Angel Napisano 22 lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 lutego 2014 Infinity - chłodniejsze, szybsze, lepszy wgląd w nagrania i rytm, szczuplejsze niskie tonyalboTannoy M2 - lekko ocieplone, pełniejsze w średnicy i niskich, ale wolniejsze, muzykalne, łagodniejsze wysokie.albo KEF Cresta - gdzieś pośrodku, może trochę bliżej brzmieniowo Tannoyów i równie dobre.Tannoy M1 to jednak trochę słabsze kolumny, z delikatniejszymi niż M2 i Cresta niskimi, choć też mogą się podobać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 lutego 2014 Dlatego też wybrałbym Kef Cresta. Skoro te Infinity oceniasz na db-.Sprzęt też musi cieszyć oko. A brzmieniowo masz to pięknie opisane przez F1angela. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 23 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Biorę Kefy Cresta 2 Znalazłem jeszcze jedną opcje Kef Cresta 2Cena 450 zł z przesyłką , są belgijskie , bo podobno są jeszcze chińskie . Stan bdb , co sądzicie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 To znaczy w jakim sensie co sądzimy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 23 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Który wybrać te co wyżej podałem czy te:Kef Cresta 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 No chyba tańsze? Tylko zdjęcia są słabsze. Mam nadzieję, że wszystko z nimi ok. Może poproś o lepsze fotki w jaśniejszym świetle? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 23 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Dzwoniłem mówi że ich stan jest jak z fabryki, tylko na spodzie delikatne ryski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 No to wybór prosty. Po co masz przepłacać, bierz tańsze. Ale fotki mógłby Ci wysłać dla pewności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 23 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Udało się wytargować za 430 zł z przesyłką , sprzedający ma jeszcze wzmacniaczCo sądzicie ?yamaha ax396 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Wzmacniacz taki sobie a cena też. Ja wolałbym w podobnym budżecie takie wzmacniaczehttp://allegro.pl/rotel-ra-930ax-pol-roku-...3992015727.htmlhttp://allegro.pl/nad-3020e-i4003817845.htmlhttp://allegro.pl/wzmacniacz-kenwood-ka-77...4003894134.htmlLabo jeśli możesz przeznaczyć więcej pieniędzy poszukałbym czegoś jeszcze lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 23 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Kolumny już zamówione , na wzmacniacz mogę przeznaczyć ok +/- 500 zł .Zależy mi przede wszystkim żebym mógł podłączyć sprzęt pod laptopa .Na początku kolumny będę trzymał bodajże na biurku, a z czasem pomyślę o jakiś standach , bo z tego co czytałem to koszt około 200 zł .Chyba, że od razu kupić tańszy wzmacniacz i zostawić na standy , choć tą opcję raczej wykluczam , ale czekam na Wasze rady !Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Długi temat się zrobił i nie chce mi się szukać czy masz jakąś sensowną kartę dźwiękową do laptopa, bo jeśli nie to żaden wzmacniacz nie naprawi tego co laptop w brzmieniu zepsuje ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 23 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 O karcie jeszcze niestety nic nie było , dopiero zaczynamy temat wzmacniacza Kartę dźwiękową mam zintegrowaną jakiegoś Realteka . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Do niczego się Realtek nie nadaje. Musisz zainwestować w konwerter cyfrowo-analogowy USB DAC.Z tych tańszych (ale nadal kilka razy lepiej grających od integr) to Audiotrak lub Audinst.Jako że nie masz wyjścia cyfrowego audio w notebooku to Muse Nos DAC do listy niestety nie dodamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 No to o karcie pomyśl poważnie - z laptopa uzyskasz płaski, marny dźwięk i tylko sfrustrujesz się przy każdym wzmacniaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 23 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Hm, nie widzę innego źródła niż laptop...Jedynie można jeszcze pomyśleć o odtwarzaczu, ale wtedy będę ograniczony . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Napisałem coś dwa posty wyżej odnośnie kart zewnętrznych.Sam korzystam z notebooka i USB DAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 23 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Tak , tylko i tak pewnie stracę na jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Innego wyjścia nie masz skoro notebook będzie źródłem. Poza tym możesz zaopatrywać się w bezstratne jakościowo formaty audio FLAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Above Napisano 23 lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 lutego 2014 Co do karty dźwiękowej mogę koledze doradzić i polecić z tańszych Audiotrack Maya U5. Sam takową posiadam i jest o niebo lepsza od zintegrowanych układów. Testowałem ją ostatnio z wzmacniaczem denona i kolumnami gale , przy formacie flac jakość praktycznie jakbym słuchał z denona na cd Koszci coś ok 180zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 24 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 Dzięki to daca mam już wybranego , został jeszcze wzmacniacz i kable. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 Czy 500zł to na wzmacniacz i kable, czy też kable liczymy osobno (ile na kable)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 24 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 Dac Audiotrack Maya U5 180 zł złWzmacniacz i Kable max 600 zł.Wiadomo jeśli coś będzie lepsze a kilka groszy droższe to bez problemu dołożę .Jutro założę temat odnośnie akustyki w pokoju , bo czuje , że małe przemeblowanie mnie będzie czkać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAreve Napisano 24 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 Dac Audiotrack Maya U5 180 zł złWzmacniacz i Kable max 600 zł.Wiadomo jeśli coś będzie lepsze a kilka groszy droższe to bez problemu dołożę .Jutro założę temat odnośnie akustyki w pokoju , bo czuje , że małe przemeblowanie mnie będzie czkać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 lutego 2014 A wysyłałem Ci jakieś materiały odnośnie akustyki i ustawiania kolumn, czytałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts