Ribondeal Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Cytat Tez mialem teraz zmieniac kolumny na cos w przedziale 5-6tys i po glowie chodza mi Ikony, ale bedzie to tylko krok w bok dlatego daje sobie chyba z tym spokoj. Potem czytalem ze strasznie zajazgotać potrafią więc wogole odpuszcze. Nie chce mi sie juz poprostu, ostatnio slucham muzyki, a nie sprzetu czego i wam życzę. Muzyki nie gaszę nawet i nie zapominam o niej ale...zawsze chce ją lepiej słyszeć . Co do opinii o Ikonach to już nic nie będę pisał bo czytałem takie bzdury, że ręce opadają, że basu nie maja itd., ale wiadomo kto to piszę...Kupiłem całą serie Ikon ale do kina bo chciałem zamknąć ten temat raz na zawsze, tu wyżej nie potrzebuję już nigdy, do tego Pioneer SC-LX58 i blu BD-LX58 i mam z bańki a teraz pora na dobre stereo i tak jak pisałem, z racji, iż sie wykrwawiłem na 4 nowe klocki Pioneera jako dodatkowe, brakło już na inwestycje stereo więc z rozpaczy kupiłem NAD a na wiosnę już jade z koksem normalnie czyli Dali Helikon 800 bo to w zupełności na moje ucho Kowalskiego mi wystarczy a z klocków jak już pisałem, dzielony zestaw Vincenta i na jakiś czas daje dupie siana . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 A ja uważam że każdy sprzęt ma swoje wady.Dobrze jeśli możemy mieć taki który ma ich najmniej i to takich które nam najmniej przeszkadzają.Jednak najważniejsze jest to abyśmy dokonywali świadomych wyborów i dobrych zestawień.Począwszy od dobrania odpowiednich kolumn do naszego pomieszczenia i do muzyki którą lubimy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Cytat A ja uważam że każdy sprzęt ma swoje wady.Dobrze jeśli możemy mieć taki który ma ich najmniej i to takich które nam najmniej przeszkadzają.Jednak najważniejsze jest to abyśmy dokonywali świadomych wyborów i dobrych zestawień.Począwszy od dobrania odpowiednich kolumn do naszego pomieszczenia i do muzyki którą lubimy. Moby, gdyby jakiś sprzęt nie miał wad, to gdzie ta pogoń za króliczkiem ? , za prosto by to było no i tak w sumie...żadnych atrakcji, żadnej adrenaliny przy otwieraniu nowego pudełeczka z nową dostawą , wszystko zmieniło by smak , pasja legła by w gruzach....eh..chyba dobrze, że nie ma idealnych klocków . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 I nawet te najdroższe nie są idealne A i na tych nieidealnych można słuchać muzyki z przyjemnością. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Cytat I nawet te najdroższe nie są idealne A i na tych nieidealnych można słuchać muzyki z przyjemnością. Muzyki z przyjemnością to ja nawet na starym Amator 2 mogę słuchać no ale wiesz...ten króliczek dale w dupę, że aż w oczy i w kieszeni szczypie, bardziej w kieszeni po odwiedzinach w salonie i odsłuchu jak już Ci się oczka święcą i tylko patrzysz jak tu najszybciej odjechać z zakupionymi klockami , znasz to uczucie chyba już ? , więc nie mieszajmy do tego naszej muzy bo to zupełnie inna bajka . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 18 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Zeusy i nad 356 grają głośno,,,,ale tak jakby były w studni.....zagłuszone..i to na tyle .czesc......dzieki za pomoc... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 No i tego sie spodziewałem po NADzieI co dalej ?Kupiłes coś czy planujesz coś kupić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 A ja po Zeusach . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Cytat A ja po Zeusach . Miałeś te piekielne pudła ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Cytat Cytat A ja po Zeusach . Miałeś te piekielne pudła ? Raz w życiu przez 4 godziny musiałem je słuchać, utkwiły mi w pamięci te piekielne moce ale tu nie w tym problem, kolega nie ma za wielkich wymagań tylko trzeba odpowiednio dobrać integre i głośniczki, ten zestaw nie wypalił ale uważam, że nie przez integre, po prostu nie wypaliła taka konfiguracja i trzeba szukać innej, sensowniejszej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Nie zapominajcie, że nic samo nie gra. A zestaw zagra tak jak suma jego składowych. Takie rzeczy można przewidzieć, ale nie do końca.Ja miałem taką sytuację, że parę latek grałem na CD Meridian 508.20. Super odtwarzacz. Ale w pewnej konfiguracji zagrał tak beznadziejnie, że przypadkowo i pod wpływem bezsilności podłączony Fine Arts CD 3 dał tyle powietrza, przestrzeni swobody i lekkości, że zbaraniałem. Oczywiście nie miał takiej płynności barw ani rozdzielczości jak Meridian. Wcześniej i co jest normalne zważywszy różnicę klas, nie miał nawet w przybliżeniu szans z Meridianem i to w żadnym aspekcie.Tak, że uważajmy co do czego podłączamy. Nawet bardzo dobre kolumny i super wzmacniacz jeśli się nie zgrają, będzie katastrofa.Jakby co, to nie biorę udziału w tym wątku, bo to nie na moje nerwy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Ja sugerowałem Koncówke mocy estradową 2x300W RMSBardziej domowo Yamaha r-s700 2x160W RMSTo jest wontek dla prawdziwych twardzieli widze że chyba nawet toyka33 coś odpada mam nadzieje że zbierze siły i wróciDo tych wymysłów szatana potrzeba wzmacniacza co wali jak kafar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Cytat Ja sugerowałem Koncówke mocy estradową 2x300W RMSBardziej domowo Yamaha r-s700 2x160W RMSTo jest wontek dla prawdziwych twardzieli widze że chyba nawet toyka33 coś odpada mam nadzieje że zbierze siły i wróciDo tych wymysłów szatana potrzeba wzmacniacza co wali jak kafar Dokładnie tak jak napisałeś uważam, kolega pewnie tego szuka a tu ludziki się pocą w zupełnie innym temacie, tak jak my zresztą i za chwilkę będziemy niestety "elitą"...czyli trolami . Estradówka w tym przypadku będzie jak ulał i pewnie spokojnie ją może wypożyczyć i sprawdzić na własnej skórze i tu Zeusy i inni Bogowie będą w sam raz a nie szukanie po innych cudach bo pewnie kolega nie tego szuka, tak przynajmniej mi się wydaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Cytat Jakby co, to nie biorę udziału w tym wątku, bo to nie na moje nerwy Mam cichą nadzieję, że moderacja na tym forum, ma poczucie humoru i klasę bo nie celem naszym jest troling a raczej czynny udział w życiu forum, troszkę pomożemy, troszkę pośmiejemy się i będzie klimatycznie a nie urzędowo , na taki klimat własnie liczę na tym forum ale oczywiście w pewnych tematach, nie będzie humoru tylko konkrety, ten temat jest specyficzny więc więcej humoru . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 To taki temat OFowy że myśle że jest tu miejsce na dywagacje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Cytat To taki temat OFowy że myśle że jest tu miejsce na dywagacje Oby moderacja była tego samego zdania bo czarno nas widzę . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 moderator jest spoko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 18 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2014 Cytat moderator jest spoko No to ja mogę powiedzieć to samo o człowieku którego tutaj znalazłem na liście adminów, akurat znam go osobiście i to największy spec w PL i pewnie nie tylko od IPB, zresztą już dwa razy budował moje fora GSM , nie ma większego fachowca a przy tym bardzo sensowny kolega. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2014 Mimo wszystko ten Denon PMA720AE powinien być lepszy od NADa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 20 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 Toyka33, a jak ogólnie wygląda sytuacja z reklamacją Yamahy ? Może już coś kupiłeś w zamian ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 wygląda na to że kupił NADa 356i chyba nie do końca jest zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Toyka33, NAD też nie działa ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 z tego co pisze to działa , tylko jakoś tak jak ze studni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 25 sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2015 NAD po raz drugi się zepsuł....Co za szczęście mam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2015 Marnie to świadczy o NADzie. A kiedy grał byłeś zadowolony z niego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts