pairtick Napisano Niedziela o 20:03 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:03 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Niedziela o 22:25 Udostępnij Napisano Niedziela o 22:25 Ta płyta wczoraj na głośnikach, jako jedyna, w ogóle nie wchodziła, no po prostu nie brzmiala, a teraz na słuchawkach miód malina! I od czego to zależy...? Sam już nie wiem ale dobrze mieć wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Niedziela o 22:58 Udostępnij Napisano Niedziela o 22:58 Kto był, to był... i pamięta 😇 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano wczoraj o 07:39 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:39 W ten poniedziałkowy poranek w pracy w tym momencie takie klimaty przygrywają mi... Tidal https://tidal.com/browse/playlist/44ac37b4-ad13-4fbf-a6dd-60845fc26c14 Spotify 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 09:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:13 (edytowany) a u mnie w pracy przegląd Gentle Giant. Powered by Tidal 🤣🤣🤣 ... i podtrzymuję - o czym była niedawno mowa - te okładki.... To jakiś koszmar! Edytowano wczoraj o 09:17 przez fp74 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu To od rana, dawno już nie sluchane 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Nie znałem. Z wiki: "Savana prezentowała muzykę rockową inspirowaną klasycznymi zespołami z lat 70. – w nagraniach grupy słychać inspiracje takimi wykonawcami jak Dire Straits, Camel, Wishbone Ash czy Genesis. Zdecydowaną większość utworów zespół nagrał po angielsku, co – w czasach popularności polskojęzycznej muzyki rockowej – przełożyło się na brak zainteresowania grupą ze strony mediów." Dnia 3.03.2025 o 10:13, fp74 napisał: a u mnie w pracy przegląd Gentle Giant. Powered by Tidal 🤣🤣🤣 GG w pracy? Ciekawie. Co od okładek, Octopus jest całkiem niebrzydka, jak dla mnie. Acquiring, hmm... Dnia 19.02.2025 o 13:34, fp74 napisał: To zresztą dotyczy wielu okładek z lat 70-80-tych, zwłaszcza z gatunku prog rocka, fusion itp. Okładki Gongu, Eloya, Nektar czy właśnie Nucleusa i Gentle Giant to po prostu dramat z małymi wyjątkami. Mam akurat nieco odmienne zdanie na temat okładek z lat 70, choć rzeczywiście, jest sporo kiczowatych. Może zajrzałbyś do tematu o okładkach i wkleił te, które lubisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 49 minut temu, Adi777 napisał: Nie znałem. Z wiki: "Savana prezentowała muzykę rockową inspirowaną klasycznymi zespołami z lat 70. – w nagraniach grupy słychać inspiracje takimi wykonawcami jak Dire Straits, Camel, Wishbone Ash czy Genesis. Zdecydowaną większość utworów zespół nagrał po angielsku, co – w czasach popularności polskojęzycznej muzyki rockowej – przełożyło się na brak zainteresowania grupą ze strony mediów." GG w pracy? Ciekawie. Co od okładek, Octopus jest całkiem niebrzydka, jak dla mnie. Acquiring, hmm... Mam akurat nieco odmienne zdanie na temat okładek z lat 70, choć rzeczywiście, jest sporo kiczowatych. Może zajrzałbyś do tematu o okładkach i wkleił te, które lubisz? Savana - super nawiązanie do okładek Camela. Zawsze się zastanawiam, gdy patrzę na niektóre okładki, czy oni mieli takie jaja, że sobie na to pozwalali, czy robili sobie jaja, czy po prostu mieli zły gust, no ale ich muzyka zwykle temu ostatniemu przeczy. No ale de gustibus non disputandum est. A temat o okładkach to jakoś nie mogę odnaleźć... Edytowano 1 godzinę temu przez fp74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 minut temu Udostępnij Napisano 20 minut temu 50 minut temu, fp74 napisał: A temat o okładkach to jakoś nie mogę odnaleźć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts