Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Infinity - chłodniejsze, szybsze, lepszy wgląd w nagrania i rytm, szczuplejsze niskie tony
albo
Tannoy M2 - lekko ocieplone, pełniejsze w średnicy i niskich, ale wolniejsze, muzykalne, łagodniejsze wysokie.
albo
KEF Cresta - gdzieś pośrodku, może trochę bliżej brzmieniowo Tannoyów i równie dobre.

Tannoy M1 to jednak trochę słabsze kolumny, z delikatniejszymi niż M2 i Cresta niskimi, choć też mogą się podobać
  • Odpowiedzi 579
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Kolumny już zamówione , na wzmacniacz mogę przeznaczyć ok +/- 500 zł .
Zależy mi przede wszystkim żebym mógł podłączyć sprzęt pod laptopa .
Na początku kolumny będę trzymał bodajże na biurku, a z czasem pomyślę o jakiś standach , bo z tego co czytałem to koszt około 200 zł .
Chyba, że od razu kupić tańszy wzmacniacz i zostawić na standy , choć tą opcję raczej wykluczam , ale czekam na Wasze rady !

Pozdrawiam.
Napisano
Długi temat się zrobił i nie chce mi się szukać czy masz jakąś sensowną kartę dźwiękową do laptopa, bo jeśli nie to żaden wzmacniacz nie naprawi tego co laptop w brzmieniu zepsuje ...
Napisano
Do niczego się Realtek nie nadaje. Musisz zainwestować w konwerter cyfrowo-analogowy USB DAC.
Z tych tańszych (ale nadal kilka razy lepiej grających od integr) to Audiotrak lub Audinst.
Jako że nie masz wyjścia cyfrowego audio w notebooku to Muse Nos DAC do listy niestety nie dodamy.
Napisano
Co do karty dźwiękowej mogę koledze doradzić i polecić z tańszych Audiotrack Maya U5. Sam takową posiadam i jest o niebo lepsza od zintegrowanych układów. Testowałem ją ostatnio z wzmacniaczem denona i kolumnami gale , przy formacie flac jakość praktycznie jakbym słuchał z denona na cd icon_wink.gif Koszci coś ok 180zł icon_wink.gif
Napisano
Dac Audiotrack Maya U5 180 zł zł
Wzmacniacz i Kable max 600 zł.

Wiadomo jeśli coś będzie lepsze a kilka groszy droższe to bez problemu dołożę .
Jutro założę temat odnośnie akustyki w pokoju , bo czuje , że małe przemeblowanie mnie będzie czkać.
Napisano
Dac Audiotrack Maya U5 180 zł zł
Wzmacniacz i Kable max 600 zł.

Wiadomo jeśli coś będzie lepsze a kilka groszy droższe to bez problemu dołożę .
Jutro założę temat odnośnie akustyki w pokoju , bo czuje , że małe przemeblowanie mnie będzie czkać.