uzzet Napisano 24 października 2011 Udostępnij Napisano 24 października 2011 Witam,Przymierzam się do kupna 1-szych 'prawdziwszych' kolumn . Tak więc prosiłbym o propozycje kolumn - 1000zł.Możliwe propozycje wzmacniacza - 600zł . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 24 października 2011 Udostępnij Napisano 24 października 2011 Czemu akurat upatrzyles se tego Kenwooda. Akurat bas to nie jest jego najmocniejsza strona, pewnie czytales jakies opinie. Co do kolumn to za 1000zl kupisz cos w miare z uzywek, jesli chodzi o nowe to zbyt duzego pola do popisu nie masz. Do 20m2 to tylko podlogowe.Ew z nowcyh to:http://allegro.pl/zestaw-pearl-raty-na-gl-...1881817259.htmlPowinny byc nieco lepsze jak konkurencja w tej cenie. Tylko nie wiem czy sie nie pogubia w tych 20m2.Dwa razy lepszym wyborem byly by:http://allegro.pl/magnat-quantum-507-wysyl...1873686205.htmlTroche techniczne, nieco metaliczne granie, ale nie jest zle. Uzywalem takich kolo roku i milo wspominam. No i maja kopa, powiem szczeze ze dobrze wypelnia ten metraz. Placilem za takie 3-4 lata temu 2tys zł.Te sa lepsze, ale maja jak widzisz delikatnie wcisniete glosniki, jezeli cie to nie zraza to bym bral, zebraly same pozytywne opinie w prasie. http://allegro.pl/magnat-quantum-555-nowe-...1873103104.htmlMialem troche wyzszy, starszy model 605.Tu masz jeszcze heco:http://allegro.pl/heco-victa-700-anniversa...1889742866.htmlDo nich musial bys wybrac jakis cieply wzmak, w sumie do Quantum 507 tez. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzzet Napisano 24 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2011 KD mam na oku, znajomy posiada na sprzedaż. Oczywiście KD będzie opcją ostateczną gdy nic nie kupię lub będę pewny, że nie trafi się żadna okazja.Kolumny oczywiście używane, będą to moje 1-sze prawdziwsze kolumny, tym bardziej nie powinny być nowe, gdyż można dopaść coś używanego w dobrej cenie.Pokój jest średnio wytłumiony, powoli brnę w poprawianie akustyki.JBL studio 190 testowałeś, lub miałeś okazję gdzieś je odsłuchać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 24 października 2011 Udostępnij Napisano 24 października 2011 MA zejda wiel drozej niz 1000pln. Co do tych JBL to sluchalem tylko serii E. Nic specjalnego, teoretycznie Studio L sa lepsze. Nie sugeruj sie trojdroznoscia itd. To nic istotnego. Te Quantum 555 graja lepiej jak trojdrozne 507. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 października 2011 Udostępnij Napisano 24 października 2011 Będę nudny, ale za takie pieniądze szukaj Rotela z serii BX. Do tego jakbyś kupił niewielkie podłogówki, ale z dobrymi wysokimi tonami, czyli Tannoy Revolution R3 (tylko seria R, seria M nie ma tak wyrafinowanej góry i gra bardziej miękko, choć przyjemnie, inne niedrogie serie Tannoya sobie odpuść) ew. coś z oferty Audio Academy albo ESA, Dali 104 też. Pewnie będzie drożej niż zakładałeś, ale zapewniam, że warto dołożyć.Rafał. Piszesz by się nie sugerować trójdrożnością a sam się sugerujesz tym, że kolumny standowe są za małe do 20m2. Nawet niewielkie podłogówki typu Pearl mogą się wg. Ciebie pogubić. A ja twierdzę, że niekoniecznie. Dużo zależy od pomieszczenia, konstrukcji kolumn, wydajności prądowej (i ogólnie jakości) wzmacniacza oraz od gustu słuchacza (tu autor wątku wyraźnie zaznaczył, że nie zależy mu na bardzo mocnych niskich tonach). Że standowe mogą się świetnie spisać w 20m2 mogę Cię zapewnić, bo ja tak mam i nawet w niektórych nagraniach, szczególnie tych przebasowionych, czuję że niskich tonów mogło by być mniej. Jest satysfakcjonująca mnie potęga brzmienia, soczystość, nic się nie gubi.Uzzet, a Ty piszesz, że Ci na basie nie zależy a chcesz MA Silver 8i. Moim zdaniem to kolumny do conajmniej 30-35m2 i do tego trzeba dać naprawdę dobry, kilka razy droższy niż zamierzasz wzmacniacz, by dobrze zagrało. No i zgadzam się z Rafałem, że nie pójdą za taką sumę. Jak Ci się uda kupić Monitor Audio BR5 czy BX5, to będzie super.Co do Magnatów i Heco, to bym sobie darował. Oczywiście nie są takie złe, ale... . Poza tym skoro ich cena tak szybko spadła o czymś to świadczy. Pomyśl. No i co to znaczy, że planujesz w przyszłości rozbudowę wszystkiego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 25 października 2011 Udostępnij Napisano 25 października 2011 Cytat Rafał. Piszesz by się nie sugerować trójdrożnością a sam się sugerujesz tym, że kolumny standowe są za małe do 20m2. Czy wszystkie podlogowki musza byc 3-drozne? Cytat Co do Magnatów i Heco, to bym sobie darował. Posluchaj Quantum 605, 655, 657, 607, a najlepiej 905, 907 lub nowych 1005. Magnaty sa jeszcze nie doceniane w naszym kraju, a to naprawde porzadne kolumny, ktore zbieraja same plusy u samych uzytkownikow jak i w prasie. To jest dobry wybor w stosunku cena/jakosc. Z Heco w sumie podobnie, chciaz te Victy to nic specjalnego, ale za ta kwote nie kupisz chociazby Metasow. A cenych tych kolumn sa tak niskie, bo jak widac ktos je sciaga z Niemiec. Sa to jakies powystawowki lub nowe, poobijane egzemplarze przewalane gdzies po magazynach. A takie cos Niemcy sprzedaja za przyslowiowe Euro, a Polak kupuje i chce zbic majatek. Niedawno na Allegro poszly Quantumy 905 za smeiszne 1450zl bodajrze. Nowe kosztowaly jakies 5tys zl, cena byla troche przesadzona jak za kolumny na Vifie DX, ale 3tys to cena jak najbardziej OK. Nawet jesli chodzi o sam budowę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzzet Napisano 25 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2011 Tannoye z tego co widzę poszły tanio. Cytat Audio Academy albo ESA AA i ESA będę ich wypatrywał . Cytat Uzzet, a Ty piszesz, że Ci na basie nie zależy a chcesz MA Silver 8i. Moim zdaniem to kolumny do conajmniej 30-35m2 i do tego trzeba dać naprawdę dobry, kilka razy droższy niż zamierzasz wzmacniacz, by dobrze zagrało. No i zgadzam się z Rafałem, że nie pójdą za taką sumę. Jak Ci się uda kupić Monitor Audio BR5 czy BX5, to będzie super. Cytat No i co to znaczy, że planujesz w przyszłości rozbudowę wszystkiego? Polepszenie akustyk.Muszę mieć jakiś początkowy punkt odniesienia i widok na to wszystko jak to będzie brzmieć w moim pokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabularasaAUDIO Napisano 25 października 2011 Udostępnij Napisano 25 października 2011 Cytat Tannoye z tego co widzę poszły tanio.http://allegro.pl/kolumny-podlogowe-tannoy...1810814180.html http://allegro.pl/rewelacyjne-kolumny-podl...1886303048.htmlAktualna cena 1 400,00 złKup Teraz 1 500,00 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzzet Napisano 26 października 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2011 (edytowany) Co ma jedno do drugiego?. Edytowano 26 października 2011 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tixel Napisano 8 listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 listopada 2011 A co myślicie na TONSIL MAESTRO 180 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 listopada 2011 Dobrze myślimy o Tonsil Maestro 180... W każdym razie - jakbym kupował tonsilowskie podłogówki to były by na czele listy.No i zazwyczaj chodza powyżej tysiąca -a temacie wątku mamy jedyneczkę z trzema zerami...To taka krótka odpowiedź na tak zadane pytanie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tixel Napisano 9 listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 listopada 2011 Cytat Dobrze myślimy o Tonsil Maestro 180... W każdym razie - jakbym kupował tonsilowskie podłogówki to były by na czele listy.No i zazwyczaj chodza powyżej tysiąca -a temacie wątku mamy jedyneczkę z trzema zerami...To taka krótka odpowiedź na tak zadane pytanie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tixel Napisano 9 listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 listopada 2011 no mam problem chciałbym poznać waszą opinie na temat kupna kolumn podłogowych ,miały by one grać w pomieszczeniu około 20 m2 i podłączone do amplitunera Yamaha RX 357 myślałem o tych Tonsilach maestro 180 lub o Pylonach lub o Mission M33i .proszę o rade Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amper00 Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 (edytowany) Dnia 25.10.2011 o 18:50, fabularasaAUDIO napisał: http://allegro.pl/rewelacyjne-kolumny-podl...1886303048.html Aktualna cena 1 400,00 zł Kup Teraz 1 500,00 zł Znalazłem coś takie, bez rozpisu potrzebuje do komputera, muzyka każda ? brać póki są ? jestem zielony dokupuje interfejs i jakoś będzie grało ;?:) Właśnie mi się spaliły z906 same z siebie a zawsze czytam że najlepszy zestaw stereo. https://allegro.pl/tannoy-revolution-r3-gwarancja-i7495000776.html?reco_id=8c15b2dc-9fb1-11e8-bbb8-246e9677f8d8&bi_m=reco&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Category Edytowano 14 sierpnia 2018 przez amper00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Dobre kolumny. Zbić cenę i brać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amper00 Napisano 16 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2018 Dnia 15.08.2018 o 08:33, S4Home napisał: Dobre kolumny. Zbić cenę i brać. Dzięki:). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts