Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 424
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Ano dlatego że w każdej takiej kolumnie już są 3 wzmacniacze, dla każdego z głośników oddzielne. Pewnie będzie głośno.
Kolumny nie są zbyt duże 90cm wzrostu icon_smile.gif. Trzeba jednak pamiętać że trzeba tu jeszcze mikser lub przedwzmacniacz, jeśli chcemy podłączyć więcej źródeł.
No i radia w tym niema. Co do jakości dźwięku nie wypowiadam się.
Napisano
Tonsil Zeus ma większy potencjał jeśli chodzi o mega głośno icon_smile.gif . Warto by użyć do niego czegoś mocniejszego od nada356.
Wtedy będzie jeszcze głośniej.
Tu cytat:
ZEUS dnia 08.03.2013
Mieszkam w domu dwu rodzinnym. Kiedyś sąsiad przez 4 lata co sobotę robił imprezy dzieci po nocach nie spały bylem spokojny do pewnego momentu. Kupiłem sobie sprzęt Amplituner Yamacha RX-V1073 Suwoofer JBL ES250P no i kolumny Tonsil ZEUS. Dzieciaki pojechały do teściów, chata była wolna zaprosiłem całe moje towarzystwo i zrobiłem dyskotekę [POWER MUSIC] .Już prawie rok minęło i mam święty spokój, teraz ja imprezuje a mój sąsiad się denerwuje.

icon_smile.gif

Kiedy poczytałem sprzeczne opinie na temat jakości ich dźwięku rozbolał mnie brzuch (ze śmiechu) icon_smile.gif)))) To jest sprzęt burzący, który powinno się sprzedawać w sklepach budowlanych. Nie zbudowano i z myślą o audiofilach. icon_smile.gif W tym co maja robić są dobre. Wskazany wzmacniacz o mocy około 200 W. Warto tu zwrócić uwagę na wzmacniacze estradowe icon_smile.gif
Napisano
Te tonsile pociągnie i wieża za 100 zł icon_smile.gif . Tu nie trzeba nic wyrafinowanego. Za to im wzmacniacz będzie mocniejszy tym będzie głośniej icon_smile.gif. Te JBL4 to cienkie Bolki przy nim icon_biggrin.gif jeśli chodzi o głośność. Jeden głośnik Zeusa ma powierzchnie obu niskotonowców
studio 290> icon_smile.gif
Napisano
W laptopie masz wyjście audio słuchawkowe typu minijack, tak? We wzmacniaczu są wejścia RCA ( tzw. cinch ) czyli kupujesz kabelek typu "minijack na 2 RCA" .
Jeśli podłączasz odtwarzacz CD to kabelek 2RCA / 2 RCA icon_biggrin.gif