muzyczny_gość Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 belfer54najgorsze jest to, że w dobie kaset magnetofonowych słuchałem zupełnie innego rodzaju muzyki, jakieś 5 lat temu wziołem cała sterte kaset i poprostu pooszedłem i zostawilem na rogu smietnika..tak zakończyłem moja historie kaseciaka, był to czas gdzie zmieniłem też sprzęt i zupełnie przesiadłem się na płyty CD... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 muzyczny_gośćKrótko mówiąc zerwałeś pępowinę łącząca Cię z tym rodzajem zapisu i odtwarzania dźwięku. A nie żal Ci tego czasami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 belfer54powiem tak.. z jednej strony wygoda CD lub tym bardziej plikach muzycznych od mp3..flac..nagrywanych na DVD.. ii inne..po prostu..wygrała..czy żal?hmmmm... po prostu nie miałem chyba jakiś fajnych kaset, graciarni nie lubiłem nigdy ale ni eukrywam jak trafie jakis b.dobry deck to znając życie kupię bo może kiedyś będzia mił ktoś kasete...zawsze mozna w taki sposob pokazać, ze kaseciak też potrafi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 muzyczny_gośćNo to rozumiem. Czyli jeszcze tli się jakaś iskierka nadziei, że nie jesteś stracony. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 ha!:)jeszcze nic nigdy nie wiadomo ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 marca 2008 Udostępnij Napisano 13 marca 2008 Cytat A wracając do magnetofonów to mnie znowu coś bierze i zaczynam szukać. Teraz poluję na m.in. AKAI GX95 lub GX75, ew. Pioneera CT 939 lub coś z tej serii tzn. 9x Belfer54No ja może się jeszcze skuszę na GX65, bo w znalezienie 75 i 95 w rozsądnej cenie to ja nie wierzę Z modeli które mnie korcą, to mamy parę Soniaków serii ES i QS z końcówki lat 90-tych, JVC z serii SuperDigifine, o Pioneerach już mówiłeś więc może jakiś wysoki Kendwood, Yamaha lub Teac???PozdrawiamPS. Ale jest coś w porządnych deckach i w taśmie metalowej lub chromowej, nieprawdaż??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 13 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2008 Mój to GxF 91 .Patrzę w górę stoi na szafie.Czego to w nim nie ma :Quartz lock, D.D./3 HEAD SYSTEM CLOSED LOOP DOUBLE CAPSTAN AUTO TUNNING /AUTO TAPE SELECTOR DOLBY B-C NR SYSTEM DC AMPLIFIER Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 Audioneta może jednak spróbowałbyś jednak naprawić magnetofon. Taki zacny sprzęt, że aż szkoda.Ja już pisałem co mi chodzi po głowie. Najlepiej jakby wpadł mi w ręce jakiś Nakamichi, ale ceny na rynku wtórnym chore. Sądzę, że jednak zatrzyma się na jakimś Pioneerze, Akai lub Onkyo a może Optonica 9100 wpadnie w ręce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 Ja do kaset już pewnie nie wrócę,ale ostatnio chodzi mi po głowie MD.Mam na oku ciekawy MD Yamahy MDX-596.Tylko się zastanawiam czy warto się pakować w ten format? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 Nie będę się odzywać w tym wątku bo znowu mi się od Belfra oberwie!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 Kibic1każdy ma prawo do swojego zdania, nie ja zacząłem ten spór, który jakoś dziwnie przenosisz z jednego wątku do drugiego. Robi się nieprzyjemnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 ja juz tez myślałem,ze do kaset nie wrócę przenigdy a tu masz ci los mam chrapke na kasieciaka i jakas kasetę i zobaczyć jak to zagra nawet moja wiekowa unitra pewnie by mnie zaskoczyła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuńczyk Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 słucham kaset nadal mam całą ścianke w pokoju kolekcja 400 MC.Słucham na słuchawkach.Są decki które nawet ze starych zdartych kaset z epoki prl-u wycisną dobry dźwięk.Bardzo lubie analog raczej zbieram stare taśmy niż nagrywam.Jestem kolekcjonerem takich starych kaset.Słucham na starym Pioneerze widocznym poniżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuńczyk Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 a to mój magnetofon: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 14 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2008 Ładny magnetofon,budzi we mnie sentymenty ,chyba jednak spróbuję naprawić Akai ,jak radzi Marek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 TuńczykŁadny ten Twój Pioneer 959, przypomniałeś Belfrowi54 czego ma szukać Cytat Mam na oku ciekawy MD Yamahy MDX-596.Tylko się zastanawiam czy warto się pakować w ten format? DevilBardzo fajna jest zabawa z MD, masz m.in. możliwość przypisywania nazw utworom i całej kasecie, możesz usuwać utwory w środku dyskietki i potem dogrywać, a symbol wskazuje na niezły model Yamy.A Ty chyba zacząłeś dokupywać kolejne komponenty Yamahy do swojego systemu - więc jeśli cena tego MD jest rozsądna to polecam Na dyskietkach MD (są długości do 80min) też nie zbankrutujesz...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 15 marca 2008 Udostępnij Napisano 15 marca 2008 Coraz większy mam orzech do zgryzienia. Upatrzyłem parę modeli Pioneera m.in. CT939, oraz AKAI GX75. Mimo wszystko ciągnie mnie jednak w kierunku Sony.Na sąsiednim forum jest wspaniały wątek. Nawiasem mówiąc nikt tam nie dziwi się, że ktoś słucha magnetofonu i nadal nagrywa kasety. Marzy mi sie aby i u nas można było rzeczowo pogadać na ten temat i wymienić poglądy.Jak każde hobby i to nasze ma różne odcienie i wymaga wyrzeczeń i tym bardziej powinniśmy być dla siebie wyrozumiali i dzielić sie swoimi doświadczeniami aby inni mogli z tego źródła czerpać informacje. Przepraszam za off topic.Tuńczyk napisz, czy to Twój jedyny magnetofon i jak oceniasz go w porównaniu z innymi modelami firmy Pionner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 15 marca 2008 Udostępnij Napisano 15 marca 2008 Cytat A Ty chyba zacząłeś dokupywać kolejne komponenty Yamahy do swojego systemu - więc jeśli cena tego MD jest rozsądna to polecam RoRoDzięki za przybliżenie możliwości MD.A co do ceny to nie jest napewno okazja Ale sprzęcik jest zato w extra stanie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 marca 2008 Udostępnij Napisano 15 marca 2008 DevilNa wysoką cenę nic nie poradzę ... - ile Ci zaproponowano jeśli można wiedzieć?Tylko koniecznie sprawdź przed zakupem czy prawidłowo nagrywa, bo jest na rynku używek sporo wyeksploatowanych egzemplarzy które tylko odtwarzają, a głowica nagrywającą jest uszkodzona Zazwyczaj sprzedający dorzucają parę dyskietek MD by można było sie pobawić sprzętem.Co do cen - sprawne firmowe egzemplarze różnych firm z funkcją nagrywania (bo są też same odtwarzacze) zaczynają sie od 200zł. Największy wybór jest wśród SONY (jak mam właśnie tej firmy - i co ciekawe pilot do MD ma też sekcję do obsługi CD).Pozdrawiam - powodzenia - i dobej ceny życzę! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 Cytat ile Ci zaproponowano jeśli można wiedzieć? Facet chce za nią 600pln,ale sprzęt jest na stówę ok.Zastanawiam się tylko czy będę jej używał,czy tylko się na nią patrzył Bo z radia nagrywał nie będę,płyty CD kopiuję na CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 Miałem MD i kilkadziesiąt płytek ,sprzedałem a zostawiłem sobie magnetofon kasetowy ,brzmi bardziejprzyjemnie ,analogowo.Jak będe chciał sobie coś skopiowac to zrobię to na kompie,wygodniej i jakośc lepsza.MD ma jedna niezaprzeczalną przewagę nad kaseciakiem, obsługę i możliwość "obróbki" materiałuale to było kiedyś, teraz komp rulez. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 16 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2008 Chyba że jako sprzęt przenośny , inaczej specjalnie nie widzę pożytku z MD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 DevilWydaje mi się, że 600zł to jednak za dużo (nawet, jeżeli sprzęt jest w idealnym stanie). Chyba lepiej kupić coś za max. 300zł (innej firmy lub nawet prostszy model) i to już z dyskietkami MD, a pozostałe pieniądze przeznaczyć np. na kable.No chyba że nie masz co zrobić z pieniędzmi Generalnie - MD jest fajną zabawką, ale w obecnych czasach jest to jednak zabawka. Inaczej jest gdy już ją masz od kilku lat, a inna sprawa gdy trzeba jednak wydać na to parę stów...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 Cytat Generalnie - MD jest fajną zabawką, ale w obecnych czasach jest to jednak zabawka. Inaczej jest gdy już ją masz od kilku lat, a inna sprawa gdy trzeba jednak wydać na to parę stów... Myślimy podobnie.Zaczynam żałować,że się pozbyłem kaset. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 DEVILTak przy okazji - tu link to takiego Soniaka MDS-JE700 jak mój, jest sporo zdjęć i opis http://www.allegro.pl/item328203163_sony_m...sy_zobacz_.htmlTylko że cena chora, mimo że stan idealny (z pudełkiem itp.), no ale czego oczekiwać od niektórych sprzedawców na Allegro?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts