Grzesiek202 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Fajnie, że komuś jeszcze się podoba. W nagrywaniu płyty brał udział Pan, który mi sprzedał pierwsze bowersy :). Odpisz, cytując
sonique Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 4 godziny temu, michaudio napisał: Na QR5 Audiovectora Bardzo ciekawe kolumny, jak i cała seria QR, gratuluję. Choć QR5 zdecydowanie najlepsze. I chyba właśnie muzyka elektroniczna różnej maści pasuje do nich najlepiej. Czy się mylę?;) Edytowano 5 godzin temu przez sonique Odpisz, cytując
michaudio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu QR5 muzycznie są uniwersalne, ale wolę je z lampą set niż z tranzystorem. W takim zestawie brzmią soczyście, klarownie, basu nie brakuje, chyba że nie ma go w nagraniu. Wpasowały się w moje preferencje, pomieszczenie. Dlatego zestaw cieszy już trzeci rok i jeśli miałbym je zmienić, to na QR7SE. Ale poczekam na rozsądnie wycenione używki. 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) QR7 czy nawet QR7SE niekoniecznie zabrzmią lepiej i może się zdarzyć, że i tak zostaniesz przy QR5. Właściwie głównie one spośród całej serii cieszą się niesłabnącą estymą. Jedynie właśnie 7-mek nie słuchałem. A u mnie teraz „Objawienie” Skrzeka z ww. płyty prosto w me uszy z Audio Physic Tempo 25. Też biedy nie ma. Cztery niskotonowe osiemnastki swoje robią…:) Edytowano 3 godziny temu przez sonique 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, sonique napisał: QR7 czy nawet QR7SE niekoniecznie zabrzmią lepiej i może się zdarzyć, że i tak zostaniesz przy QR5. Właściwie głównie one spośród całej serii cieszą się niesłabnącą estymą. Jedynie właśnie 7-mek nie słuchałem. A u mnie teraz „Objawienie” Skrzeka z ww. płyty prosto w me uszy z Audio Physic Tempo 25. Też biedy nie ma. Cztery niskotonowe osiemnastki swoje robią…:) Czy dobrze widzę, że Menuety się pojawiły w Twojej sygnaturze niedawno czy po prostu zawsze moją uwagę przykuwaly AP i tych maluchów nie zauważyłem 😉 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Pojawiło się jeszcze coś 😏 Aaa, tak. Widzę to co Ty. Czyli drugi tor powstał? Albo się tylko ujawnił... A tymczasem dobra płyta. Co tu więcej powiedzieć.... Hania Rani - Ghosts, wydanie CD, 2023 Gondwana Records Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, BlaBla napisał: A tymczasem dobra płyta. Co tu więcej powiedzieć.... Fajnie prezentujesz te płyty, chodzi mi o zdjęcia. Wklejasz je w takiej tło, czy bawisz się oświetleniem ? 😉 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Zrobiłem sobie taki ołtarzyk 😁, tam gdzie stoi Radiohead jest więcej miejsca i plyty mogą sobie strzelić fotkę na ściance 🤣. Zbliżenie + ostre światło z góry i dołu daje czasem ciekawy rezultat. Ma też minusy - widać na płycie najmniejsze drobinki kurzu lub jakieś wady. Na żywo wygląda lepiej - światło jest ciepłe i nie tak ostre jak na foto. Edytowano 1 godzinę temu przez BlaBla 3 Odpisz, cytując
sonique Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 53 minuty temu, BlaBla napisał: Czy dobrze widzę, że Menuety się pojawiły w Twojej sygnaturze niedawno czy po prostu zawsze moją uwagę przykuwaly AP i tych maluchów nie zauważyłem 😉 Oczy Twe pewnie niemłode, jak na rasowego audiofila przystało, ale wciąż całkiem spostrzegawcze, nie powiem…:) Tak, coś tam powstaje. Zawsze pojawia się pytanie: po co?, jak już przecież jeden nienajgorszy system stoi, ale pytanie to w świecie audiofila mało waży a jeszcze mniej na nie odpowiedź. I rzeczy dzieją się i tak, swoim torem, niepostrzeżenie i jakby od niechcenia, spontanicznie. Ani się człowiek spostrzeże a tu nowe sprzęty dookoła… Najważniejsze, że serce się na to raduje. Moje połączone dwupasmową autostradą z… uszami.:) Edytowano 56 minut temu przez sonique 1 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts