maaciej6 Napisano 19 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2015 Witam.Mam TV Sony Bravia i amplituner Denon AVR-X1100W polączony przewodem HDMI. Wszystko podłączone i ustawione prawidłowo, ale po jakimś czasie zostaje rozłączony dzwięk w kolumnach i samoczynnie przechodzi na głośnik TV. Żeby wrócić do połączenia audio muszę zresetować amplituner i od nowa wszystko ustawić i znowu przez jakiś czas działa poprawnie aż do następnego rozłączenia. Moje pytanie jest następujące: czy wiecie jak ponownie uzyskać połączenie audio bez resetowania amplitunera ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 22 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2015 Spróbuj może na innym kablu HDMI. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaciej6 Napisano 22 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2015 Wcześniej amplituner rozłączał się częściej, dlatego, że amplituner był przełączony na ECO. Nie robiłbym problemu jak od czasu do czasu system audio by się rozłączył i dało by się szybko połączyć, a ja muszę restartować amplituner. Trochę to irytujące. Kabel HDMI to Profigold PROV1603. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 23 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2015 A nie masz włączonych jakiś funkcji energooszczędnych w TV?Sprzęt masz pewnie na gwarancji - próbowałeś skontaktować się z serwisami obu firm?Masz możliwość podłączenia TV z amplitunerem kablem optycznym?Podzrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaciej6 Napisano 23 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2015 Witam.Sprawdziłem i w TV funkcja oszczędzania energii jest wyłączona.Tak, mam możliwość podłączenia kablem optycznym i to jest pewnie prawidłowa odpowiedz. Dzięki.Minęło już z 5 dni i się nie rozłączyło.Mam takie podejrzenie, że po podłączeniu pendriva rozłącza się audio, ale jeszcze to sprawdzę i dam znać.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts