Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Rega napisał:

W którymś numerze Bravo tak go określili. A jeśli chodzi o włosy, nie zazdroszcze - sam w tamtych czasach miałem więcej i nawet wystarczyło na irokeza w Jarocinie🤣.

A ja dziś przymierzam się do Scorpions. Ciekawe do czego przymierza się ta pani na okładce😛

20210327_150005.jpg

20210326_171838.jpg

Broń Boże nie oceniam, ale tak z ciekawości Twój gust ewoluował od Jarocina w stronę Skorpions, czy już wtedy miałeś tak pojemne upodobania?

Napisano

Słuchajcie, jak zaczniemy w tym dziale pisać kto ma kiepski gust, a co jest jedyną wartościową muzyką, to będzie taka szybka i krwawa rzeźnia, że temat zamkną szybciej niż te o kablach!

Uznajmy za zasadę (dotąd niepisaną), że wypowiadamy się NA TEMAT, a więc czego słuchamy, dlaczego i co w tym się podoba lub nie, powstrzymując sie od oceny czy Pan X wielkim muzykiem był, albo czy godne audiofila jest wieczne słuchanie kilku tych samych nagrań. 

Uważam, że największą wartością tego tematu jest to, iż każdy może bezpiecznie, tj nie narażając się na głupie komentarze, napisać czego słucha. A różnorodność artystów i gatunków tylko potwierdzają, że możemy się pięknie różnić, a jedno nas łączy  - zamiłowanie do muzyki. 

Pozdrawiam. 

Napisano

Minionej jesieni miałem przyjemność widzieć i słyszeć Hiromi na koncercie w Padwie. Ona jest nie tylko wybitną artystką, lecz również przemiłą osobą, a na scenie po prostu wulkanem energii!!! Pół koncertu grała nie tylko na stojąco ale na chodząco 😂

20260308_152005.jpg.a7b9656a30b42d64c442652a44a38999.jpg

HIROMI - Alive, 2014 Telarc, wydanie SHM-CD, 🇯🇵 

Napisano
5 godzin temu, Rega napisał:

A ja dziś przymierzam się do Scorpions. Ciekawe do czego przymierza się ta pani na okładce😛

20210327_150005.jpg

Pani, jak pani... Ale ten pies 😜

45 minut temu, BlaBla napisał:

Pół koncertu grała nie tylko na stojąco ale na chodząco 😂

Oj tam, oj tam 😉

Napisano (edytowany)
4 godziny temu, Jarek Ch. napisał:

Twój gust ewoluował od Jarocina w stronę Skorpions, czy już wtedy miałeś tak pojemne upodobania?

To, ze mam w kolekcji jakieś plyty (a jest tego trochę - łacznie winyli i CD jest ok 850 plus kilka tysięcy w plikach) nie oznacza, ze pojedyńcze z nich stanowią one to co lubię najbardziej. Poza tym, zainteresowania muzyczne mam dość szerokie. Od muzyki poważnej do np metalu. Czy udział w koncertach jarocińskich wyklucza wizyty w filharmonii? Jedno nie zaprzecza drugiemu.

Edytowano przez Rega
Napisano

Trudno powiedzieć, że to coś świeżego, bo ma już ponad 10, prawie 15 lat... Ale nie znamy na szczęście całej muzyki świata, więc takie odkrycie niezawodnie cieszy 😁

Gdyby ktoś poszukiwał dosadnych dźwięków w stylu HC/Jazz podobnych do The Messthetics, Maruja, Jazz Pistols, Zu, czy rodzimego Pink Freud, to fajna propozycja. Stawia na nogi. Pierwsza płyta trochę surowsza, druga to już naprawdę doskonały dźwięk 😎.

Sam nie wiem, która płyta lepsza. Szkoda, że tylko dwie. 

Takie lubimy zwłaszcza w pracy po tygodniu choroby, gdy wkurw na dzień dobry sięga poziomu lamperii...

Warto rozkręcić volume...🤘

Zrzutekranu(94).png.6e829308cb1890ebfa26a201086a49b3.png

TRIOSCAPES - Separate Realities, 2012 Metal Blade Records, striming.

Zrzutekranu(95).png.12811d7c80c53b8dd78ba50831d235bf.png

TRIOSCAPE - Digital Dream Sequence, 2014 Metal Blade Records, striming.

Napisano (edytowany)

Najnowsza plyta Softów. Dziś przyleciała z daleka.... Muzyki jeszcze nie oceniam, bo dopiero odpaliłem (i wiele się nie spodziewam, chociaż...) ale samo brzmienie cudne! No i graficzne opracowanie tego wydania.... To nawet nie musi grać, a już cieszy 😉. Płyta wydana 27 lutego i już u mnie 😎.

20260309_174948.jpg.b3aa47e9a7bdd2c7db1c630ba438e2dd.jpg SOFT MACHINE - Thirteen, wydanie UHQCD 2026 MoonJune Records/IAC Music Japan, made in 🇯🇵

Edytowano przez BlaBla