Belfer54 Napisano 29 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Wakacji w tym roku mieć nie będę. Chyba, że od września, ale o tym to raczej nie na forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Cytat A u mnie kolejny koncert w realu.Tym razem niemieckiej orkiestry .Byli nieźli JanuszJa się chyba przeniosę do Szczecina Bo u nas puchy i słabe ruchy ....Dziękuję za przesyłkę. W piątek udało nam się z Markiem trochę pochodzic po Saturnie i EMPIKu. Wyszło słabo, chyba koniec miesiąca tak podziałał bo nieźle wymieciono półki. Tym nie mniej nie doszło do tragedii, bo przynajmniej była okazja się spotkać z zapracowanym Kolegą i odreagować Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Roman nie ma za co .Miłego słuchania.Myślę że w Warszawie znalazło by się kilka imprez do zaliczenia.Oczywiście, mam na myśli takie po których się pamięta co grali. Ja przymierzałem się do płyty Friedemann Witecka .Dałem sobie spokój ze względu na brak konkretnych informacji ile kosztuje przelew do Niemiec. Płyty były na Niemieckim Ebay. W sumie cztery a Niemiec twierdził że koszt wysyłki płyt od 1 do 4 wynosi 4,5 euro.Teraz żałuję. Po niewczasie. Poszły po 4 euro średnio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 lipca 2008 JanuszKolejne płytki lądują w odtwarzaczu, fajnie jest - nie wiem tylko czemu moja Aktualna stwierdziła, że słucham jakiejś pogrzebowej muzyki No więc teraz robię to w czasie jej nieobecności - a że znowu udało mi się trafić kolejnych parę płytek w rozsądnej cenie to teraz mam 2 godziny z Glorią Estefan i powoli zbliżam się do końca szukania pełnej jej dyskografii. No w każdym razie jest już z górki, bo trochę tych płyt wypuściła No a żeby było bardziej sprzętowo - czu u Was w CDkach (szczególnie w KRELLu i w ATOLLu) jest możliwość wyłączenia wyświetlacza?Wkurza mnie to, że w DVD/SACD SONY DV955 mam to (razem z usunięciem toru wizyjnego), a w CDkach - ni cholery Co prawda jeszcze w starszych (czyli szafowych) nie sprawdziłem - może coś się jeszcze znajdzie przy kolejnym przeglądzie...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 1 lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 lipca 2008 Hejka!Jak wiesz, w Onkyo istnieje możliwość przyciemniania wyświetlacza w czterech krokach, choć możliwości całkowitego wyłączenia wyświetlacza nia ma. Dokładnie tak samo było to zrealizowane w Marantzu. Transport Audiomeci takiej możliwości absolutnie nie ma, choć żadna to strata, bowiem jej wyświetlacz, mimo że doskonale czytelny, to nie rażący, a stanowiący ponadto niezwykłą atrakcję tej maszyny - po prostu hipnotyzuje i nie wyobrażam sobie kogokolwiek, kto chciałby go wygasić lub "ściemnić".Marku!Czy udało Ci się "zreanimować" Onkyo, czy też udało Ci się nabyć coś równie odpowiedniego? A może poradziłeś sobie w inny sposób? A może byś - "Ojcu Założycielu" wpadł na moment na forum, poświęcił minut kilka i "naskrobał słów parę od siebie? Nie ukrywam, że tęsknię za Twoją większą aktywnością!!!PozdrawiamBartek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 1 lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 lipca 2008 Witam niestety na razie na Marka nie mamy co specjalnie liczyć.Ale nic nie stoi na przeszkodzie abyśmy my tu częściej bywali .Marek na razie będzie głównie czytał a dołączy gdy się upora ze swoją pracą Roman U mnie można przyciemnić jak i całkowicie wyłączyć wyświetlacz ale tak naprawdę to specjalnie nie korzystam z tej funkcji.Może jak jest to już nie jest atrakcyjna.Gdy kiedyś kupowałem swoje CD to najważniejszą funkcją dla mnie była możliwość zablokowania na stałe niektórych utworów na płytach ,bo bywa że jakiegoś nie cierpię i psuje mi możliwość słuchania ukochanej płyty. Teraz nie pamiętam nawet jak to się programuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 2 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 2008 Tak jak Janusz już wspomniał jestem czasowo jakby "zablokowany". W sprawach audiofilskich w zasadzie nic sie nie dzieje, no może poza tym, że przez przypadek nawiązałem kontakt z Kolega Forumowiczem RAMAN_960x (wątek o CD), i kroi się szansa, że w końcu nabędę jakiś niedrogi napęd do DAC. Na forum bywam, ale ponieważ brakuje mi czasu na konstruktywne i rzeczowe wypowiedzi rzadko mnie tu widzicie.Pozdrawiam Wszystkich Kolegów serdecznie i przyrzekam, że będę starał się aktywniej uczestniczyć w życiu forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 2 lipca 2008 Udostępnij Napisano 2 lipca 2008 A ja dziś jechałem do kolegi po kable głośnikowe.Super kable!!Radość dla uszu i oczu. Przywiózł je od znajomego z daleka.I co widzę ?! Jakiś kabel No Name .Ręce mi opadły .Już się nawet nie odzywałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 lipca 2008 JanuszNie ma wyjścia: odsłuch niezłej płyty na tym, co masz - a do tego na frasunek dobry będzie zacny trunek A kabla żona może używać zamiast sznurka do wieszania prania... chociaż może lepiej, byś nie miał go na widoku?A co do wyłączenia / przyciemnienia wyświetlaczy w CD i DVD:Shanling S100 - tylko normalna jasność oraz 2 stopnie przyciemnienia, brak wyłączenia. No i lekko denerwujące tryby wyświetlania (to, co u Soniaka robi funkcja "TIME" na pilocie i przycisk na froncie urządzenia) - jest jeden, nie ma wyboru SONY CDP-XE570 ma tylko różne formaty "Time" oraz CD-TEXT, bez wyłączenia display'a (podobnie jak większość lub wszystkie modele podstawowych serii, ale tylko wyższe z nich mają CD-TEXT).To samo w pięciopłytowych karuzelach SONY - nie chce mi się wpisywać modeli, bo jest tego trochę (nie pamiętam, czy któryś ma CD-TXT).Co do Xindaka i innych firm (JVC i DENONa) to czekam na natchnienie Jak sprawdzę (funkcja "TIME" dość rozbudowana w każdym z nich), to dopiszę...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 4 lipca 2008 Udostępnij Napisano 4 lipca 2008 A ja znowu zamiast słuchać porządnego sprzętu podreptałem na koncert Susan Vega.Zaśpiewała nieźle .Na koniec dwa jej największe i chyba jedyne przeboje.Tylko ta jakość dźwięku najwyżej dostateczna ,ale pocieszałem się że najważniejsza atmosfera koncertu na żywo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 lipca 2008 Udostępnij Napisano 5 lipca 2008 JanuszNie narzekaj - na kolejne odsłuchy porządnego sprzętu jeszcze zdążysz, a czekać na kolejny koncert trzeba trochę dłużej. Gorzej, że coraz częściej przewija się temat kiepskiej realizacji nagłośnienia na koncertach. Ostatnio moja rodzinka była mocno rozczarowana po występie Gregorian w Sali Kongresowej.Wracając do tematu CD - wyłączenie wyświetlacza ma sporo playerów SONY z serii QS (mam XB630QS - ale dostępne jest to tylko z pilota).PozdrawiamPS. Co do Suzanne Vega - jakoś nie mogę się przestawić na jej nowy styl z ostatniej płyty "Beauty & Crime". Zdecydowanie wolę jej stare płyty... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 6 lipca 2008 Udostępnij Napisano 6 lipca 2008 Jak pisałem wyżej wyświetlacza nie wyłączam.Kolega namawia mnie na wymianę 6 kondensatorów we wzmacniaczu .Znalazł jakieś super amerykańskie ma mi podać ile będzie kosztowało sprowadzenie.Ja też wolę tę "starą" Susan Vega. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 lipca 2008 Udostępnij Napisano 6 lipca 2008 JanuszNo tak - my swoje, a baba (śpiewa) swoje Ach ta nowoczesność w domu i zagrodzie...Ciekawe, jaka będzie kolejna płyta Vegi - pewnie za rok się tego dowiemy Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 7 lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 lipca 2008 Pewnie już nic rewelacyjnego nie wyda.Myślę że jej kariera się skończyła choć koncertu wysłuchałem z przyjemnością . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 10 lipca 2008 Udostępnij Napisano 10 lipca 2008 Co się z wami dzieje KOLEDZY Z rozpaczy i samotności zamiast siedzieć przy komputerze pójdę słuchać muzyki. Albo zacznę testować chiński kabelek głośnikowy za zeta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 lipca 2008 Udostępnij Napisano 10 lipca 2008 Wiesz Janusz - jakoś się żyje - tylko odsłuchów mniej A jak zapewne zauważyłeś po sobie i Kolegach, którzy się wypowiadają w tym wątku - zazwyczaj poruszamy konkretne tematy i "bicia piany" nie uświadczysz! No może trochę OffTopic czasami...Nie ruszaliśmy jeszcze porządnie tematu "tuner radiowy do lampy", więc może teraz? Jakie są wasze opinie i propozycje? Co macie aktualnie podłączone i czy wolicie starocie typu Vintage czy może coś nowszego, już w cyfrowymi wyświetlaczami?Pozdrawiam po północy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 11 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2008 Januszżyjemy może trochę mniej aktywniej ale ja staram się pojawiać w niektórych miejscach tego forum jak zapewne zauważyłeś. Dni ciepłe to i lampa rzadziej pracuje, bo nie ma czego podgrzewać Myślę, że jak tylko dokonam zakupu jakiegoś cedeka do systemu lampowego nabiorę trochę wigoru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 13 lipca 2008 Udostępnij Napisano 13 lipca 2008 Marek Fakt że ciepłe dni rozpraszają Człowiek chodzi na jakieś spacery.A do tego w ogrodzie chwasty rosną w takim tempie że nie nadążam z ich wyrywaniem.A co do tunera wygodniejszy jest ten cyfrowy .Nostalgię budzi ten ze skalą.Ale tak naprawdę zawsze lubiłem słuchać tunera.Czasami szczególnie kiedy czytam a muzyka jest tłem wolę tą z radia .Nie kusi aby wsłuchiwać się w szczegóły.Cyfrowy już mam ,mój Luxman nie jest zły.Więc raczej oglądam te ze skalą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Chyba zacznę gadać sam z sobą. Ostatnio szukałem dla kogoś z forum odtwarzacza wielopłytowego.I jak to się skończyło.Sam kupiłem to co komuś polecałem.Pewnie to nie jest rewelacja ale jaka wygoda .Zniknie z półek 200 płyt.Tych rzadziej słuchanych.Wreszcie na imprezach nie będę musiał zmieniać płyt.A tak sobie myślę jakbym nabył DAC-a to może i dźwiękowo nie byłoby tak źle? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 JanuszA numer z lustrem przejdzie? Będziesz widział ruchy ust i nawet coś usłyszysz Kupiłeś Soniaczka czy inną firmę?Ja miałem parę przymiarek do CXów SONY (na 50 czy 200 CD), ale jakoś nie trafiłem na zadbany egzemplarz w rozsądnej cenie...A tak ogólnie co do "wielopłytowców": jestem fanem karuzeli, mam parę Soniaków i Denona z HDCD (przez jakiś czas stał/grał u Marka po aferze z Onkyo, chyba nawet załapał się na DACa...). Jako zupełnienie "jednopłytowców" są idealne, przydają się też jako źródło dyskretnej muzyki na spokojnych imprezkach Najstarsza karuzela (jeszcze z amerykańskim rodowodem, przerobiona na 220V) jest już pełnoletnia i ma się dobrze.Niedawno dość ambitnie namawiałem Marka na nieźle wypasionego Kenwooda , ale się nie dał - podobno nie mieścił mu się w szafce. Ja tam bym go wepchnął Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 No pewnie że Soniak.Niestety nie ma pilota więc trzeba będzie poszukać czegoś pasującego.Chyba że pilot od 3 piątek będzie obsługiwał wszystkie funkcje.To cudo tak wygląda:http://allegro.pl/item400599189_sony_cdp_c...super_cena.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 JanuszNie jestem pewnien na 100% (nie bawiłem się taką zmieniarką), ale najprawdopodobniej na zwykłym pilocie od CD SONY:- nie będziesz miał zmiany płyty (DISC SKIP), jest w pilocie do karuzeli;- ustawisz tryb odtwarzania klawiszem CONTINUE (1 płyta, wszystkie płyty) i powtórek (REPEAT);- klawisz TIME i klawisze do programowania/edycji/sprawdzania powinny działać od dowolnego modelu CD;- jeżeli masz zaawansowany i dość rozbudowany model pilota to możesz nadawać nazwy płytom (identyfikuje je później najprawdopodobniej na podstawie czasu łącznego i poszczególnych utworów). W przypadku wielpłytowców się to przydaje - piloty do karuzeli (jak u mnie) mają bezpośredni wybór tylko 5 płyt (były jeszcze u Soniego modele z kieszenią na 10 CD i wtedy był od razu wybór 10 CD). Więc sens zakupu takiego może stać pod znakiem zapytania.CXy miały zazwyczaj wyjście optyczne - jak jest w Twoim przypadku?Dostałeś instrukcję, czy jak zwykle... się zawieruszyła Pozdrawiam - jak znajdę gdzieś w rozsądnej cenie pilota do CXa to dam Ci znać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Oczywiście standard z Allegro.Pierwszy właściciel a pilot i papiery zawieruszyły się przy przeprowadzce. Jest wyjście cyfrowe .Laser na e bayu de od ręki.http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...7&indexURL=http://cgi.ebay.pl/Sony-CDP-CX-200-CX-230-...Z140237880190QQ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Na jakim konkretnie KSSie? Bo nie zauważyłem w opisie eBayowym...Koło Warszawy jest facet z rozsądnymi cenami na kompletne głowice, więc może będzie taniej.A przy okazji – chyba najważniejszym czynnikiem Markowej rezygnacji z Kenwooda był trudnodostępny (i drogi) laser. Szkoda, bo ta karuzela miała oba wyjścia cyfrowe.Poszukam instrukcji do CXa, powinienem mieć elektroniczną - ale nie obiecuję (ha - prowokator się we mnie odzywa).Co do DACa, to obaj mamy przechlapane: ciekawe, kto pierwszy się złamie...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Mam nadzieję ze w kraju będzie taniej.Po prostu szukałem aby sprawdzić dostępność.Zresztą mam nadzieję że to nie mina i tylko będę szukał pilota.Niestety wyjście tylko optyczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts