyki na kablach i jakie gniazda w sprzęcie więc nie mogę polecać w ciemno przejściówek.Poszukaj znajomego zorientowanego trochę w elektronice.Możesz spytać w sklepie z elektroniką pokazując co chcesz połączyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gra Napisano 25 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2011 aha dzięki obczaję ten mikser ktoś jeszcze może ma jakiś tańszy sposób ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts