eryk2kartman Napisano 27 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2018 (edytowany) Pamietacie De La Soul ? Dj Maseo ? Baradzo przyjemny i relaksujacy set, polecam Edytowano 27 czerwca 2018 przez eryk2kartman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 1 lipca 2018 Udostępnij Napisano 1 lipca 2018 W nocy i nad ranem... Po kilku latach odświeżyłem sobie pamięć i przypomniałem, szczególnie, o poniższym secie: Grubo, ponad 8 minut niesamowitej, tajemniczej muzycznej podróży z fantastycznym, basowym fundamentem jak również trąbką, która niemalże miażdży... Ten kawałek robi na mnie PRZE-OG-ROM-NE wrażenie... Nocny odsłuch z ciarami i postawioną sierścią Myślę sobie iż ten track śmiało może służyć za wzornik odsłuchowy właśnie apropos basu i trąbki podczas testowania sprzętu. No, prawdziwy muzyczny "kocur" Jeśli ktoś z forumowiczów mógłby mi polecić coś w podobnym klimacie, będę wdzięczny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 lipca 2018 Właśnie slucham. Jest klimat. Bardzo mi się podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 Lorde - płyta Melodrama , daje radę w tym kawałku przyjemny basik i średnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 18 lipca 2018 Udostępnij Napisano 18 lipca 2018 A dziś Chylińska , w utworze Kcacnl jest miażdżąca stopa perkusji akuratnie sobie zapuściłem w dd 5.1 , subik robi robotę , fotelik wymasował Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 22 lipca 2018 Udostępnij Napisano 22 lipca 2018 (edytowany) Poranna dawka zacnego plumkania... Set, który wręcz wrażeniowo wgniata mnie w dywan... Niesamowicie przy nim uwalić się tamże, zamknąć oczy i kompletnie odpłynąć Tembr głosu w kwestii "men, nature, technology" roz.....rza moje wnętrze. ...polecam Dla przeciwwagi fantastyczna, podniebna dźwiękowa podróż... Drum'n'base'owy klimat co z pewnością nie dla każdego forumowicza będzie zachętą jednak uważam, że warto choć raz dać się porwać tej muzycznej prezentacji. Edytowano 22 lipca 2018 przez Pędrak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 lipca 2018 Bardzo miły popik ale poprawiony w sposób naprawdę dobry Mam wersję z HDtracks (ależ oni mnie wkurw z tymi swoimi ograniczeniami terytorialnymi.....) WARTO !!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 29 lipca 2018 Udostępnij Napisano 29 lipca 2018 Wczoraj z brytanii dotarł(o) do mnie: Słucham dziś po raz trzeci... Kurła, album wprost genialny Dźwiękowa orgia, inaczej tego nazwać nie umiem. Muzyczne pętelki, plumknięcia, balony, trójkąty, fortepiany, wibrafony. Czego tam nie ma Mordeczka uśmiechnięta; ogólnie myślę, ze ten album powinien być serwowany każdemu kto czuje deficyt dobrej energii. Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snach Napisano 29 lipca 2018 Udostępnij Napisano 29 lipca 2018 Link nie działa Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 29 lipca 2018 Udostępnij Napisano 29 lipca 2018 (edytowany) U mnie i owszem, hula Wpisz poniższe w YT: 2, 4, 6 - miazgaaaa Edytowano 29 lipca 2018 przez Pędrak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 12 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2018 (edytowany) Dziś od rana mi się trafiło... Jasna cholera... Toż to muzyczny "kosiarz umysłów" Nawet nie wiem jak lub do jakiego gatunku podciągnąć to wydawnictwo. Down tempo? Break bit? Elektroniczny acid jazz? Funk? Wszystko po trochu, a do tego hipnotyczne wokale, wyspiarski klimat lat 60 (James Bond?), absolutnie fenomenalny 6 set: ...poza tym kryminalne odczucia jak w najlepszych tego typu filmach Ostatni utwór pozwolił mi się jakoś wygrzebać z tego muzycznego labiryntu. Dobrze, że za oknem słońce i letnia aura; jakże kontrastująca z tym co dobywa się z głośników. Płyta ciężka, kwasowa, tępa, pokręcona, ale...ciekawa; nawet bardzo. Będę do niej wracał Edytowano 12 sierpnia 2018 przez Pędrak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2018 Dnia 29.07.2018 o 17:45, Pędrak napisał: U mnie i owszem, hula Wpisz poniższe w YT: 2, 4, 6 - miazgaaaa Przyjemne Natomiast to następne.... no raczej ciężko będzie zaakceptować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2018 miłe : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nostromo Napisano 25 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2018 W końcu,po 1,5 miesiącu mi przyszła,zamówiona w dodaxie,właśnie przesłuchuję: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 26 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2018 Kolejna ciekawa historia muzyczna: Bardzo dobre klimatyczne granie; "minimalistyczny środek muzycznego wyrazu" jak zapewne napisałby spec od muzycznej recenzji. Wszystkie utwory przypadły mi do gustu. Moim faworytem 5, 7, 9, 10. Ogólnie ciekawa historia przytrafiła mi się z tą płytą. Kupiłem ją wraz z dwiema innymi. Po pierwszym wysłuchaniu powędrowała na półkę z myślą o pozbyciu się jej... Po kilku miesiącach, przypadkiem (a może jednak nie) ponownie zacząłem jej słuchać. Ależ zaskoczenie... Kawał dobrego grania i myśli o tym jak aktualnie zmieniło się moje postrzeganie tego CeDeka Obecnie to jedna z ciekawszych płyt w moich zbiorach; polecam zwłaszcza na wieczorno - nocne rzympolenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2018 @Pędrak - bardzo ciekawe - dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 26 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2018 (edytowany) Fafniak, dziękuję W przygotowaniu kilka innych. Czekam również na przybycie z Japonii poniższego: https://www.discogs.com/Rainstick-Orchestra-The-Shape-Of-The-Cloud/release/11040760 Kilka postów wcześniej zamieściłem ich jedno wydawnictwo, które również pozytywnie zostało przez Ciebie dostrzeżone Ciekawym niesamowicie tego co przybędzie... P. s. Kurka wodna... Przecież jeszcze 2 set jest apetyczny. Właśnie słucham w deszczowym szumie za oknem Edytowano 26 sierpnia 2018 przez Pędrak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2018 Już mam na dysku https://infracom.bandcamp.com/album/blue-zero-one Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 26 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2018 Fafniak, a może Ty możesz mi polecić wydawnictwa w tym klimacie? Myślę właśnie o Rainstick Orchestra jak również Taxi... Rainstick naprawdę mnie zachwyca ...lub coś w stylu Wagon Christ, jeśli kojarzysz o czym piszę https://www.discogs.com/artist/163-Wagon-Christ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2018 Jak mi przyjdzie coś do głowy to napiszę, ale może być problem przy mojej pamięci do utworów edytka.... można wejść na spotify i wklepać chillout jazz - pojawi się trochę tego typu klimatów - trzeb popróbować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 września 2018 Udostępnij Napisano 1 września 2018 Sobotni leniwy poranek I jako pierwsza,czarodziejka Saterdaj iwning.... Nina Simone und litle bottle of łajn Wery najs... red łajn... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 września 2018 Udostępnij Napisano 6 września 2018 Itzhak Perlman , chociaż wolę 4 pory roku Vivaldiego w aranżacji Maxa Richtera, to dobrze mieć porównanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 9 września 2018 Udostępnij Napisano 9 września 2018 Po 16 dniach od zamówienia przybyło z Japonii poniższe: Włączyłem i "wyskoczyłem z kapci"? No, po prostu "rajty podarte"? Poziom realizacji wręcz fenomenalny. Czystość, gęstość i przekaz dźwiękowy iście oszałamiający. Jakieś 2, 3 poziomy lepiej niż inne płyty z moich zbiorów. Miałem wrażenie iż kolumny w ułamku sekund tak napompowały się dźwiękiem, że za chwilą zostaną rozerwane na strzępy...? Raz przesłuchałem RO z uchem tuż przy jednej z kolumn by wprost i blisko źródła czerpać to co słyszę. Niemy zachwyt... Sama muzyka bardzo ciepła, radosna. Są jednak momenty refleksyjne. Istna dźwiękowa kakofonia na najwyższym poziomie. Pierwsze skojarzenie to roboty i atari? Muzycznie i technologicznie blisko ideału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Ta płytka jest na celowniku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snach Napisano 25 września 2018 Udostępnij Napisano 25 września 2018 "Live" przez Marcin Wasilewski Trio http://tidal.com/album/94726602Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts