SpeedMaster Napisano 16 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 Witam.Jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam do was pytanie.Chcę sobie kupić do pokoju 2 kolumny głośnikowe. Pokój mam mały. Po obu stronach pokoju stoją meble więc te 2 kolumny chciałbym postawić do góry na meble. Jedną po jednej stronie drugą po drugiej stronie. Nie znam się na kolumnach. Chciałbym puszczać muzykę na nich z laptopa więc chyba będzie potrzebny jakiś wzmacniacz. Nie wiem nie znam się na tym powiedzcie mi wszystko. Interesuje mnie czysty, dobry i w miarę głośny dźwięk. Jeśli chodzi o cenę to chciałbym wymieścić się ze wszystkim w 500 zł. Podawajcie swoje propozycje najlepiej linki z allegro bo będę chciał na allegro to kupić. Myślę że mi pomożecie.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 Witaj.Napisz jak duży masz pokój. Jakiej słuchasz muzyki.500 zł to niewiele na wzmacniacz i kolumny, ale jak masz tylko tyle, to trzeba szukać w takim przedziale. Jeśli będziesz puszczał muzykę z laptopa (oczywiście nie ma problemu z podłączeniem), musisz liczyć się, z kiepskiej jakości brzmieniem. Należałoby dokupić jakiś tani Dac. Ale to możesz kupić potem, bez niego też będzie grać . Czekam na odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedMaster Napisano 16 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 Mój pokój ma 16m2. Słucham głównie POPU, HOUSE, MIX POPU, DANCE. Tak chciałbym puszczać muzykę z laptopa więc będzie potrzebny wzmacniacz tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 Tak, wzmacniacz jest niezbędny. Właśnie przeglądałem kolumny, tak do 300 zł i jest kilka ciekawych propozycji. Myślę, że znajdę jakiś ciekawy wzmacniacz za 200 zł. Na taki pokój powinny wystarczyć dobre monitory, tylko trzeba postawić je w przyszłości na standach, na początku możesz je postawić na biurku. Tylko należy je odizolować od powierzchni biurka, tak aby nie grały razem z nim. To bardzo niekorzystnie wpływa na brzmienie. Masz miejsce w pokoju, żeby postawić je potem na czymś takim :http://allegro.pl/podstawki-stojaki-standy...2951346226.html [ STANDY ]Można kupić podobne, trochę taniej, lub używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedMaster Napisano 16 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 Mi chodzi raczej o coś takiego. Postawił bym je po obu stronach pokoju na meblach do góry.http://allegro.pl/apollo-250-bass-25-cm-na...2933719990.html i do tego jakiś wzmacniacz. Co o tym sądzisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 Proponuję coś takiego :http://allegro.pl/mission-762-angielskie-m...2928456288.html [MISSION 762]http://allegro.pl/onkyo-a-8820-160-watts-z...2935877301.html [ONKYO A-8820]Te Apollo, mają się nijak do tych Missionów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 Mnie się zdaje, że kolega chce postawić kolumny na nieco wyższych niż biurko meblach, czyli na szafie albo regale. Prawda?Jeśli tak, to bardzo niekorzystnie wpłynie to na odbiór muzyki. Moim zdaniem będzie to ogromne marnowanie potencjału nawet niedrogich kolumn. Najgorsze, że wiele osób tak robi i myślą, że dobrze im gra. Kolumny powinny stać na standach, tak jak pisał Zieluwid, by głośniki wysoko-tonowe znalazły się na wysokości uszu gdy siedzisz i słuchasz.Ostatecznie mogłyby stać na jakiejś komodzie czy biurku, ale szeroko rozstawione, nie przy samej ścianie i odsprzęgnięte od podłoża (by nie tworzyły się rezonanse, podbarwienia itp.). Czyli na podkładkach z korka, gumy, filcu albo przyklejone Blu Tackiem (chyba najlepiej - można je później odkleić i nic się nie zniszczy).A Apollo lepiej wysłać w kosmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 No faktycznie, kiedyś ludzie stawiali kolumny na regałach, taki stereotyp . Ale to, ani nie gra, ani nie wygląda dobrze. Już lepiej postawić na biurku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedMaster Napisano 16 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 Nie mam miejsca na biurku. U wielu ludzi już widziałem że mają kolumny postawione na meblach do góry i fajnie im to gra no chyba że ja się nie znam ale jak dla mnie to grały dobrze. I ja też chciałbym tak zrobić że postawił bym je na meble. http://allegro.pl/denon-monitory-sc-n7-bla...2885697248.html Co sądzicie o tych kolumnach? Czy do nich też potrzebny jest wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 Te podobnie, jak Apollo. Nie są warte tych pieniędzy. Ale widzę, że brniesz w stronę nowych głośników.Tak, potrzebny jest do nich wzmacniacz. Jeśli chcesz słuchać na samych kolumnach, to musisz kupić monitory aktywne. Ale to większy wydatek.Jeśli myślisz o nowych kolumnach i nowym wzmacniaczu, za cenę 500 zł, to nie sądzę, aby ktokolwiek tu Ci pomógł.Co do ustawienia, kolejny raz powiem, że to kompletnie mija się z celem i sensem. Nie będzie grało, tylko huczało.Jeśli jednak, masz zamiar tak czy inaczej , postawić je w ten sposób, możesz kupić to, co Ci się podoba z wyglądu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 AMEN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 16 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2013 proponuje posłuchać rad bardziej doświadczonych kolegów skoro już założyłeś temat, wiele osób tak zrobiło i dzisiaj niesamowicie się cieszą z dźwięku jaki wydobywa się z ich zestawów, miedzy innymi JA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedMaster Napisano 17 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 A czy może mi ktoś powiedzieć co to są te monitory aktywne? Nie znam się na tym więc pytam. Dajcie jakieś propozycje co wy byście kupili za cenę 500 zł. Jakie te kolumny i jaki wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedMaster Napisano 17 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 A może takie monitory: http://allegro.pl/nowosc-para-glosnikow-de...2894939079.html Co o tym sądzicie? Może bym je kupił? Do tego jakiś wzmacniacz?Lub jeszcze coś takiego: http://allegro.pl/denon-monitory-sc-n7-bla...2885697248.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shivver Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Cytat proponuje posłuchać rad bardziej doświadczonych kolegów skoro już założyłeś temat, wiele osób tak zrobiło i dzisiaj niesamowicie się cieszą z dźwięku jaki wydobywa się z ich zestawów, miedzy innymi JA święta prawda, dziwnie to zabrzmi ale jeżeli nie masz pojęcia w tym temacie powinieneś oddać się w ich ręce =) Cytat A czy może mi ktoś powiedzieć co to są te monitory aktywne? Nie znam się na tym więc pytam. Dajcie jakieś propozycje co wy byście kupili za cenę 500 zł. Jakie te kolumny i jaki wzmacniacz? W odpowiedzi na pierwsze pytanie - LINKCo do wyboru kolumn i wzmacniacza posłuchaj kolegów =) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedMaster Napisano 17 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Więc słucham waszych propozycji. Dawajcie jakieś linki z Allegro co proponujecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Shivver, ale fajne to jest Jak to zrobiłeś? Ja też mógłbym tak, czy trzeba mieć zdolności programistyczne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedMaster Napisano 17 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Z takim pytaniem to pisz do niego na priv a nie tutaj bo to nie jest temat w którym pokazuje się swoje umiejętności programistyczne. Czekam dalej na wasze propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Uuupss Zostałem zrugany Przepraszam i już mnie nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 To proponuję poczytać forum, podobnych tematów jest sporo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedMaster Napisano 17 stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Nadal czekam na wasze propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Wygląda, że taki szybki jesteś, że zanim przeczytasz posta od kogoś - już piszesz swojego.zieluwid zasugerował Ci elegancko poczytanie innych, podobnych do Twojego, tematów.Nie oczekuj tutaj, że ktoś za Ciebie będzie ślęczał w allegro i dostaniesz gotowe propozycje na patelni i to z linkami.Poczytaj podobne tematy, poszukaj na allegro ofert odpowiadającym Twoim możliwościom i zapytaj o opinie na temat konkretnych ofert.Nie oczekuj, że za Ciebie ktoś tu pracę wykona, a Ty klikniesz "kup teraz" i po sprawie. Każdy z nas ma swoje zajęcia więc nie wymagaj więcej niż jest do dostania, a do dostania jest porada, sugestia, opinia, a nie gotowiec. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Cytat Nadal czekam na wasze propozycje. Napisze krótko - i zrobię to za Nas wszystkich.Niestety 500 zł to bardzo mało i ciężko w takim przedziale kasy kupić wzmacniacz i monitorkiCena 500zł to równowartość zestawów komputerowych, a dywagacje nad monitorami za 300-400 zł sa wróżeniem z fusów..A Ty kolego nie jesteś kompletnie określony, oprócz "czekam na wasz propozycje" lub "Dawajcie jakieś linki z Allegro co proponujecie." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 17 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2013 Z tym linkiem od Shivvera to naprawdę bajer. Dzięki za nowinkę!A poniżej mój eksperyment TA DAM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shivver Napisano 18 stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2013 Nie podniecać się tak tym (i nie popularyzować) =) a niech szanowny użytkownik który oczekuje pomocy niech się trochę określi ze swoimi potrzebami, poczyta trochę w internecie i napisze, ewentualnie uzbiera z 500 zł więcej i wtedy postaramy (postarają, gdyż ja również początkujący) się pomóc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts