toyka33 Napisano 13 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 WitamMam problem ze sprzętem..mam 2 kolumny i wzmacniać.wszystko działało dobrze....po,tygodniu przerwy ponownie uruchomiłem sprzet i okazało sie ze jedna kolumna gra dobrze głośno,a druga bardzo cicho......gra ale biorę na power i dopiero jest jakis głos,gdzie w pierwszej przy 20 % tak jest???co jest grane?proszę o pomoc.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 13 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 Zmieniłem banany we wzmacniaczy i kolumna która grała dobrze głośno teraz ona gra cicho.Co jest grane????.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 13 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 To wywal te banany, moze nie łączą i zobacz co sie dzieje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 13 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 Tak zrobiłem i dalej to samo....Wcześniej grało na bananach i. Bylo dobrze..Jest dobrze na tym samym kanale prawym...jedna kolumnę mam podłączona pod plus i minus a drugą kolumnę pod plus i minus dolne wejścia i jes dobrze,ale czy tak można,zeby sie nie spaliło coś?Lewe kanały dół i góra grają cicho,co jest grane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 13 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 Nie wiem co jest grane,mógł nawalić wzmacniacz?..było dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 CześćWygląda na to że coś nawaliło. Ale nie jest tym czymś końcówka mocy. Może złącze albo przekaźnik odłączający kolumny.To że jeden kanał jest podłączony do zestawu gniazd A a drugi do B niczemu nie powinno szkodzić ( jeśli tak działa ).Spróbuj podłaczyć oba przewody do jednego zestawu złączy. Tego w którym zadziałały kolumny w kanale który nie działał.Jaki to wzmacniacz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 13 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 Nad356bee Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 13 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 Cytat CześćWygląda na to że coś nawaliło. Ale nie jest tym czymś końcówka mocy. Może złącze albo przekaźnik odłączający kolumny.To że jeden kanał jest podłączony do zestawu gniazd A a drugi do B niczemu nie powinno szkodzić ( jeśli tak działa ).Spróbuj podłaczyć oba przewody do jednego zestawu złączy. Tego w którym zadziałały kolumny w kanale który nie działał.Jaki to wzmacniacz ? Co to da? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 Wcześniej jednak się pomyliłem. Jeśli nie grają oba lewe kanały to coś się stało z lewym kanałem. I nie są tu winne przewody ani gniazda. Niemożna podłączać 2 kolumny 4 ohmowe do jednego kanału. W takim przypadku są podłączone równolegle do tego kanału i obciążenie wynosi 2 ohmy.Trzeba będzie oddać wzmacniacz do naprawy.Spróbuj sprawdzić czy zwora lewego kanału ( pomiędzy pre out 2 i main in ) nie jest źle włożona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 13 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 Grały dobrze...Sylwek grały całą noc,i nowy rok.przez tydzień ich nie używałem ....podłączylem i lipa....Co to moze być......?i kto,będzie płacił? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 Jeśli kupiłeś nowy na gwarancji. Naprawa powinna być bezpłatna.Gdzie go kupiłeś ?Jeżeli kupiłeś go na miejscu wystarczy że dostarczysz do sklepu.Sprzedawca powinien zająć się resztą i jeśli ostatnio w tej sprawie nic się nie zmieniło to niema prawa odmówić przyjęcia wadliwego towaru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 13 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 Kupiłem nowy,ale teraz bede czekał niewiadomo ile.....masakra.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibson Napisano 13 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 Napisz pismo w dwóch egzemplarzach, że reklamujesz wzmak na podstawie przepisu o niezgodności towaru z umową (nie gwarancji!, bo mniej korzystna) oraz, że żądasz wymiany towaru na nowy lub naprawy lub zwrotu gotówki (co wolisz). Jeżeli wzmak będziesz wysyłał kurierem to napisz też, że żądasz zwrotu kosztu dostarczenia wzmaka do sprzedawcy (podaj nr konta do zwrotu pieniędzy). I wyślij wszystko do sprzedawcy a jeżeli sklep masz na miejscu to zanieś pismo i wzmaka i na drugim egzemplarzu niech sprzedawca potwierdzi odbiór wzmaka (pieczątka + podpis + data). Jeżeli sprzedawca nie ustosunkuje się w ciągu 14 dni do Twojego żądania to znaczy, że je uznał (czyli naprawi, wymieni na nowy lub zwróci kasę - jak chciałeś). Jeżeli ustosunkuje się to ma prawo naprawy towaru, chyba, że naprawa okaże się niemożliwa; wtedy albo wymienia na nowy albo zwraca kasę (o ile nie uzna Twojej winy w popsuciu). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 13 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2015 Co to mogło sie zepsuć?Wszystko dobrze grało,nie zamieniałem i po tygodniu padło....gra cicho...dziwna sprawa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 14 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 Piszesz nieco chaotycznie. - Podepnij poprawnie kolumny pod wyjście spekers A we wzmacniaczu , - Moze faktycznie usuń te banany na kablach głośnikowych, jeśli luźne, czy dyndające.- Jeśli kolumny mają zworki ( góra /dół) zobacz, czy nie są luźne- Jak jakaś kolumna zagra cicho to zamień je stronami . Jak nadal będzie grała cicho, znaczy walnięta kolumna. Jak cicho zagra kolejna druga kolumna, uszkodziłeś wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 14 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 Kolumny zmieniłem .ta co cicho grała gra dobrze,czyli jest dobra...Banany zdjąłem i tak samo gra bardzo,cicho...Lewy kanał góra i dół we wzmacniaczy grają cicho.a grały głośno.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 A zwory z tyłu NADa sprawdziłeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 14 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 Tzn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 Spróbuj sprawdzić czy zwora lewego kanału ( pomiędzy pre out 2 i main in ) nie jest źle włożona.Poruszaj nią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 14 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 Są do końca włożone.wyjąłem i włożyłem jesCE raz. I lipa.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 Pozostaje naprawa.Przewody chinch już sprawdzałeś ?Czasem tu może być problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 14 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 wzory sprawdziłem,w kolumnach i wzmacniaczu.jest ok..Dalej cicho grają.......Jade oddać...masakra.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 14 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 No ja nie wiem o co chodzi, ale albo jesteś największym pechowcem (bo nowa Yamaha, także była popsuta), albo robisz coś nie tak. Dziwne, pod rząd kupić dwa nowe, uszkodzone/wadliwe wzmacniacze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toyka33 Napisano 14 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 Yamaha była zepsuta.oddali kase.Natomiast nad grał cały Sylwek i nowy rok .po tygodniu chciałem włączyć i lipa....Ale mam pecha..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 14 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2015 Czy kupowałeś w tym samym sklepie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts