toyka33 Napisano 17 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Dzwoniłem .jutro odbierają yamahe...i mam czekać na decyzje..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Gorzej że maja 14 dni na decyzje przy reklamacji.Naprawa może trwać i trwaćChyba żeby poszli na szybką wymianę.Przy zwrocie do 10ciu dni muszą przyjąć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Nie musi czekać na naprawę - bo towar oddaje, nie podaje przyczyny, bo nie musi, lub drugi powód towar nie zgodny z umową, bo niesprawny i wymiana na nowy. Forumowicz tak wymieniał kiedyś sprzęt, podjechał sam z wadliwym sprzetem i sklep wymienił bez papierologi. Lepiej niech zadzwoni czy można tam wejść "z ulicy" byłoby najlepiej tam jechać , bo jak wyśle to faktycznie ryzyko uszkodzenia w transporcie , korespondencja itd itd czas na odpowiedź 10-14 dni i Nowy Rok minie- ryzyko zamawiania i kupowania przed samymi świętami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 17 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Dzwoniłem,powiedzieli ze podjechać nie można bo mi nie wydadzą nowego ,ani nie dadzą kasy ...wiec mają zabrać.Powiedzieli również ze jutro zabierają i w poniedziałek bedą sprawdzać co z nim jest...Chyba kupię gdzie inndziej .a tu bede czekał na kasę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 No to są dość niesympatyczni. Zakładając że maja go w magazynie, to wolą mieć sprawny egzemplarz do sprzedaży teraz przed świętami. Po nowym roku pewnie ceny spadną.Kiedyś kupowałem coś w morele.net w ramach szybkiej 3-dniowej wymiany dostałem po ponad miesiącu drugi tak samo uszkodzony egzemplarz. Przez kilka miesięcy obiecywali że już wymienią . I jak do tond nic. Dział sprzedaży działa sprawnie. Ale już dział reklamacji niema nawet telefonu do kontaktów z klientami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 17 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 I co mam teraz kupic nowy gdzie inndziej..a tu czekać na kasę.moze odadzą.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Cytat Dzwoniłem,powiedzieli ze podjechać nie można bo mi nie wydadzą nowego. Chyba kupię gdzie inndziej .a tu bede czekał na kasę... Więc jakbym sytuację przewidział wcześniej, będziesz się odbijał od sklepu przez hoho. Jak kupować przez kuriera, bo nie chce się jechać i sprawdzić( taka prawda), to w sklepie który jest sklepem do ktorego można wejść i pogadąć ze sprzedacą, dotknąć sprzetu i sprawdzić , a nie w zamkniętym dla ludzi magazynie wysyłkowym .Reasumując wybierz sklep bliżej siebie i kup samodzielnie, albo prawdziwy realny sklep-salon audio gdzie sprawdzą Ci panowie przed wysyłką ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 17 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Ale kolumny musze juz zostawić ,czy tez oddać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Kolumny są chyba OKJak je podłączysz do LG to im nie zaszkodziLG powinno przeżyć jest przewidziane do głośników 6ohmtylko basu nie będziesz miał z Zeusów podłączonych do LGJak im powiesz że zwracasz ten Ampli to może zmienią zdanie z wymianą.Musisz się na to zdecydować wcześniejBo wygląda że zacząłeś procedurę reklamacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 17 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 PodłącE sprawdZe zeusy pod lg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 To jak są tacy cwani, to powiedz im, że sprzęt zwracasz i tyle. Póki co, pojechałbym na Twoim miejscu nawet gdzieś dalej i kupił w salonie. Możesz wporosić o test sprzętu na miejscu i masz pewność, że jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 tylko pamiętaj że basu z nich nie będzie prawie w ogóle.Ich skuteczność jest wyższa wic z subwooferem basu będzie proporcjonalnie mniej niż z głośnikami od LG Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 A sprawdziłeś tą Yamahę w końcu, że chcesz oddać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 17 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Tak .zgłosiłem reklamacje.czyli co,zadzwonić do nich i powiedziec ze chce zwrócić amplituner. ze powodu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 W ciągu 10ciu dni nie musisz nawet podawać powodu zwrotu.Ja bym jeszcze spróbował zrobić reset ustawień.W takich amplitunerach zawsze ktoś coś mógł głupiego namieszać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 No i ch... bombki strzelil. Sylwerstra nie bedzie. Kup jakis uzywany piec za 500zl na sylwestra, a po sylwestrze sprzedasz dalej. Napiszesz "nie katowany" etc i pojdzie . Najwyzej bedziesz 50zł w plecy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 nawet ten piec nowy 2x300w za 279zł by się do tego nadał.http://allegro.pl/wzmacniacz-koncowka-mocy...html?source=mlt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 17 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Zeby mi chociaz pieniądze zwrócili..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 muszą zwrócić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 17 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Cytat tylko pamiętaj że basu z nich nie będzie prawie w ogóle.Ich skuteczność jest wyższa wic z subwooferem basu będzie proporcjonalnie mniej niż z głośnikami od LG Podłączyłem na wzmacniaczy lg,głośniki działają ale bardzo cicho.o czym to,świadczy?ze głośniki tez mogą być uszkodzone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 a subwoofer masz podłączony ?W tych zeusach masz napewno załozone i dokręcone zwory ?Może tylko wysokie tony podłączyłeślewy górny zasisk musi byc połączony z lewym dolnym prawy górny zasisk musi byc połączony z prawym dolnym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Cytat Podłączyłem na wzmacniaczy lg,głośniki działają ale bardzo cicho.o czym to,świadczy?ze głośniki tez mogą być uszkodzone? LG nie ma siły to raz , dwa nie puszcza basu na kolumny ( ma suba) więc gra cichutko tylko góra altusów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 LG ma odfiltrowany bas na 5 kanałówJakby zamiast suba podłączyć Zeusa basu powinno być więcej i lepszy niż z tego subka od LG Kiedyś podłączyłem dobry głośnik niskotonowy w obudowie zamkniętej przewidzianej do niego do maleńkiego wzmacniacza od głośników komputerowych i bas był zaskakująco energiczny.spróbuj podłączyć jednego zeusa zamiast jednego subwooferamoże ta Yamaha jest OKewentualnie podłącz Yamahe ( zamiast LG ) do dolnych zacisków ZeusówDaj znać jakie efekty prób. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 17 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 Cicho gra"dalej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2014 a podłączyłeś zeusa jako subwoofer ?Może ta Yamaha jest dobraa da się lekko poruszać membraną Zeusa ?nic nie ociera w środku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts