cierpliwy Napisano 9 lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 lutego 2015 Witam, zakupilem używany amplituner stereo Harman Kardon 3490 i teraz potrzebuje wyposażyć go w kolumny podłogowe. Mój budżet to ok. 2500 zł. Słucham głownie muzyki rock, metal, oraz czasem łagodniejszej po klasyczną. Lubię głębokie brzmienie, nie efekciarskie. Pomieszczenie to mniej więcej kwadrat 5x5. Podłączę zestaw do TV i komputera. Kiedyś myślałem o kinie domowym, ale padło na zestaw stereo - ewentualnie z subwooferem, choć nie wiem czy jest konieczny. Kolumny mogą być ewentualnie używane.Zwracam się do was z prośbą o pomoc w wyborze sprzętu i ewentualnie jeśli ktoś może o propozycje linków do nowych produktów w sklepach czy też allegro/olx, lub też używek.Pozdrawiam,cierpliwy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 lutego 2015 Witaj,zdecydowanie proponuję posłuchać polską konstrukcję Pylon Audio Sapphire 25. To moim zdaniem optymalne połączenie z amplitunerem HK 3490 biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia odsłuchowego oraz Twoje preferencje brzmieniowe.Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań służę pomocą. Cytat Witam, zakupilem używany amplituner stereo Harman Kardon 3490 i teraz potrzebuje wyposażyć go w kolumny podłogowe. Mój budżet to ok. 2500 zł. Słucham głownie muzyki rock, metal, oraz czasem łagodniejszej po klasyczną. Lubię głębokie brzmienie, nie efekciarskie. Pomieszczenie to mniej więcej kwadrat 5x5. Podłączę zestaw do TV i komputera. Kiedyś myślałem o kinie domowym, ale padło na zestaw stereo - ewentualnie z subwooferem, choć nie wiem czy jest konieczny. Kolumny mogą być ewentualnie używane.Zwracam się do was z prośbą o pomoc w wyborze sprzętu i ewentualnie jeśli ktoś może o propozycje linków do nowych produktów w sklepach czy też allegro/olx, lub też używek.Pozdrawiam,cierpliwy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cierpliwy Napisano 9 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2015 Dzięki za propozycję, kolumny ciekawe, podobają mi się również wizualnie, brałbym je pod uwagę, ale ciężko będzie się z nimi zmieścić w budżecie poniżej 3000 zł... chyba, że się znajdą używane ale nie widnieją takowe obecnie chyba nigdzie. Ktoś coś jeszcze podpowie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 A może kolumny Castle?http://allegro.pl/kolumny-castle-harlech-s2-i5079513257.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 lutego 2015 Udostępnij Napisano 11 lutego 2015 Z upustem forumowym niewiele przekroczysz założony budżet. Zapraszam serdecznie. Cytat Dzięki za propozycję, kolumny ciekawe, podobają mi się również wizualnie, brałbym je pod uwagę, ale ciężko będzie się z nimi zmieścić w budżecie poniżej 3000 zł... chyba, że się znajdą używane ale nie widnieją takowe obecnie chyba nigdzie. Ktoś coś jeszcze podpowie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cierpliwy Napisano 12 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 lutego 2015 Mogę wiedziec co dokładnie masz na myśli mówiąc o upuście? Czy jest możliwość takiego odsłuchu w Krakowie? Przy okazji zapytam o odpowiednie kable do takiego sprzetu, jakie i jaka dlugosc, ja kolumny bede mial w odleglosci po 1-1,2 m od wzmacniacza, no i ile trzeba odliczyc na nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cierpliwy Napisano 15 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2015 up Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 15 lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 lutego 2015 To że obie kolumny stoją w odległości 1,2 m od wzmacniacza, nie oznacza że wystarczy kabla 2x1,2m... Wzmacniacz zazwyczaj stoi na szafce, która ma jakąś wysokość, a wejścia kolumny mają zazwyczaj przy podłodze i tam też stoją, zrób test z nitką i dodaj 50cm, będzie miał pewnośc że starczy zakupionego kabla. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 15 lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 lutego 2015 Choć też tak można . Przewody głośnikowe mogą biec po najkrótszej drodze. Jednak mało kto zdecyduje się żeby wisiały w powietrzu. Jest to jednak rozwiązanie, na czas , kiedy będziemy pewni, że nie będziemy zmieniać położenia kolumn. Należy jednak zacząć od dobrego ustawienia kolumn z możliwością ich przesuwania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madas Napisano 15 lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 lutego 2015 polecam również posłuchać CASTLE HARLECH oraz DALI 800 mogą mile zaskoczyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cierpliwy Napisano 18 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2015 Obecnie wybieram się na odsłuch kolumn Pylon Audio Sapphire 25 w Krakowie, później się wypowiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B11 Napisano 25 lutego 2015 Udostępnij Napisano 25 lutego 2015 Harman, dla mnie bardzo dobrze brzmiał, z Dali Concept 6, a słyszałem, go chyba, z większością kolumn, z przedziału około 3,000zł. Za pare. Ale to tylko moja osobista sugestia. A tu coś pięknego http://allegro.pl/potezne-kolumny-stereo-d...5106373793.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts