toyka33 Napisano 7 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2014 WitamPotrzebuję kupić zestaw stereo ,mam salon 70 m.i robię częste imprezy z tańcami.chciałbym,zeby było bardzo głośno jak na disco.,Proszę o pomoc jakie kolumny i amplituner?dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 7 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2014 Cześć.Tutaj wzmacniacza nie potrzeba :http://allegro.pl/mackie-hd1531-kolumna-ak...4858297233.html [ Mackie HD1531 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Dlaczego wzmacniacza nie potrzeba?i czy to dobre na warunki domowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Ano dlatego że w każdej takiej kolumnie już są 3 wzmacniacze, dla każdego z głośników oddzielne. Pewnie będzie głośno.Kolumny nie są zbyt duże 90cm wzrostu . Trzeba jednak pamiętać że trzeba tu jeszcze mikser lub przedwzmacniacz, jeśli chcemy podłączyć więcej źródeł. No i radia w tym niema. Co do jakości dźwięku nie wypowiadam się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Mikser jaki koszt i przedwzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Ty napisz ile masz pieniędzy na sprzęt, to dostaniesz konkretne propozycje. Miksery możesz kupić od 150 zł do 15000 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Budżet 5000-6000 max.Ale szukam sprzętu na imprezy tylko domowe,ale zeby było głośno jak na disco.Posiadam w tej chwili zestaw kina domowego lg.jest głośno,ale chciałbym cos lepszego... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Masz jakieś wymagania co do brzmienia tego zestawu ? Najlepiej byłoby jakbyś przeczytał zakładkę Pierwsze Posty i napisał wszystkie potrzebne informacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Zeby było głośno..mega głośno...oglądanie filmów i bajek mnie nie interesuje... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Tonsil zeus plus jakis mocny piec do tego i wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Masz jakiś zestaw.Ja myslalem o jbl studio 280 i nad 356. Co Ty na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Tonsil Zeus ma większy potencjał jeśli chodzi o mega głośno . Warto by użyć do niego czegoś mocniejszego od nada356.Wtedy będzie jeszcze głośniej.Tu cytat: ZEUS dnia 08.03.2013Mieszkam w domu dwu rodzinnym. Kiedyś sąsiad przez 4 lata co sobotę robił imprezy dzieci po nocach nie spały bylem spokojny do pewnego momentu. Kupiłem sobie sprzęt Amplituner Yamacha RX-V1073 Suwoofer JBL ES250P no i kolumny Tonsil ZEUS. Dzieciaki pojechały do teściów, chata była wolna zaprosiłem całe moje towarzystwo i zrobiłem dyskotekę [POWER MUSIC] .Już prawie rok minęło i mam święty spokój, teraz ja imprezuje a mój sąsiad się denerwuje. Kiedy poczytałem sprzeczne opinie na temat jakości ich dźwięku rozbolał mnie brzuch (ze śmiechu) )))) To jest sprzęt burzący, który powinno się sprzedawać w sklepach budowlanych. Nie zbudowano i z myślą o audiofilach. W tym co maja robić są dobre. Wskazany wzmacniacz o mocy około 200 W. Warto tu zwrócić uwagę na wzmacniacze estradowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 To ile za ten zestaw trzeba dać kasy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 http://www.tonsilsklep.pl/index.php?p52,to...-kpl-2szt-4-ohmhttp://www.tonsilsklep.pl/index.php?p539,m...sciowy-strefowyhttp://www.tonsilsklep.pl/index.php?p447,d...-500-wzmacniacz taki zestaw to około 4700zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Masz bana na google? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 A ten amplituner yamaha pociągnie te tonsile? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Czy tonsil zeus,głośniej bedą grały od jbl studio 290? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Te tonsile pociągnie i wieża za 100 zł . Tu nie trzeba nic wyrafinowanego. Za to im wzmacniacz będzie mocniejszy tym będzie głośniej . Te JBL4 to cienkie Bolki przy nim jeśli chodzi o głośność. Jeden głośnik Zeusa ma powierzchnie obu niskotonowcówstudio 290> Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 To poradz mi jakis dobry amplituner aby było mega głośno... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Yamaha R-S700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Ok.nie za słaby..bo potrzebuję naprawdę głośnego nagłośnienia....I czy mogę do niego podłączyć laptopa.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 To jest tylko wzmacniacz stereo z radiem. Podłączyć możesz wszystko do wejść RCA lub do tych wejść jakiś przetwornik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Nie rozumiem .czyli bede musiał cos dokupić....zeby podłączyć laptopa..? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 W laptopie masz wyjście audio słuchawkowe typu minijack, tak? We wzmacniaczu są wejścia RCA ( tzw. cinch ) czyli kupujesz kabelek typu "minijack na 2 RCA" .Jeśli podłączasz odtwarzacz CD to kabelek 2RCA / 2 RCA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 8 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Oki.mam takie wejście..I co dobrynten zestaw z tonsil z yamahaCzy lepsze te jbl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts