Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
maaciej6

Rozłącza sie audio

Witam.
Mam TV Sony Bravia i amplituner Denon AVR-X1100W polączony przewodem HDMI. Wszystko podłączone i ustawione prawidłowo, ale po jakimś czasie zostaje rozłączony dzwięk w kolumnach i samoczynnie przechodzi na głośnik TV. Żeby wrócić do połączenia audio muszę zresetować amplituner i od nowa wszystko ustawić i znowu przez jakiś czas działa poprawnie aż do następnego rozłączenia. Moje pytanie jest następujące: czy wiecie jak ponownie uzyskać połączenie audio bez resetowania amplitunera ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wcześniej amplituner rozłączał się częściej, dlatego, że amplituner był przełączony na ECO. Nie robiłbym problemu jak od czasu do czasu system audio by się rozłączył i dało by się szybko połączyć, a ja muszę restartować amplituner. Trochę to irytujące. Kabel HDMI to Profigold PROV1603.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A nie masz włączonych jakiś funkcji energooszczędnych w TV?
Sprzęt masz pewnie na gwarancji - próbowałeś skontaktować się z serwisami obu firm?

Masz możliwość podłączenia TV z amplitunerem kablem optycznym?

Podzrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam.
Sprawdziłem i w TV funkcja oszczędzania energii jest wyłączona.
Tak, mam możliwość podłączenia kablem optycznym i to jest pewnie prawidłowa odpowiedz. Dzięki.
Minęło już z 5 dni i się nie rozłączyło.
Mam takie podejrzenie, że po podłączeniu pendriva rozłącza się audio, ale jeszcze to sprawdzę i dam znać.
Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.


Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0