Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
4 minuty temu, pairtick napisał:

Jedna z moich, absolutnie ulubionych, płyt 😇 

Tak, świetna koncertówka Whitesnake'a. W ogóle to był ich najlepszy okres. Klasyczne, lekko surowe hardrockowe brzmienie. Od drugiej połowy lat 80-tych to już nie do końca to, choć też czasem słucham.

Napisano (edytowany)

Kwintesencja naszości Boguś Linda i Świetliki rządzą, Filandia & Delikatnienie w szczególności.

W tle Organek z "Niemiłością"  wyrywa z butów,  jakie to polskie i prawdziwe zarazem...

IMG20250416213752.jpg

A w ramach kącika historycznego:

Po opuszczeniu szeregów WP jesienią 1993,  trafiłem na album Barclays James Harvest "Caught In The Light".

Kumpel z podstawówki pierwszym utworem uświetniał swoje pokazy kulturystyczne.

https://open.spotify.com/album/44UmNhK4Yr8fJSYto3rn6Z?si=hKEaAbDmQX-eW2KvJmMnsw

Edytowano przez michaudio
Literówka
Napisano
8 godzin temu, michaudio napisał:

Kwintesencja naszości Boguś Linda i Świetliki rządzą, Filandia & Delikatnienie w szczególności.

W tle Organek z "Niemiłością"  wyrywa z butów,  jakie to polskie i prawdziwe zarazem...

IMG20250416213752.jpg

A w ramach kącika historycznego:

Po opuszczeniu szeregów WP jesienią 1993,  trafiłem na album Barclays James Harvest "Caught In The Light".

Kumpel z podstawówki pierwszym utworem uświetniał swoje pokazy kulturystyczne.

https://open.spotify.com/album/44UmNhK4Yr8fJSYto3rn6Z?si=hKEaAbDmQX-eW2KvJmMnsw

8 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

Pana "organka" po prostu zawsze przełączam, nie mogę słuchać tej maniery, którą chyba chce nadrobić brak ciekawego głosu. Ale z oryginalną wersją mam związanych mnóstwo pięknych wspomnień. 👍

Świetliki owszem bardzo lubię ale organka nawet nie liznąłem w swoim życiu gdyż zwyczajnie mi to nie podchodzi, nie kupuje tego...

Napisano

Mam nawet jakąś płytę Organka. Bez szału,  gdzieś tam sobie stoi😉. To nie maniera jest problemem, bo manierę to ma wielu, a głos do śpiewania to w ogóle ma niewielu.  Np taki Muniek czy Kazik wg wszelkich prawideł nigdy nie powinni zostać wokalistami. Z kolei Maleńczuk czy Waglewski (i mlody i stary) śpiewają baaardzo manieryczne. Z Organkiem jest taki problem, że on nie ma pomysłu na swoje śpiewanie. Miał świetny kawałek Mississipi w ogniu czy coś tam ale dziś nie wiadomo kim on jest właściwie. Po prostu nie jestem ciekawy jego kolejnej plyty.  A np Zalewskiego czy Fisza tak.