MarcKrawczyk Napisano Czwartek o 17:53 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:53 Najwięcej kupuję na ebayu, allegro, olx, najlepszamuzyka.pl, winylownia, winylowa- onvinylstore, no i jeszcze jest Pan Michał na giełdzie na Wolumenie… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Czwartek o 18:36 Udostępnij Napisano Czwartek o 18:36 Polecam tą trylogię. Dla smakoszy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano Czwartek o 20:35 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:35 1 godzinę temu, audiowit napisał: Dla smakoszy. Ja, co prawda, nie jestem koneserem takiej muzyki i nie tego się spodziewałem, ale są to bardzo ciekawe dźwięki. Dzięki! 👍. Odskocznia od tego, czego zazwyczaj szukam. Kojarzy mi się trochę z z Go Go Penguin i momentami też z audycjami Jerzego Kordowicza. Na szybkich bowersach brzmi fajnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Czwartek o 21:02 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:02 Ja ostatnio sporo ciągnę z JPN ale to co mnie dzisiaj spotkało ze strony Poczty Polskiej to utwierdza mnie w przekonaniu, że ta instytucja jest do zaorania. Zwykle plyty idą przez DHL. Na miejscu place VAT i za 5 minut rozpakowuję przesylke. Dzisiaj PP przysłała mi listem poleconym zawiadomienie że mam przesyłkę z Japonii. Super, nareszcie ale... Dostałem formularz deklaracji celnej, wezwanie do przedstawienia dowodu wartości przesyłki i potem w ciągu 14 dni (!!!) będzie decyzja o zwolnieniu przesyłki i dopiero wtedy będzie doręczana. Wyraźnie zaznaczyli, że nie mam po nią przyjeżdżać osobiście. Ja prdl.... Dlatego wolę zapłacić za DHL no ale sprzedawca się uparł że pocztą no i mam teraz...😡🤬😩 Dodam, że nadawca składa deklaracje wartości przy nadaniu.... Pytam po co? A ostatnio przesyłka z NL szła pocztą łącznie 47 dni z czego tracking pokazal, ze wjechala do PL po tygodniu od nadania.... Kuźwa gołębiem byłoby szybciej. Aż Discogs się zaniepokoił, dlaczego nie potwierdzam pomyślnej transakcji. Takie tam fochy i żale... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Czwartek o 21:06 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:06 Mozna kur... cy dostac. Mnie by nosilo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano Czwartek o 21:08 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:08 Czesto mozna sie spotkac z odmowa wysylki do polski z ebay.uk. Dlaczego? Podobno poczta polska kradnie... Ktos powinien zrobic tam porzadek. Ta muzyka nigdy sie nie zestarzeje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Czwartek o 21:40 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:40 Postanowiłem się dobić. Ta płyta to dla mnie estetyczny hardcore ale czasem trzeba.... Moze za którymś razem zrozumiem 😆 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano wczoraj o 08:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:51 11 godzin temu, Sipo napisał: Czesto mozna sie spotkac z odmowa wysylki do polski z ebay.uk. Dlaczego? Ja z kolei, mieszkając w UK, jeżeli już coś kupuję na eBay, to wyłącznie z UK. Szybko, sprawnie i bez kombinowania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 08:54 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:54 Ceny niektórych plyt, zwlaszcza sacd to ktoś czasem nie z sufitu, a z kosmosu bierze ale można znaleźć na allegro też nówki z jpn albo z mofi czy innych dobrych wydawców z niewielką marżą. Plusem jest to, że wczoraj zamówione dzisiaj odebrane. Także plan na wieczór jakoś się rysuje... 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano wczoraj o 08:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:55 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano wczoraj o 08:56 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:56 (edytowany) @fp74 Sa to hybrydy, z warstwa SACD i CD? Edytowano wczoraj o 08:57 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 08:57 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:57 3 minuty temu, pairtick napisał: Ja z kolei, mieszkając w UK, jeżeli już coś kupuję na eBay, to wyłącznie z UK. Szybko, sprawnie i bez kombinowania. Czasem na Discogs jest zastrzeżeniem, że nie wysyłają do PL. Nie wiem dlaczego. Gdy chodzi o Stany to jeszcze można się domyślać, że chodzi chyba o koszty przesyłki, vatu itp. Ale dla ofert z EU też czasem jest takie zastrzeżenie. Przed chwilą, Artur Brol napisał: Sa to hybrydy, z warstwa SACD i CD? Tak, te akurat są hybrydowe 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano wczoraj o 09:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:00 11 godzin temu, fp74 napisał: Postanowiłem się dobić. Ta płyta to dla mnie estetyczny hardcore ale czasem trzeba.... Moze za którymś razem zrozumiem 😆 Od razu, przypomniał mi się Pat Metheny i Zero Tolerance for Silence 😁 A ten koncert Garbarka, bardzo fajny w odbiorze 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 09:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:04 2 minuty temu, pairtick napisał: Od razu, przypomniał mi się Pat Metheny i Zero Tolerance for Silence 😁 A ten koncert Garbarka, bardzo fajny w odbiorze 👍 No to plany na wieczór robią się coraz bogatsze....😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano wczoraj o 09:07 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:07 (edytowany) 15 minut temu, fp74 napisał: Czasem na Discogs jest zastrzeżeniem, że nie wysyłają do PL. Być może dlatego, że w UK mamy trochę inne prawo i generalnie nie ma problemów z ewentualnymi zwrotami. A po wyjściu z EU, to już w ogóle się porobiło ☹️ 8 minut temu, fp74 napisał: No to plany na wieczór robią się coraz bogatsze....😁 Już wiesz że dwie godziny? 🤔 Właśnie sobie wrzuciłem ten koncert do kawki 😇 Edytowano wczoraj o 09:12 przez pairtick 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 09:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:13 15 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: Najwięcej kupuję na ebayu, allegro, olx, najlepszamuzyka.pl, winylownia, winylowa- onvinylstore, no i jeszcze jest Pan Michał na giełdzie na Wolumenie… Najlepszamuzyka.pl to coś nowego dla mnie, a widzę że mają duży katalog i ceny w sumie akceptowalne. Ciekawe, czy tytuły sacd z jpn i usa mają dostępne od ręki czy sprowadzają dopiero. Ale już dodałem do ulubionych... 😉 . Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano wczoraj o 10:08 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:08 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano wczoraj o 13:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:25 Och, pamiętam jak w Trójce, leciało po raz pierwszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 14:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:05 5 godzin temu, pairtick napisał: Od razu, przypomniał mi się Pat Metheny i Zero Tolerance for Silence 😁 A ten koncert Garbarka, bardzo fajny w odbiorze 👍 Dzięki za tę podpowiedź. Koncert genialny. W ogóle Garbarek ma jak dla mnie jeden z nielicznych nie wkurw....ych saksofonów. Nie jestem fanem tego instrumentu i on mnie często irytuje po prostu ale Garbarek jest ok. No i Manu Katche na garach. Lubię jak gra. Także płyta wędruje na listę zakupów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Tej płyty nigdy nie mam dość... Może pokuszę się o jakieś porównania tych wersji.... Wieczór długi jeszcze 😁 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Porównując 2-3 utwory plyty się nie różnią. Żadna nie jest nowym masterem, mają tylko różne daty i okoliczności wydania (regularnie 1993, deluxe 2015, wieloplytowe jakieś wydanie ???). Do kazdej plyty porównałem równolegle piliki z Tidala i jak zwykle pliki poległy. Na loudness war są 2 z ww wersji, dynamika tragiczna, no ale jak się głośno słucha...😁 to dynamika nie przeszkadza 🤣. Ale widzę już, że MoFi wydało swoją wersję 24gold, świetna dynamika. Cena.... jprdl.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Ten Kaziu Staszewski to wyjątkowo płodny chłopak. Kult, Kazik, El Dupa, Buldog. Ale to KNŻ (Kazik na Żywo) był od zawsze moim ulubionym projektem. Pomijając ponadczasowe teksty, muzyka jest świetnie nagrana. Płyta "Na żywo ale w studio" jest jedną z testówek w redakcji Audio Video. Dziś odświeżam całą dyskografię. Aktualnie "Porozumienie ponad podziałami" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowany) A Melassa 😉? Edytowano 18 godzin temu przez Dedal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Kazik to legenda, co do muzyki mozna dyskutowac ale teksty sa ponadczasowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 41 minut temu, lpomis napisał: Ten Kaziu Staszewski to wyjątkowo płodny chłopak. Kult, Kazik, El Dupa, Buldog. Ale to KNŻ (Kazik na Żywo) był od zawsze moim ulubionym projektem. Pomijając ponadczasowe teksty, muzyka jest świetnie nagrana. Płyta "Na żywo ale w studio" jest jedną z testówek w redakcji Audio Video. Dziś odświeżam całą dyskografię. Aktualnie "Porozumienie ponad podziałami" Przez tę płodność Kazika, kolega mój z każdym rokiem się wirtualnie bogaci bo ma jeden z winyli już nie wiem którego wcielenia kazikowego, a pic polega na tym, że wskutek likwidacji, przekształceń i upadku różnych wytwórni i agencji, nie da się już wznowić wydania, bo sam Kazik tak namieszał... Szkoda, że nie pamiętam ale to dość znany tytuł, a kolega miał ostatnio, propozycje kilku tysięcy za tę płytę. No ale sam jest fanem Kazika więc wiadomo... Chociaż ja wolę Kazika Kult'owego 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts