zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Jestem Zieluwid, nie musisz pisać do mnie per pan.Co do gramofonu Denona, to z pewnością nie jest to gramofon kulawy. Widzisz my tutaj w większości sprawy sprzętu rozpatrujemy z perspektywy jak najlepiej w danym budżecie. I sprzęt używany jest tutaj polecany w większości z przyczyn oczywistych, wiesz przecież chyba, że skoro taki gramofon używany stoi obecnie w cenie nowego, to jako nowy kosztował kiedyś dużo więcej. Pod wieloma względami te sprzęty są dużo lepsze, kiedyś przykładano większą uwagę do jakości, podzespołów z jakich były budowane wzmacniacze itp.Jednak nie wiem, czy Ty szukasz właśnie takich źródeł. Musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erhlik Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2015 (edytowany) rozumiem a co do tego denona? on ma przedwzmacniacz wiec co lepiej ten thorens czy kupic juz tego denona co ma przedwzmacniacz wbudowany... Denon DP-300F a te thorensy sa dobre? http://allegro.pl/gramofon-thorens-td158-w...5154512044.htmlprzemysle wiec dziekuje wam za kazda porade pozdrawiam Edytowano 16 marca 2015 przez RoRo Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić/poprawić swoją wypowiedź-zamiast pisać jeden post po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Plusem tego Denonka jest to, że ma już wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy.Co prawda nie jest to jakas :rakieta", ale może na początek Ci wystarczy...A sam gramofon nie jest specjalnie skomplikowany - takie proste firmowe "coś" na początek dla osób, które mogą wydać tysiaka zi jeszcze trochę, a chcą mieć nowy gramofon.Jak się powinieneś zorientować - dostajesz wyraźnie sugestie, że może by tak wejść w używany gramofon...Zarówno Thorens jak i Denon to podstawowe modele gramofonów, które jakoś grają...W cenie 1000zł kupisz dużo lepsze modele używane.PozdrawiamPS. Tutaj krótkie dane techniczne "Danonka"http://www.audiopolis.pl/uploads/images/pdf/DP300F_E2.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erhlik Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Dobra panowie decyduje sie miedzy tym denonem a tym thorensem tutaj ... ---> http://allegro.pl/gramofon-thorens-td158-w...5154512044.html oraz tym thorens'em TD-318 więc liczę na głosy ... zadne inne juz nie wchodzą w grę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 No właśnie dlatego taką myślą zakończyłem swój poprzedni post. Być może ten Denon będzie dla Ciebie wystarczającym pod wieloma względami. Jest nowy, ma wbudowany przedwzmacniacz, jest prosty w obsłudze.Nie jestem pewien, czy uspychanie w KD klasycznego gramofonu jak 318-tka, gdzie jeszcze trzeba dokupić jakieś przyzwoite pre (a zagra to i tak jak zagra, z pewnością nie tak dobrze jak wzmacniacz stereo) ma sens. A jakie masz do tego kolumny, bo chyba nie pisałeś o tym jeszcze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erhlik Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2015 te i tutaj kupywane ... http://sonica.pl/kolumny,zestawy,kolumn,TA...hite,bialy.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Ok.Co do gramofonów, to tego Thorensa TD158 sobie odpuść. Słyszałem, że mają słabe silniki i po dołożeniu docisku problemy, nie ryzykowałbym. Wolałbym TD318, nie ma porównania. Mam taki gramofon, wiem o czym mówię.No albo ten Denon.Pomiędzy Td158, a Denonem, wybrałbym Denona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erhlik Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2015 a co do moich kolumn? co sadzicie mi np dobrze graja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 No wiesz, za te pieniążki kupiłbyś na prawdę niezłe kolumny stereo z drugiej ręki. O niebo lepsze. Ale jak masz te i Tobie odpowiada, to najważniejsze. Gorzej jakbyś kupił i byłbyś niezadowolony, a kasa wydana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erhlik Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2015 tak stereo ale chcialem 5.0 no mi odpowiadaja pieknie graja 91db dzwiek czysciutki itd... i ladne jak dla mnie, a np jak kupilbym tegn gramofon np thorens TD318 +przedwzmacniacz do htr-4066 to cos na jakosci bedzie gorzej przez ten dodatkowy przedwzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Jak kupisz TD318 + dobre pre, to będzie to najmocniejszy element Twojego zestawu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erhlik Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2015 a jaki np dobry pre kupic? prosze o porady (wiadomo nie jakis za iles tam stów) heh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Choćby Pro-Ject Phono Box, lub Nad PPhttp://www.hi-fi.com.pl/phono-stage-testy-...ono-box-ii.html [ Pro-Ject Phono Box II ]http://nadelectronics.com/products/turntab...no-Preamplifier [ NAD PP-2 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erhlik Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2015 to jest dziwne ja myslalem skoro ampli nie ma wejscia phono to tak czy siak idzie podlaczyc gramofon bez przedwzmacniacza skoro ma chcinche gramofon a ampli ma aux'y itd.. przeciez ampli ma tez w sobie wzmacniacz wiec dlaczego jest wymagane to dodatkowe przedwzmacniacz? wybaczcie nie znam sie zabardzo i dlatego pytam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Technicznie można podłączyć (wpiąć cinche), lecz praktycznie nie będzie nic słychać. Sygnał gramofonu różni się od źródeł takich jak CD, czy Tuner. dlatego potrzeba osobnego przedwzmacniacza PHONO. Zwykle większość wzmacniaczy stereo jest w nie wyposażona.Jak np. wcześniej wspomniana Yamaha AS500 :http://www.hi-fi.com.pl/wzmacniacze-testy-...aha-a-s500.html [ Yamaha AS500 ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erhlik Napisano 16 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Rozumiem juz wszystko, dziękuję wam wszystkim za każdą odpowiedz i doradzenie... jak cos kupie niebawem to napisze Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 marca 2015 Udostępnij Napisano 16 marca 2015 Nie ma za co. Powodzenia i jak coś kupisz, to daj znać koniecznie. Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania, to pisz śmiało.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Cytat HTR-4066 LUPIE PORZĄDNIE I JAKOŚĆ PIERWSZA KLASA więc nie zgodze sie jesli ktoś napisze że jest kijowy, dla mnie jest zajebosty . Cytat to czym sie jedno od drugiego rozni, przeciec ten htr-4066 tez mozna gramofon podlaczyc, to znacyz ze kijowo będzie grał??? i jaka rożnica nad tym Yamaha AS500 Jeśli kupując ten amplituner i kolumny( jakieś) porównywałeś jego brzmienie z kilkoma innymi amplitunerami kd i co najważniejsze wzmacniaczami stereo i mimo to Ci się podobał, to OK! Jeśli natomiast był to zakup na zasadzie wezmę ten bo ma dobre bajery kinowe... to trochę obciach obwieszczać światu że jest pierwsza klasa.Ja bym go porównał nie do as500 tylko RS300, bo seria as500 zabija go na starcie już mocą na kanał i wydajnością, potem przychodzą lepsze walory brzmieniowe, kontrola nad basem ( i jego obecność ) i detale . Dobrze że nie podłaczyłeś gramofonu do tej kinówki bo byś coś może uszkodził ( gramofon puszcza trochę inne pasmo i napięcie na te "chinche" ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 marca 2015 Udostępnij Napisano 17 marca 2015 Może zakup porządnego gramofonu zmotywuje Kolegę do wymiany reszty sprzętu na coś lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erhlik Napisano 18 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2015 czyli mówicie że mój HTR-4066 jest gorszy od tego? -----> http://allegro.pl/yamaha-s-500-i5184610283.html I LEPIEJ KUPIĆ TO S500??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 marca 2015 Udostępnij Napisano 18 marca 2015 Z pewniscią lepiej zagra niż KD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanVit0 Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Witam, odkopuje, zastanawiam sie ktory lepszy yamaha yp d6 albo d7 czy y 800 i dlaczego ? Do wydania mam kolo 2k+ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2021 Daj linki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanVit0 Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 (edytowany) Ebay,allegro, olx Moj budzet moze skoczyc nawet do 2.5k moze 3k jakby byl jakis rarytasik kwestia tylko jaka seria/model sa najlpesze yamahy. @1Ender Edytowano 14 kwietnia 2021 przez StanVit0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2021 Szczytowe gramofony Yamahy to modele PF-800 /PF-1000. Właściwie to ten sam gramofon, PF-800 był robiony na rynek europejski, a PF-1000 na rynek amerykański jedyna różnica to kolorystyka obudowy. Sam posiadam PF-800, wiele współczesnych modeli znanych marek nie dorównuje temu sprzętowi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts