fp74 Napisano Poniedziałek o 16:19 Napisano Poniedziałek o 16:19 6 minut temu, pairtick napisał: Dobra, dość tej wiolinowej nijakości 😉 Okładka jak z ECM....😉 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano Poniedziałek o 16:27 Napisano Poniedziałek o 16:27 Trochę przespałem, ale co tam - 11 maja 1996 roku wszedł na ekrany polski film sensacyjny „Młode wilki”w reżyserii Jarosława Żamojdy i muzyką Varius Manx. Kto nie oglądał, niech pierwszy rzuci kamieniem… 3 Odpisz, cytując
michaudio Napisano Poniedziałek o 16:34 Napisano Poniedziałek o 16:34 Cytując dialog: - jak oni pięknie razem wyglądają - jak reklama... 😜 Odpisz, cytując
fp74 Napisano Wtorek o 09:31 Napisano Wtorek o 09:31 Tak słucham od rana Patto - zespół, o którym nigdy nawet nie słyszałem. Pojawiła się okazja kupić kilka ich płyt i przyznam, że to dla mnie odkrycie! 1 Odpisz, cytując
coyote Napisano Wtorek o 10:37 Napisano Wtorek o 10:37 (edytowany) 1 godzinę temu, fp74 napisał: Tak słucham od rana Patto - zespół, o którym nigdy nawet nie słyszałem. Pojawiła się okazja kupić kilka ich płyt i przyznam, że to dla mnie odkrycie! Czyli warto sprawdzić jak sądzę ? Również nie wydaje mi się znajomy... Edytowano Wtorek o 10:39 przez coyote Odpisz, cytując
Kraft Napisano Wtorek o 10:55 Napisano Wtorek o 10:55 Dzisiaj startuje Eurowizja. Pierwszy półfinał o 21.00. To moim zdaniem najbardziej przebojowa propozycja z całej stawki. Niestety to Niemcy, a oni, co by nie zagrali, kończą zawsze w głosowaniu w okolicach zera punktów. No nie dorobili się przyjaciół. Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano Wtorek o 11:28 Napisano Wtorek o 11:28 Nie to co szwedzi,ci coś tam zdobyli… Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Wtorek o 13:02 Napisano Wtorek o 13:02 Matko jedyna, co się z tym poziomem dzieje, jak zaczął kilka lat temu opalać, tak opada i opada. Przynajmniej jak dla mnie to tam już nie ma czego słuchać, ewentualnie pooglądać. I to wszystko. Odpisz, cytując
Sipo Napisano Wtorek o 13:21 Napisano Wtorek o 13:21 Eurowizje można opisać jednym słowem: żenada! Odpisz, cytując
coyote Napisano Wtorek o 14:00 Napisano Wtorek o 14:00 nie przystoi wręcz tu tego publikować panowie... 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano Wtorek o 14:28 Napisano Wtorek o 14:28 No dobra, to teraz… Dzisiejszy kącik historyczny: Tego dnia 40 lat temu New Order zaprezentowali swój trzeci album studyjny „Low Life”, przechodząc od postpunkowego i nowofalowego stylu do mroczniejszego, bardziej złożonego elektronicznego brzmienia. 3 Odpisz, cytując
fp74 Napisano Wtorek o 14:44 Napisano Wtorek o 14:44 3 godziny temu, coyote napisał: Czyli warto sprawdzić jak sądzę ? Również nie wydaje mi się znajomy... Co kto lubi ale dla tych co słuchają jazz-rocka czy fusion tudzież rock-fusion-jazzu 😆, to koniecznie. Teraz wracam do takiej plyty co to nie wiem jak się u mnie znalazła 🤔... zdaniem niektórych te wydania K2HD są debeściarskie ale jakoś nie podzielam tej opinii. Natomiast samo wydanie jest wręcz barokowe...🤩. A sama muzyka może się podobac lub nie ale jak na rok 1968 to jest bardzo bogata brzmieniowo i urozmaicona. 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano Wtorek o 15:22 Napisano Wtorek o 15:22 Piękna pogoda, słońce świeci wiec Stacey Kent umila mi popołudnie, świetna płyta. Do tego pozwoliłem sobie dzisiaj na 'wesoły papierosek' 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 13:21 Napisano wczoraj o 13:21 Dzisiejszy kącik historyczny: 14 maja 1982 roku ukazał się piąty album grupy The Clash, „Combat Rock” okazał się najlepiej sprzedającą się płytą grupy, uzyskał status podwójnej platyny w Stanach Zjednoczonych. W Wielkiej Brytanii album dotarł do 2 miejsca, spędzając 23 tygodnie na brytyjskich listach przebojów, w Stanach Zjednoczonych najwyżej znalazł się na 7 miejscu, spędzając na liście 61 tygodni… 4 Odpisz, cytując
Kraft Napisano wczoraj o 13:46 Napisano wczoraj o 13:46 (edytowany) Uwielbiam ten utwór. Ich najlepszy. Edytowano wczoraj o 13:49 przez Kraft 4 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 18:04 Napisano wczoraj o 18:04 A lubię, lubię, ale jako płyta „London Calling” wymiata… 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Jakoś nigdy nie mogłem się przekonać do The Clash, podobnie zresztą, jak do U2. 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) Zespół nieznany, muzycy ponoć znani (m.in. Steven Willson, Steve Hackett, Fish, Pendragon, a nawet Kajagoogoo - kto pamięta Limahla!!!???), natomiast muzyka taka, jaką zapowiada okładka - bez kompromisów. No warto i chyba trzeba będzie miejsce na półeczce zrobić. Nagrali co najmniej 2 płyty, więcej nie znalazłem. Edytowano 12 godzin temu przez fp74 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) Beggs to nietuzinkowy basista. Nawet w Kajagoogoo miejscami wymiatał. Posłuchajcie tego kawałka. Edytowano 12 godzin temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
gienas Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu Kto by pomyślał że klub uwieczniony będzie Dnia 14.05.2025 o 15:46, Kraft napisał: Uwielbiam ten utwór. Ich najlepszy. Odpisz, cytując
Recommended Posts