pairtick Napisano Wtorek o 23:17 Napisano Wtorek o 23:17 @Raf_raf To jest, moim zdaniem, płyta od której zaczął gonić w piętkę ☹️ A lubię Singa. Wracając do tematu - @Redakcja AUDIO Olu, wyłącz łączenie wpisów, proszę. Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano Wtorek o 23:22 Napisano Wtorek o 23:22 (edytowany) 9 minut temu, pairtick napisał: @Raf_raf To jest, moim zdaniem, płyta od której zaczął gonić w piętkę ☹️ Co nie? To znaczy tę bardzo lubię, później było gorzej. To mi się jeszcze podobało: A to już ciężko wyjaśnić: Edytowano Wtorek o 23:27 przez Raf_raf Odpisz, cytując
pairtick Napisano Wtorek o 23:43 Napisano Wtorek o 23:43 Tak to już niestety jest, że po osiągnięciu szczytu, nadal próbują tworzyć - tłukąc jakąś niesamowitą wręcz kasę - tyle tylko, że tego już nie da się słuchać ☹️ A poniżej, przepiękna płyta 😇 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 17:33 Napisano wczoraj o 17:33 (edytowany) Czy też miewacie "sezon" na wykonawcę - jak się zacznie, to nie można skończyć, a potem kila miesięcy znowu cisza... Z RHCP mam tak co roku (cociaż raczej latem). @Raf_raf "Californication" to zdecydowanie bardzo dobrze zrealizowana płyta. 👌 Na wszelki wypadek robię powtórkę 😁 Edytowano wczoraj o 17:34 przez BlaBla 3 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano wczoraj o 17:50 Napisano wczoraj o 17:50 Tak, sezony na wykonawcę albo na gatunek, teraz wsiąkam w bluesa 😉 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 18:07 Napisano wczoraj o 18:07 (edytowany) Nie ukrywam, że RHCP to takie moje młode i młodsze czasy, a ta muzyka ma wymiar głównie emocjonalny. Dlatego z reguly ich plyty grają u mnie na full w... samochodzie! Wiadomo - zimny łokieć 😎, volvo rocznik 2008 😁 i jak to śpiewał Fisz w OK Boomer "wożę się szeroko raczej, otwieram szeroko okno, by wszyscy słyszeli, że jestem gość" 😆 ..... No i słyszą 😂. Teraz, jak słucham ich z uwagą i na porządnym sprzęcie, to słyszę (prawie) zupełnie inną muzykę. SKS...? Edytowano wczoraj o 18:08 przez BlaBla 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Chris Williams - Odu: Vibration II Nie sprawdzałem, czy jest to na CD (na Bandcamp jest winyl i pliki) ale zapewne ta płyta mogłaby dla wielu stać się jedną z płyt testowych. Chris Williams (trąbka, syntezatory) Patrick Shiroishi (sax) i Kalia Vandever (puzon) nagrali cały set live, a następnie Williams wszystko poddał elektronicznej obróbce i dorzucił wszelkiego rodzaju efekty. Rezultatem jest coś, co nie tylko trudno zakwalifikować do jakiegoś konkretnego gatunku, wielu stwierdzi, że tego w ogóle nie da się podciągnąć pod hasło "muzyka"... Jaka okładka - taka muzyka. 👌 Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 38 minut temu, BlaBla napisał: Chris Williams - Odu: Vibration II Nie sprawdzałem, czy jest to na CD (na Bandcamp jest winyl i pliki) ale zapewne ta płyta mogłaby dla wielu stać się jedną z płyt testowych. Chris Williams (trąbka, syntezatory) Patrick Shiroishi (sax) i Kalia Vandever (puzon) nagrali cały set live, a następnie Williams wszystko poddał elektronicznej obróbce i dorzucił wszelkiego rodzaju efekty. Rezultatem jest coś, co nie tylko trudno zakwalifikować do jakiegoś konkretnego gatunku, wielu stwierdzi, że tego w ogóle nie da się podciągnąć pod hasło "muzyka"... Jaka okładka - taka muzyka. 👌 Ciekawe, nie znam, posłucham Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jest 22 stycznia, a to moja pierwsza plyta w 2026...🙄 I to jaka!!!!!!!!!!!!!! Jest to dla fanów zespołu absolutnie kultowe wydawnictwo, do tej pory (nie😉)dostępne wyłącznie w numerowanej wersji CDr.... Cena kosmos, a w ogóle to nie do kupienia. Miałem kilka lat na liście zakupów i skreśliłem, bo straciłem nadzieję. Teraz wydał to....? Hmmm... The Very Polish Cut- Outs, cokolwiek to jest 🤔. Praktycznie zero informacji kto, co, jak... Mixed in Wrocław 1999-2000. To tyle 😁. Brak barkodu, zero informacji. Są to Skalpelowe zayebyste mixy wszystkiego co wtedy bylo najlepsze Bjork, Everything But The Girl, Radiohead, Portishead, DJ Shadow.... dwa sety po 20 minut... teraz mogę uczciwie powiedzieć, że mam wszystkie płyty Skalpela 😎 Odpisz, cytując
gienas Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu W ucho wpadło, nie wiem z jakiego radia nawet Odpisz, cytując
sonique Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, cymes napisał: Jak się zachowuje u Was bas w innym utworze z tej płyty „Way Down Deep”? Też sprawia wrażenie nieco przesadzonego względem reszty instrumentów? Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 32 minuty temu, gienas napisał: W ucho wpadło, nie wiem z jakiego radia nawet Bo to z płyty Tourist - St Germain 👏. Zbiegiem okoliczności słuchałem dziś w pracy tej płyty oraz kolejnej Boulevard. 36 minut temu, sonique napisał: Jak się zachowuje u Was bas w innym utworze z tej płyty „Way Down Deep”? Też sprawia wrażenie nieco przesadzonego względem reszty instrumentów? Przesadzonego nie. Jest pierwszoplanowym instrumentem to fakt ale wynika to z oszczędniej aranżacji, zarazem wokale wyraźnie nad nim dominują. Brak innych instrumentów (poza perkusjonaliami) wyeksponowal trochę bas, ale w kolejnym utworze bas jest tez wyraźny ale też na swoim miejscu. Przyjemne to dla ucha😃 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu Parę dni temu z netu, a dziś już "normalnie" 😉. Odpisz, cytując
Recommended Posts