RoRo Napisano 7 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2014 Ogólnie jak obudowa i głośniki będą wyglądały na poturbowane i zmęczone życiem, to sobie odpuść albo wytarguj obniżkę ceny...Sprawdzisz czy grają czysto i czy wszystkie głośniki działają -resory głośników średniotonowych i niskotonowych będą się poruszały, a jak kopułkę wysokotonowego zasłonisz dłonią, to od razu usłyszysz różnicę. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
randy Napisano 8 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2014 ;(((niestety te jbl są w bardzo słabym wstanie. kolumny w wielu miejscach poobijane. co gorsze grają nierówno, jedna harczy ;/będę musiał je odpuścić, bez sensu chyba pchać się w to ?co sądzicie o http://allegro.pl/koda-taga-tav-806f-stere...4275484197.html ??czytałem wiele dobrego o nich a cena 1000 za dwie bardzo atrakcyjna. kurde pare dni temu byłem zdecydowany na te jbl es80 a teraz znów mnie wątpliwości nachodzą ;/jeszcze jedne pytanko odnośnie odtwarzacza mp3.byłem od dawna zdecydowany na sansa clip. poszedłem dzisiaj do sklepu a tu oprócz sansa clip jest sansa clip sport z większym wyświetlaczem i niby lepszą baterią. co brać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potpourri Napisano 9 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2014 Jak lubisz koncertowo posłuchać to ES80. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
randy Napisano 9 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2014 co do jbl to bardzo mi się podobało rozmach z jakim grały, ta dynamika, bezpośredniość ostrość. yamacha Yamaha NS-555 w moim odczuciu lepiej grała, ale była bardziej przymulona taka, zwłaszcza jej góra. co sądzicie o tej tadze 806 ? taniocha a dobre opinie ma, zwłaszcza 606 se Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 10 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2014 Cytat yamacha Yamaha NS-555 w moim odczuciu lepiej grała, ale była bardziej przymulona taka, zwłaszcza jej góra. Czy czasem nie słuchałeś ns555 na innym sprzęcie-wzmacniaczu, niż np jbl es, ba wystarczy że nawet na tej samej marki , ale w jednym sklepie sprzedawca chciał zrobić wrażenie i wcisnął loudness i gałki w dał prawo. Według mnie w ns555 góra jest ostra -może nie bardzo, ale jest jej generalnie sporo, więcej niż w serii e jbla. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
randy Napisano 10 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2014 jacek słuchałem na tym samym wzmaku i nic nie było w nim ruszane. moze takie wrażenie wzieło się stąd ze słuchałem na kolumnach tych samym zespołów, ale innych piosenek. mimo wszystko wydaje mi isę zę jbl gra bardziej bezpośrednio niż yamacha. słuchał ktoś tej tagi harmony 806 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
randy Napisano 11 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 czerwca 2014 wczoraj dostałem wypłate i podjołęm decyzje ze kupuje albo jbl es 80 albo yamahe ns555. jutro jestem umówiony w salonie audio. ostatnie pytanie do was. onkyo 8020 będzie ok do tych kolumn ? wydobędzie z nich pełnie mocy i utrzyma w ryzach bas? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
randy Napisano 13 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2014 zakupiłem zestaw pioneer a30 i jbl es 80, dzisiaj znajomy mi je przywiózł. bajka. słuchając metallici we Flac wrażenia są niesamowite. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2014 Gratulacje ! Miłego słuchania . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 14 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2014 Dobrze, że jesteś zadowolony! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 14 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2014 Szkoda, że nie podobał Ci się kolorek JBL E80, bo byłoby słyszalnie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
randy Napisano 14 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2014 do perfekcji muszę zmienić jeszcze kartę muzyczną. póki co mam audigy sb 2 zs Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 14 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2014 Więc lepiej zainwestuj w Dac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
randy Napisano 15 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2014 http://allegro.pl/audiotrak-prodigy-hd2-ad...4323053156.html ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2014 Ale co ? Taką kupiłeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
randy Napisano 15 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2014 nie kupiłem. pytam tylko czy o coś takiego Ci chodziło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2014 Myślałem przykładowo o czymś takim :http://allegro.pl/muse-nos-dac-4x-tda1543-...4299578438.html [ MUSE NOS DAC ]Ma dobre opinie. Możesz poczytać o nim tutaj :http://stereoikolorowo.blogspot.com/2012/0...da1543-dac.htmlAle ta karta prezentuje się całkiem nieźle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
randy Napisano 19 czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2014 ten DAC co to jest wogule ? zewnętrzna karta dżwiękowa ? czy ma to być jakieś dopełnienie do karty muzycznej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2014 Karta dźwiękowa też ma w sobie DAC. DAC to przetwornik sygnału cyfrowego na analogowy, niezbędny przy odtwarzaniu materiału z CD czy komputera. DAC może być "dopełnieniem" karty dźwiękowej, jeśli ona ma wyjście cyfrowe, ale dzisiaj najczęściej DACi mają wejścia USB, więc karta przestaje być potrzebna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Listonosz Napisano 19 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2014 A br w altus 140 masz zamknięty ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2014 Co prawda, tytuł tematu mówi o Altusach, ale ten wątek już jest przeszłością w tej dyskusji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts