audionet Napisano 15 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2008 Dwa dni spędziłem na Dniach Morza ,było fajnie .W ramach tego wysłuchałem dwóch koncertów .Najpierw Budka Suflera ,jak zawsze w formie. A dziś koncert orkiestry Szczecińskiej filharmonii.Roman lampy ECC 83 RFT się wygrzały ,ale coś mi w ich brzmieniu nie leży.Jest mniej czysty dźwięk .Wracam do moich Ei ,bardziej mi pasują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 16 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2008 Hej!Januszu - pozazdrościć! Ja nie miałem tyle szczęścia, albo zapału, gdyż w niedzielę z powodu dość mokrej aury odpuściłem koncert zespołu "Perfect" Romanie!Zdaje się, że czeka Cię kilka telefonów i/lub wycieczka do Katowic - przedwzmacniacz VincentCo słychać u Marka?Tęsknię za nim i jego wpisami!Pozdrawiam BartekPS. odnoszę delikatne wrażenie, że forum Audio zostało tylko dla nas... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 16 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2008 Co do twojego wrażenia to może i dobrze Mam nadzieję że Marek jak się upora trochę z robotą to znajdzie i czas dla nas i Romana ,aby mogli opisywać kolejne odsłuchy.u nas na szczęście nie padało .Nie było co prawda zbyt ciepło,a szkoda! Bo gdy jest ciepło to..........czyli Dni Morza są atrakcyjniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2008 BartekCo do Vincenta - odpuściłem sobie tego preampa...Powodów jest kilka:- jak na razie Rotel w funkcji preampa mi odpowiada (a w dodatku "w biegu" nie odpalam lampy, a tylko kolumny podpięte bezpośrednio pod Rotela). - mam więcej wejść w Rotelu niż "czwórka" w Vincencie- mam pilota do Rotela- wolę nie drażnić Koleżanki Małżonki dodatkowym pudełkiem, bo pewnie Rotela żal by było się pozbyć- dodatkowy wydatek. Niby nie jest to majątek - ale może kiedyś znajdę za rozsądną cenę AVMa w wersji z pilotem z czyjejś rekomendacji.Tym niemniej bardzo dziękuję za Twoją czujność - a miałeś już jakieś doświadczenia z takim Vickiem?Przy okazji ew. zakupów - szukam 3 lub 4 par kabelków RCA w rozsądnej cenie w celach odsłuchowych, bo jakoś nie chce mi się co chwila przepinać ICków w czasie odsłuchu. A dzięki temu można będzie się skupić na wyłapywaniu niuansów w czasie odsłuchu i na sprzęcie, a odpuścić sobie kabelkologię. Zobaczymy - może Resony lub jakieś proste IXOsy (jakoś dziwnie lubię Ixy...).Co do Marka: męczy się z moim Denonem, na razie na niego nie psioczy no i czekamy na lekko padnięte ONKYO w naszej okolicy, by z dwóch zrobić jeden porządny. A przy okazji obaj patrzymy na ciekawe CDki "do wyrwania" W każdym razie kontaktujemy się często, choć niestety ostatnio tylko telefonicznie/mailowo...PozdrawiamPS. Szkoda tych lampek, że się nie sprawdziły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 17 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2008 Podoba mi się twój pomysł z kabelkami.Ja mam dwie pary płyt Cd aby porównywać brzmienie tylko przełączając wejścia.No może już jedną bo koleżanka małżonka uznała że jak mam podwójne płyty to jak da jedną siostrzenicy to nawet nie zauważę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2008 Janusz!Fajny ten Twój pomysł z podwójną płytą ... I to nie chodzi o "Wersal", ale warto naśladować dobre pomysły Kolegów Ja od pół roku się czaję, by wreszcie wypalić sobie parę płyt do szybkich testów i odsłuchów. I jakoś baaardzo powoli działa moja nagrywarka A z ciekawostek to ostatnio zauważyłem za rozsądne pieniądze płytkę w HDCD Marka Knopflera i mimo że już miałem ten tytuł, to zrobiłem "zakup kontrolowany".A od pewnego czasu szukam porządniejszych edycji Marka i Wacka (np. niemieckich lub francuskich), bo odsłuchy na porządnym i dobrze rozstawionym sprzęcie obnażają kiepski poziom niektórych polskich nagrań.No cóż - zdarza się, że utwory/płyty które bardzo lubimy są nagrane "tak sobie". Ale i tak je lubimy, starając się nie zwrać uwagi na te słabości.PozdrawiamPS. Jak dojdziemy do dwóch identycznych systemów "w celach testowych", to chyba nas żony uduszą...albo komornik Chyba, że wcześniej - zupełnie bez powodu - będą miały dość oglądania piłkarskich wyczynów na zieleninie i zaliczymy łopatologicznie albo na ostro (w każdym razie osobiście) zbrodnię w afekcie i pójdziemy leżeć, a one siedzieć! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 18 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2008 Witam,Ostatnio kazdy sie czyms chwali, sporo zmian w Waszych systemach. Ja mialem czekac dluzej. Celem byl CD za okolo 10kzl uzywany. Niestety na taka mozliwosc musialbym czekac do nowego roku.Dlatego tez zdecydowalem sie na zakup Krell KAV 280 CD. Byla okazja no i kupilem. W piatek bede mial odbior w Belgii. troche informacji na temat CD i zdjecia:http://www.liniadzwieku.pl/expo2.php?Id_sprzetu=185Jako ostatnia cene tego CD - podaje sie 18-20kzl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 18 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2008 Gratuluję Tomaszu!Przepiękna maszyna!!! Mam nadzieję, że doskonale wpisze się ona w Twój system!!!A jak nie - to będziemy szukać na nią kupca Ale oczywiście, oby nie!!!To teraz masz już prawdziwie hi-endowy system od początku, do końca!!!Naprawdę bardzo się cieszę!I napisz koniecznie długą recenzję, gdy odtwarzacz już u Ciebie zagości i wklej kilka fotek!PozdrawiamBartek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 19 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2008 Prawdopodobnie bedzie to dobre polaczenie. Sluchalem u siebie Krell Kav300CD, ktorego mial annawroc (obecnie ma wlasnie 280tke) i bylo bardzo fajnie. Ciekawa jest opinia Elberotha na temat tego CD. W opisie porownuje 280tke do Accu DP500. DP500 to jednak drozszy CD od krella, a mimo to krell potrafi sie obronic. Jego opinia na temat 280 jest bardzo optymistyczna http://www.audiostereo.pl/Krell_CD280_kvi_...202-1705-3.htmlMysle, ze sie nie zawiode. Posluchamy, zobaczymy Recenzja oczywiscie bedzie !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2008 TomkuTrzymam kciuki za szybką i bezpieczną dostawe sprzętu do Ciebie!Dzięki za link - od razu serce się raduje patrząc na tak ładny "klocek" Mam nadzieję, że ładnie wpasuje sie w Twój system.Przy okazji Twojego Krella zobaczyłem SACD tej samej firmyhttp://allegro.pl/item384837656_odtwarzacz...krell_sacd.htmlI zadałem sobie pytanie, ile może kosztować głowica do takiego cuda...Czy ktoś z szanownych Kolegów orientuje się w cenach głowic do odtwarzaczy SACD - nie tylko do takiego KRELLA ale np. do Yamahy S2000 czy innych modeli z trochę niższego pułapu cenowego PozdrawiamPS. Cieszę się, że już tylko jeden mecz dziennie - trochę się nie wysypiałem. No i wreszcie nutka optymizmu co do sędziowania.Wczoraj bardzo mi się podobała gra Rosjan i ich zasłużone zwycięstwo. A jeszcze bardziej - sędziowanie Belga w tym spotkaniu. Wreszcie można powiedzieć, że sędzia był na poziomie mistrzostw, a nie ligi okręgowej! Nie zauważyłem żadnego błędu, nie przeszkadzal piłkarzom i nie przerywał gry bez powodu - pozwalając na kontynuowanie akcji. Krótko mówiąc aż miło było patrzeć na wszystkich facetów, biegających na murawie stadionu! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 20 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2008 Ile moze kosztowac glowica, nie mam pojecia. Elberoth jednak przestrzegal przed tym modelem. Ponoc to bardzo awaryjny model, a jego kupno to problemy na wlasne zyczenie - tak twierdzi. Na audiostereo pisal o tym nie raz. Do krella kav280cd jest dostepny naped i laser - to najwazniejsze w razie jakich kolwiek problemow. Wczesniej interesowalem sie kav300cd, tutaj lasery sa dostepne, ale naped juz nie. Poza tym model kav300 jest starszy, jesli cos padnie to pozostanie nam tylko ladny "mebelek". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 20 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2008 Tomek!Dziękuję za ostrzeżenie przed SACD Krella – co prawda kupować go nie zamierzałem (mam SACD w odtwarzaczach DVD i chwilowo nie zamierzam tego zmieniać), a i jakoś przez przypadek nie mam wolnych takich pieniędzy Czy Twoja "280" Krella już dotarła?PozdrawiamPS. W reklamach puszczanych w polskiej telewizji dzisiaj zaczyna się u FIATa „noc cudów” (czyli spore promocje...) i chyba w takiej kategorii należy potraktować dzisiejsze zwycięstwo w karnych Turków nad Chorwacją Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 21 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2008 Niestety dostawca mial pewne problemy. Krella zobacze dopiero u siebie w domu zaraz po powrocie do kraju (27-28czerwca) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 23 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2008 Jakoś wytrzymamy ze swoja ciekawością do tego terminu.Nigdy nie posłuchałem na spokojnie Krella.Więc jak i koledzy jestem ciekawy Twoich wrażeń.A tk poza tym witamy w kraju.Miłych wakacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 25 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2008 Dawno mnie nie było w tym wątku.Nawał pracy i takie tam różne nie pozwalają na częste bywanie na forum.Jak wspomniałem w innym wątku jestem na etapie poszukiwań transportu/cedeka do DAC, który sprawdziłby się w zestawie z monoblokami PhaSt. Nie ukrywam, że chciałbym nabyć coś w niezbyt wysokiej cenie i z laserem, który nie bedzie droższy od nabytego cedeka.Biorę pod uwagę m.in. Yamahę CDX 596, Rotela CDR 02, Rotel CDR 971, Arcama Diva 72, ew. Sony CDP-XB 720QS, 770QS.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 25 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2008 Witamy .Na razie nic ciekawego w temacie transportu nie widziałem.Niestety jak wszyscy nie mam za wiele czasu ale codziennie choć na chwilę zaglądam na nasze forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 27 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2008 Czołem Panowie!Dawno się nie udzielałem Związane to było przede wszystkim z różnymi wyjazdami - szkoleniowymi i dla przyjemności. Szkoleniowe - nad Bałtyk i zaraz po powrocie te drugie - na Śląsk, by wysłuchać mojej ulubionej grupy punk-rockowej , czyli The Police! Powiem krótko - warto było!A i dziś były małe odsłuchy, o których opowiem później i wiadomość z ostatniej chwili - Acuphase DP-500 będzie na stałe w Nowej Soli! Jak szkoda, że niestety nie u mnie... Za to stanę się prawdopodobnie właścicielem transportu Audiomeci... Mam nadzieję, że nastąpi to już na wakacje...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 27 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2008 Ja dziś też byłem na koncercie .Niestety nie tak legendarnej grupy ,ale po prostu orkiestry naszej filharmonii.Warto było.Ciekawy spektakl światło i dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 28 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2008 BertZa ile udalo sie kupic Accu DP500 ?Wlasnie wlaczylem sprzet po dluugim spoczynku. Teraz musi wrocic do siebie, mozna powiedziec - reanimacja. Nowy nabytek Krell280CD rowniez musi sie rozgrzac. CD gra w klasie A, rzeczywiscie oddaje spora dawke ciepla.Jak tylko sprzet "wroci do zycia", postaram sie cos napisac na temat krell280CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 28 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2008 Tomku!Zatem uzbrajamy się w cierpliowść! I nie zapomnij wkleić kilku fotek swojego systemu!A co do Accu... Poprzez jakąś warszawską firmę handlującą z Krajem Kwitnącej Wiśni można to cudo w stanie nierozpakowanym "wyrwać" w granicach 13 kzł.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 A u mnie kolejny koncert w realu.Tym razem niemieckiej orkiestry .Byli nieźliOpis:Koncert gościnny Orkiestry Symfonicznej z Neubrandenburga. Wystąpią:Mira Wang - skrzypce.Dyrygent: Stefan Malzew.W programie: G. Bizet - Carmen - suity 1 i 2; F. Mendelssohn - Koncert skrzypcowy e-moll; M. Glinka - Uwertura do op. "Ruslan i Ludmila". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 29 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Koledzy cholernie Wam zazdroszczę, że tak często się koncertujecie. Ja ostatnio jak wiecie jestem w ciągłym niedoczasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Mam nadzieję że wreszcie się wyrobisz z pracą I będziesz miał znowu czas dla naszego hobby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 29 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Januszoczywiście, że się wyrobię. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 A powinieneś już mieć wakacje.W przyszłym roku musi być lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts