Celdur Napisano 25 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Czyli do disco, elektroniki najlepsze byłyby ... Odiny? jako że altusy to chyba właśnie przy Disco były używane?Mi te określenia: gorąco, jasno, ostro zupełnie chłopaki nic nie mówią. Jeszcze nie mój poziom wiedzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 25 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Cytat To ja dorzucę jeszcze swoją propozycję. Wiadomo, Cantony Model Fonum 501. Dla mnie to nic szczególnego, ale ktoś początkujący może być zachwycony. Jakbyś w niewiele wyższej cenie dorwał Fonum 600 czy 601, byłoby jeszcze lepiej. Za 6 paczek są 601 http://allegro.pl/canton-fonum-601-i3892429748.html ale jakieś odrapane i jeden charczy. Dlaczego Ci ludzie nie mogą dbać o głośniki.. Ja niestety wybieram też wizualnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Widziałem je wcześniej, właśnie z powodu charczącego głośnika nie proponowałem. Wydaje mi się, że wybierasz w większym stopniu wizualnie. A wiesz, że to nie świadczy o tym jak dane kolumny zagrają. Jesteś już kilka miesięcy na Forum i jeżeli je czytasz, to powinieneś to zauważyć. Jeżeli zwrócisz uwagę na nowe kolumny w przedziale 1500-2000 zł, to większość z nich wygląda dość zjawiskowo, majestatycznie. Szkoda, że ich majestat gaśnie, kiedy zaczynają grać.Jeżeli chcesz wydać 400 zł na kolumny, to Odiny będą dobrym wyborem. Za 600 zł kupiłbym te Dali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 25 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 A te które podawałem wcześniej M-Audio to jakieś dno totalne?http://allegro.pl/kolumny-stereo-m-audio-h...3888464200.htmlCena w sumie chyba dobra a stan ideał.Jeszcze widziałem Tonsil Fenix za 600 zyla? http://allegro.pl/listing/listing.php?stri...ferTypeBuyNow=1Ewentualnie spróbować o te powalczyć? http://allegro.pl/kolumny-frontowe-as-2255...3900798904.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Przecież Ci napisałem jak wydałbym dany budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 25 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Dobrze to nie mam więcej pytań. Wolę się upewnić bo zawsze jakiś głośnik może umknąć.Czyli już klapki na oczy i brać w ciemno polecanego FA v3? Czy jak podniosę do 800 za całość to coś innego można łapać?Te Odiny to jakiej średnicy mają niskotonowe? Jest chociaż ok 16-17 cm?Sprzedający od Dali nie chce wysyłać, tylko odbiór własny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Podniesienie budżetu do 800 zł nie wniesie żadnych zmian. Z tego co przeglądałem, to żeby poszukać lepszych kolumn, to trzeba by przeznaczyć na nie ok. 800 zł przy tym samym wzmacniaczu. Za 600 najbardziej konkretne podłogowe to te Dali. Ale skoro nie chce facet wysłać, to musi czekać na innego klienta.Gdybyś chciał kupić monitory za 600 zł, to co innego. Tutaj już różnica byłaby znaczna. Tylko trzeba liczyć się z kosztem standów, co za solidne będzie ok. 300 zł za parę. Więc kosz podłogówek tak czy inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 25 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 A nie wystarczą jakieś proste stojaki za 50zł sztuka do monitorów?Na allegro jest takich masa. Czy to muszą być jakieś oh ah. http://allegro.pl/stojaki-standy-podstawki...3910892322.htmlCzyli wzmacniacz zostaje ale monitory można lepsze do 600.Możesz jakieś zaproponować, przyjrzę się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Za 50 zł solidnych używanych standów nie kupisz, już nie wspominając o nowych. Nie muszą być och ach. Muszą być solidne i ciężkie, to ma być stand, podstawa, masywna i ciężka, stojące na kolcach. Tutaj masz przykład :http://allegro.pl/podstawki-stojaki-standy...3884002695.html [ STANDY ]Spełniają one rolę izolatora, poprawiając brzmienie, a także pozwalają na umieszczenie monitorów na odpowiedniej wysokości. Jeżeli będziesz zainteresowany takim rozwiązaniem, poczytaj o akustyce. To nieco rozjaśni Ci jak i po co te standy, i jak ustawić kolumny aby brzmienie było jak najlepsze.Na tych z Twojego linku, można postawić ewentualnie kwiatek. Jak się przewróci, to przynajmniej szkoda nie będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 25 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 No dobrze a jakieś monitorki do 500-600?Nie ukrywam że standy za 300 zyla to raczej nie na moją kieszeń obecnie.Jeśli zdecyduję się na Fine Arts v2 + Quadral Odin to na prawdę będzie aż tak tragicznie?Chyba lepiej nadal tak czy siak od logitech z-5500 i microlab solo 7c? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 A kto powiedział, że będzie tragicznie ? Strasznie się zaplątałeś w tym wszystkim i mam wrażenie, że już sam nie wiesz co masz kupić. A krążenie wokół tych pytań o FA i Odiny robi się nużące. Byłeś zainteresowany V3, teraz piszesz o V2. Może prześpij się z tematem i jeśli w poniedziałek będziesz nadal miał takie rozterki, to szukaj czegoś innego. Tylko czy inne nie będą budziły u ciebie takich wątpliwości ? No chyba, że będą ładniejsze od tych, o których mówimy do tej pory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 25 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Niestety nie zdążyłem na Fine Arts. Sprzedane.Jakiś inny używany wzmacniacz do 300zł wchodzi w grę?A z nowych głośników do 600pln (z dostawą) co byście mi polecili? Coś od Taga lub Koda może.(małżonce się nie podobają Odiny niestety a raczej te pęknięcia i porysowania) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 25 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Jak widzisz , towar chodliwy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 25 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2014 Jednak muszę celować w nowe kolumny niestety o czym napisałem wyżej..Na chwilę obecną mam 5 typów:http://allegro.pl/koda-k5400f-gwar-24-mies...3902572535.htmlhttp://allegro.pl/koda-cv-65-f-kolumny-ste...3890313807.htmlhttp://allegro.pl/zestaw-kolumn-podlogowyc...3899496674.htmlhttp://allegro.pl/jamo-kolumny-podlogowe-s...3876878882.htmlhttp://www.redcoon.pl/B445723-TAGA-Harmony...82ogowe#databoxZagra coś z tego dobrze?Używane musiałyby być w stanie niemal jak po wyjęciu z pudła. Może wynajdziecie coś dobrego używane jeszcze do 6 paczek?Z możliwością dostawy do Warszawy.. Wziąłbym spokojnie tamte Dali ale sprzedający nieugięty.p.s. przy wyborze wzmacniacza brać pod uwagę pobór W i ile minimalnie na kanał musi mieć? To się też jakoś podlicza pod kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2015 Panowie czy z głośników nisko-średniotonowych macie czasami taki "papierowy" dźwięk jakby uderzać w membranę palcem?Ja coś takiego właśnie słyszę przy niektórych utworach w zależności od beatu.To się rozumiem nie wygrzeje ani nie da się zniwelować kabelkami lub czymś innym?Przy okazji, czy tak jest ok? http://x48i.imgup.net/IMG_169224c0.JPG Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2015 Kable nie zniwelują tego. Trzeba mniej odkręcać potencjometr głosności na tych utworach.Takie ułożenie kabli jak na zdjęciu jest dopuszczalne. Dobrze zastępuje coś takiego zwory.Na dłuższa metę dobrze by było ocynować przewody po ich wcześniejszym dokładniejszym ułożeniu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2015 Potencjometry mam zawsze na 0 + opcja defeat.Czyli ten dźwięk taki już po prostu jest i tyle?Myślałem że tylko moje poprzednie, tragiczne kolumny tak mają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painballer Napisano 29 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2015 Widocznie w tym utworze ze względu na słaby mastering czy cokolwiek innego pojawia się taki dźwięk. Możesz dać jakiś przykład żebyśmy ocenili sytuację Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 29 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2015 Jeśli mógłbym zasugerować, to może jakiś kolega z Warszawy czy okolic zechciałby do Ciebie przyjechać na odsłuch ze swoimi urządzeniami, albo Ty mógłbyś być zaproszony do kogoś, kto chciałby posłuchać jak gra Twój zestaw i porównać ze swoim.Może okazałoby się co tak gra. A może, że tak powinno grać, lub muzyka jest tak zarejestrowana.Warto by wymienić takie doświadczenia, posłuchać, pogadać, może czymś się wzmocnić? Ja oczywiście zapraszam do siebie, ale wiem, że daleko do Kielc. A ja się do Warszawy na razie nie wybieram. Tak swoją drogą, to miałem kiedyś wyświetlającą się informację, by ktoś z Kielc napisał do mnie.Moglibyśmy posłuchać tego i owego, wymienić się doświadczeniami, albo jeśli ktoś byłby bez doświadczeń,posłuchać jak grają nasze zestawy. Każdy by na pewno na tym skorzystał.Ale w Kielcach są "dzikie ludzie", nikt się nie odezwał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 29 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2015 Mi się urodziła córeczka także wszystkie wyjazdy.. no niestety Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 29 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2015 Gratulacje kolego :!: :!: :!: A kiedy się urodziła, jak ma na imię? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 29 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2015 Liliana i ma już cały miesiąc Dzięki ;p Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 3 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2015 Panowie na który Tuner radiowy od grundiga najlepiej polować?Coś bym kupił tak do 150zł (najlepiej do 100) bo te internetowe radia to o kant tyłka można..Chyba że inna marka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painballer Napisano 3 września 2015 Udostępnij Napisano 3 września 2015 Nie wygodniej kupić jakiś dobry DAC do komputera i móc słuchać radia, płyt, pobranych plików FLAC itd.? Według mnie to lepsze rozwiązanie, szczególnie jeśli przeznaczysz na to budżet który miałeś na kupno wszystkich tych urządzeń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 3 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2015 Jakość radia z anteny nie jest przypadkiem lepsza niż ta z internetu, gdzie przeważnie jest poniżej 100kbps?Mówię tu tylko i wyłącznie o polskich stacjach. Co co muzyki to słucham tylko flac, ale chyba nie o to chodzi w moim pytaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts